Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

BIZALMI VAGYONKEZELÉS Tartalom A ‚Trust’ Új PTK. – Bizalmi vagyonkezelés T/13218 sz. törvénytervezet – Bizalmi vagyonkezelőkről Gazdasági szempontok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "BIZALMI VAGYONKEZELÉS Tartalom A ‚Trust’ Új PTK. – Bizalmi vagyonkezelés T/13218 sz. törvénytervezet – Bizalmi vagyonkezelőkről Gazdasági szempontok."— Előadás másolata:

1

2 BIZALMI VAGYONKEZELÉS

3 Tartalom A ‚Trust’ Új PTK. – Bizalmi vagyonkezelés T/13218 sz. törvénytervezet – Bizalmi vagyonkezelőkről Gazdasági szempontok Vagyontervezés üzleti szemmel STEP Hungary

4 Trust 2.sz.7.sz.12.sz.21.sz.

5 Új PTK. Vagyon Vagyonrendelő Kedvezményezett Vagyonkezelő = dolgok, jogok, követelések Szerződés v. egyoldalúan

6 Kedvezményezett Vagyonrendelő dönt Ki(k) legyen(ek) a kedvezményezett(ek)? Vagyonrendelő is lehet kedvezményezett. Vagyonkezelő nem lehet kedvezményzett. Milyen feltétekkel? Időbeli – keletkezés és megszűnés Tartalmi előírások Vagyonrendelő nem dönt Vagyonkezelő dönthet, ha erre feljogosították.

7 Kezelt vagyon védelme A vagyonkezelő elkülönülten tartja nyilván a vagyont, házastársa, élettársa, hitelezője, örököse nem jogosult hozzáférni akezelt vagyonhoz, óvja a vagyont, korlátok között rendelkezhet a vagyonnal, felel a vagyonban okozott kárért, beszámol a vagyon helyzetéről, bizalmasan jár el (titoktartás).

8 Kezelt vagyon védelme A vagyonrendelő MÁR nem tulajdonos. Hitelezői a vagyonkezelés alatt nem férhetnek hozzá a vagyonhoz (kiv. fedezetelvonás). A kedvezményezett MÉG nem tulajdonos. Hitelezői a vagyonkezelés alatt nem férhetnek hozzá a vagyonhoz. Hatósági nyilvántartásokban (is) a vagyonkezelő a tulajdonos!!!

9 T/13218 sz. törvénytervezet Bizalmi vagyonkezelőkről és tevékenységük szabályairól (nem végleges) Ki és hogyan lehet bizalmi vagyonkezelő?  Üzletszerű tevékenység Személyi és tárgyi feltételek Nyilvántartások Engedélyezési folyamat  Nem üzletszerű tevékenység Bejelentés Nyilvántartások Hatósági felügyelet „Egyéb”: Itv., Helyitv., Tao tv. Szja tv., Vht., Sztv. Számv. tv., Inytv., Ctv., ÁFA tv. stb. módosítása

10 Gazdasági szempontok Belföldi háttérCélok 4000 vállalkozás Vagyon konzerválása és egyben tartása a későbbi generációk számára. 10 évnél régebben alakult A vállalkozás hosszú távú működésének a fenntartása. 50 főnél többet foglalkoztatMunkahelyek megtartása. 60 éves korosztályba léptek a tulajdonosok Visszavonulás után biztosítva legyen a vagyon megfelelő kezelése és a megélhetés.

11 Gazdasági előnyök RugalmasságElőnyös befektetés Felülírja az öröklési jogot Üzleti befektetések diverzifikálása Felülírja a házassági vagyonjogot Nyugdíj-előtakarékosság Véd a hitelezőktőlOktatás és egészség Nincsenek tartalmi megkötésekAdózás?

12 Vagyontervezés üzleti szemmel Hagyatéki tervezés: Bancroft Trust (Wall Street Journal) Hitelezők elleni védelem: Cook-szigetek Bizalmas ügyintézés: Non-charitible purpose trust Befektetés kezelés: SPDR Gold trust Simon Property Group INC

13 STEP Hungary Society of Trust and Estate Practioners (STEP) 80 ország 18,500 tag Hazai szervezet: Bizalmi Vagyonkezelők Egyesülete (http://www.step.org/hungary)http://www.step.org/hungary Szakmai non-profit szervezet

14 Záró gondolat

15 Köszönöm a figyelmet! dr. Magyar Csaba TEP +36 1 383 0333 csaba.magyar@crwwgroup.net 1145 Budapest, Amerikai út 59.


Letölteni ppt "BIZALMI VAGYONKEZELÉS Tartalom A ‚Trust’ Új PTK. – Bizalmi vagyonkezelés T/13218 sz. törvénytervezet – Bizalmi vagyonkezelőkről Gazdasági szempontok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések