Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

FELÉRE CSÖKKENNEK AZ ÖZVEGYI NYUGDÍJAK KORÓZS LAJOS ELNÖKSÉGI TAG.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "FELÉRE CSÖKKENNEK AZ ÖZVEGYI NYUGDÍJAK KORÓZS LAJOS ELNÖKSÉGI TAG."— Előadás másolata:

1 FELÉRE CSÖKKENNEK AZ ÖZVEGYI NYUGDÍJAK KORÓZS LAJOS ELNÖKSÉGI TAG

2 HATÁROZATOK TÍZEZRÉVEL VILÁGOSSÁ VÁLT, HOGY A KORMÁNYNAK ESZE ÁGÁBAN SINCS AZ ÖZVEGYI NYUGDÍJAK CSÖKKENTÉSÉRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNY VISSZAVONÁSA. TÖBB TÍZEZER ÖZVEGY KAPOTT HATÁROZATOT ARRÓL, HOGY A KORMÁNYZATI SZÁNDÉKNAK MEGFELELŐEN SZEPTEMBERTŐL FELÉRE CSÖKKEN AZ ÖZVEGYI NYUGDÍJA MINDEN VOLT SZOCIÁLIS JÁRADÉKOSNAK.

3 A TÖRVÉNYI HÁTTÉR EGY 387/2007 (XII.23.) KORMÁNY RENDELET SZERINT AZ EGÉSZSÉGKÁROSODOTT SZEMÉLYEK SZOCIÁLIS JÁRADÉKÁRÓL SZOLÓ 1997. ÉVI LXXXI. TNY. 47§ (2) VALAMINT A TNY. 50§ (2) ALAPJÁN MINDEN ÉRINTETT AZ ELHALÁLOZOTT HÁZASTÁRSA NYUGDÍJÁNAK 60%-A ILLETTE MEG. UGYAN AKKOR A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰ SZEMÉLYEK ELLÁTÁSÁRÓL SZÓLÓ 2011. ÉVI CXCI. TNY. 32§ (1) ILLETVE A TNY 33§ (1) ALAPJÁN A RENDSZERES SZOCIÁLIS JÁRADÉK VAGY ROKKANTSÁGI VAGY REHABILITÁCIÁS ELLÁTÁSKÉNT KERÜL FOLYÓSÍTÁSRA. UGYAN EZEN TÖRVÉNY 102/F §-A ALAPJÁN A ROKKANTSÁGI VAGY REHABILITÁCIÓS ELLÁTÁSBAN RÉSZESÜLŐ SZEMÉLY ÖZVEGYI NYUGDÍJÁT 2012. SZEPTEMBER 1-JÉTŐL 30% MÉRTÉKŰRE KELL CSÖKKENTENI.

4 RENDSZER HIBA? AZ MSZP SZERINT EZ NEM RENDSZER HIBA, HANEM KORMÁNYZATI SZÁNDÉK! MIKÖZBEN A KORMÁNY AZT HÍRDETI, HOGY MEGVÉDI A NYUGDÍJASOKAT ÉS A NYUGDÍJAKAT, AKÖZBEN TÍZERÉVEL VESZI EL VAGY CSÖKKENTI AZ ÖZVEGYEK, A ROKKANTAK, A KORHATÁR ALATTI NYUGDÍJASOK NYUGDÍJÁT, ÖZVEGYI NYUGDÍJÁT, VAGY JÁRANDÓSSÁGÁT! SZERETNÉM FELHÍVNI A FIGYELMET, ARRA, HOGY A TNY VÉGREHAJTÁSÁRA KIADOTT 1997/268 KORM.RENDELET 62§ (2) ALAPJÁN AZ ÖZVEGYI NYUGDÍJ ÖSSZEGÉT OLYAN ÖSSZEGŰ SAJÁT NYUGDÍJBÓL KELL MEGÁLLAPÍTANI, AMELY A JOGSZERZŐT 2011. DEC. 31-ÉN MEGILLETTE VOLNA!

5 AZ MSZP KÉRI: MINDEN ÉRINTETTET KÉRÜNK, HOGY FELLEBEZZE MEG A HATÁROZATOT, A NYUGDÍJFOLYÓSÍTÓ IGAZGATÓSÁGÁN (1820 Budapest, Nyugdíjfolyósító Igazgatóság) vagy elektronikus úton( www.onyf.hu elektronikus ügyintézés menüpont)www.onyf.hu A fellebbezésre azért, van szükség, mert a határozat 15 napon után jogerőssé válik. A fellebbezés illeték és költségmentes. Az MSZP felszólítja a Kormányt: tegye világossá végre mi a szándéka özvegyi nyugdíj ügyben!

6 Mia fontos a kormánynak? Azt sem tudják mit kell csinálni: Előbb azt mondták technikai hiba Aztán azt hogy rendszerhiba Harmadik válaszuk az volt, hogy módosítják a törvényt szeptember 1 előtt (hatályba lépett). Ehhez képest az látszik, hogy a trafiktörvény fontosabb nekik, mint az özvegyek sorsa, mivel nem hogy módosították volna a törvényt: be sem terjesztették az Országgyűlés elé!


Letölteni ppt "FELÉRE CSÖKKENNEK AZ ÖZVEGYI NYUGDÍJAK KORÓZS LAJOS ELNÖKSÉGI TAG."

Hasonló előadás


Google Hirdetések