Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogyan készítsünk el egy COCO-t??? Ha választani lehet, inkább ezt a hegyet másznám meg!!!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogyan készítsünk el egy COCO-t??? Ha választani lehet, inkább ezt a hegyet másznám meg!!!"— Előadás másolata:

1 Hogyan készítsünk el egy COCO-t??? Ha választani lehet, inkább ezt a hegyet másznám meg!!!

2 Component-based Object Comparison for Objectivity Most már világos UGYE??? Mi is ez a COCO tulajdonképpen?

3 Először is válasszunk egy témát! •Egy -a gazdasági életben felmerülő- olyan problémát keresünk •Ahol az optimális ár-érték arányú •áru •vagy szolgáltatás kerestetik.

4

5 Olyan problémakört válasszunk: ami a piacon eladható amely eladható, mert az eddig fellelhető megoldások nem elég eredményesek.

6 melyhez legális adatok beszerezhetők! hogy a munka végeztével mi is nyugodtan pihenhessünk!

7 Válasszuk ki a célcsoportot! Az legyen a célcsoport, akit a problémakör olyan szinten érint, hogy egy jó megoldásért akár fizetni is kész!

8 Gyűjtsük össze:  az e témában fellelhető eddigi megoldásokat  a megoldásokat ért kritikákat és ennek kapcsán fogalmazzuk meg a mi kritikánkat és mutassunk rá a kivezető útra!

9 Válasszuk Ki Az OBJEKTUMOT! Az objektum az a termék/szolgáltatás legyen melynek kapcsán az optimális ár-érték arányút keressük!

10 Az ATTRIBUTUMOK kiválasztása:  meg kell keresnünk azokat a tulajdonságokat, melyek az objektum kiválasztását pozitívan/negatívan befolyásolják  ezek közül ki kell zárni azokat, melyek befolyása nem jelentős

11 Hozzunk létre egy Excell munkafüzetet az alábbi munkalapokkal:

12

13 A data lapra ezek kerültek:

14 A data lap végére az árakat is fel kell tűntetni, s persze a mértékegység oszlop után jön a források oszlopa:

15 A rendelkezésünkre álló adatokból varázslóval kimutatást készítünk:

16 Ezt másolva, kimutatásunk alá beillesztjük, majd a 2. kimutatás beállításánál válasszuk a sorok, oszlopok összegzését, hogy így megnézhessük, vannak-e elgépelések az adatokban.

17 Ha mindenhol 1-es van és a végösszegnél az összes objektumszám jön ki, akkor nincs elgépelés benne:

18 A coco elemzés lapra négy táblázatot készítünk egymás alá: -primer adatok -rangsor -lépcsők -solver

19 Rangsor tábla

20 Lépcsők-tábla

21 Solver-tábla:

22 A nettó ár után így folytatódik a táblázat:

23 A coco-online-t az alábbi cím alatt érhetjük el: http://interm.gtk.gau.hu/lps/ az adatmátrixhoz bemásoljuk a rangsortáblázatot sor és oszlopfejlécek nélkül, úgy hogy az utolsó oszlopban az árakat is szerepeltetjük. http://interm.gtk.gau.hu/lps/

24 A coco-elemzés munkalap első táblázatát sorfejlécek nélkül átmásoljuk a segédmunkalapra úgy, hogy az oszlopfejléceket szakértői rendszer kérdésekké alakítjuk át:

25

26 Majd bemásoljuk közvetlenül alá a -rangsor -lépcsők -solver táblákat is sor és oszlopfejlécek nélkül, úgy hogy az utolsó „ár”- oszlop helyére végig nullákat írunk.

27 Az így kapott –segédmunkalapon lévő- négy db-ból összefűzött táblát másoljuk, majd a coco- online SZR-mátrix feltöltéséhez beillesztjük.

28 Online szakértői rendszert generálunk a szakértői rendszer (additív)-ra kattintva, majd a kapott eredményt bemásoljuk az online-szakrendszer munkalapra.

29 Az értékelés munkalapra összehasonlítás céljából bemásoljuk egymás mellé az online-coco és a solveres futtatás eredményét, majd kiértékeljük az esetleges hasonlóságokat/eltéréseket.

30 Vége a vetítésnek!


Letölteni ppt "Hogyan készítsünk el egy COCO-t??? Ha választani lehet, inkább ezt a hegyet másznám meg!!!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések