Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

az MSAccess programmal

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "az MSAccess programmal"— Előadás másolata:

1 az MSAccess programmal
Adatbáziskezelés az MSAccess programmal 4. rész: Űrlapok Makány György

2 Adatbáziskezelés az ACCESS programmal
2 Űrlapok létrehozása Az űrlapok egyik alapfeladata a beviteli művelet során alkalmazott képernyőkép kialakítása. Készíthetjük Tervező nézetben és Varázslóval is. A Varázslóval elkészített tervet persze azután tovább szerkeszthetjük Tervező nézetben. Mi is ezt a sorrendet követjük. Az Űrlap fülre kattintva és azután Új űrlap készítését kérve jutunk ehhez a párbeszéd-ablakhoz:

3 Adatbáziskezelés az ACCESS programmal
3 Űrlapok létrehozása A következő lépés az űrlapon megjelenítendő mezők kijelölése. Ki kell választani a mező forrását (ez tábla vagy lekérdezés lehet), majd a mezőket.

4 Adatbáziskezelés az ACCESS programmal
4 Űrlapok létrehozása Az űrlap szerkezetét négy alaptípusból választhatjuk ki: Legyen most oszlopos szerkezetű az űrlapunk:

5 Adatbáziskezelés az ACCESS programmal
5 Űrlapok létrehozása A stílus választása kihat a háttér képre, a színekre, a betűtípusra is. Válasszuk a „Szürkület” stílust: A következő ablakban bekéri az űrlap nevét, majd befejezi az űrlap készítését a varázsló.

6 Adatbáziskezelés az ACCESS programmal
6 Űrlapok létrehozása Az elkészített űrlap a mezőnevekkel, beviteli mezőkkel, alapvető grafikai és navigációs kellékekkel rendelkezik. Legtöbbször persze ez csak kiindulópont a gyakorlott felhasználó számára...

7 Adatbáziskezelés az ACCESS programmal
7 Űrlapok létrehozása Ha átlépünk Tervező nézetbe, akkor látható, hogy csak az űrlaptörzs van megszerkesztve, nincs semmi az űrlapfejben és az űrlaplábban. Tegyünk egy állandó szöveget az űrlap fejlécébe! 1. Húzzuk lejjebb az Űrlapfej és a Törzs közötti elválasztó vonalat: 2. Az Eszközkészlet nevű eszköztárból illesszünk egy szövegterületet a fejlécbe, és írjuk ide a szöveget! Az eredmény:

8 Adatbáziskezelés az ACCESS programmal
8 Továbblépés a következő leckére... Vissza az elejére... Vissza az előző leckére... Vége


Letölteni ppt "az MSAccess programmal"

Hasonló előadás


Google Hirdetések