Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kapitány Gabriella – Dr. Lakatos Miklós A város és a városkörnyék kapcsolatának vizsgálata a népszámlálási adatok alapján 2006. október 26–27., Szeged.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kapitány Gabriella – Dr. Lakatos Miklós A város és a városkörnyék kapcsolatának vizsgálata a népszámlálási adatok alapján 2006. október 26–27., Szeged."— Előadás másolata:

1 Kapitány Gabriella – Dr. Lakatos Miklós A város és a városkörnyék kapcsolatának vizsgálata a népszámlálási adatok alapján 2006. október 26–27., Szeged

2 A népszámlálások, részint teljeskörűségük okán, részint a népszámlálási kérdések által felölelt területek sokszínűségével a város és a városkörnyék kapcsolatainak olyan sajátos vizsgálatára adnak lehetőséget, amelyek más rendelkezésre álló adatforrásból vagy nyilvántartásból nem végezhetők el. Bár a folyamatos adatszolgáltatások és nyilvántartások számos információt tartalmaznak a területi kapcsolatokról, valamely terület népességéről stb., elsődleges céljuk a naprakészség, az aktualitás, tehát – elvileg – mindig a legfrissebb információt tartalmazzák, a friss információ viszont „felülírja” a régit. A változások tehát ezekből az adatokból nem követhetők nyomon. Ugyanakkor a területi kapcsolatok értékelésében, értelmezésében rendkívül nagy szerepe van annak, hogy nyomon követhessük e kapcsolatok időbeli alakulását, fejlődését.

3 Az előadás igyekszik mind teljesebben bemutatni azokat a témaköröket – első- sorban Szeged és környékének példáján –, amelyekben a népszámlálások és a népszámlálási jellegű adatfelvételek ilyen speciális, más forrásokból nem, vagy csak szűkebb körben, pl. egy kis mintára kiterjedő szociológiai vizsgálattal megszerezhető információkat nyújtanak.

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Kapitány Gabriella – Dr. Lakatos Miklós A város és a városkörnyék kapcsolatának vizsgálata a népszámlálási adatok alapján 2006. október 26–27., Szeged."

Hasonló előadás


Google Hirdetések