Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

= Főmenü. = napenergia menü = szélenergia menü.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "= Főmenü. = napenergia menü = szélenergia menü."— Előadás másolata:

1 = Főmenü

2

3 = napenergia menü

4 = szélenergia menü

5 = vízenergia menü

6 = biomassza energia menü

7 = geotermikus energia menü

8

9 Napelemek = napelemek fajtái almenü

10

11

12

13

14

15

16 = szélkerekek,szélturbinák almenü

17

18 =szélerőmű almenü

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30 A Földből folyamatosan távozó hő áram kisebb része a Föld keletkezése során (kb. 4,6 milliárd évvel ezelőtt) a gravitációs erő hatására összezsugorodó anyagok helyzeti és mozgási energiájából származik. Nagyobbik részét pedig a radioaktív elemek bomlásából származó energia fedezi.

31 A hőszivattyú alacsony, közvetlenül nem hasznosítható hőfokszintű energiát képes magasabb, hasznosítható hőfokszintű hőenergiává alakítani egyéb, általában mechanikai energia befektetésével. A hőszivattyúk nagyrészt megújuló energiaforrásokat hasznosítanak. A hőszivattyú-telepítésre a kis hőmérsékletű elfolyó vizek (fürdés, balneológia stb.) légfűtésre való hasznosítása jöhet szóba hőtartalmuk megnövelése útján.

32 A termálvizek energetikai hasznosítása a célt tekintve két nagy terültre terjed ki: - Villamos energia –termelés, melynek során a geotermális fluidum (termálvíz, gáz ill. keverékük) hőjét villamos energiává alakítják át. - A közvetlen hő hasznosítás, melynek során a termálvíz hője közvetlenül, átalakítás nélkül kerül hasznosításra (pl. légtérfűtés).

33 Milyen energia fajtákat is ismertünk meg ebből a bemutatóból? Minek a segítségével nyerhetünk ki energiát a napból? Hogyan is nevezzük a szélenergiát kibocsájtó eszközt? Napenergia, szélenergia, vízenergia, biomassza energia, geotermikus energia Napelemekből. Szélkeréknek vagy szélturbinának. Geotermális és hőszivattyús energia Szedjük össze együtt: (remélem emlékeznek rá)

34 Képek forrásait a lábjegyzetbe írtam. Szöveget legtöbbször http://www.nyf.hu/others/html/kornyezettud/megujulo/Startpage/ index.html erről a webről írtam. http://www.nyf.hu/others/html/kornyezettud/megujulo/Startpage/ index.html A zene megtalálhatósága: http://www.youtube.com/watch?v=4UlZyuFiGks


Letölteni ppt "= Főmenü. = napenergia menü = szélenergia menü."

Hasonló előadás


Google Hirdetések