Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1.) Egy lineáris, kauzális, invariáns DI rendszer impulzusválasza w[k], nem belépő gerjesztése pedig s[k]. Adja meg az y[k] válaszjel számí- tására alkalmas.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1.) Egy lineáris, kauzális, invariáns DI rendszer impulzusválasza w[k], nem belépő gerjesztése pedig s[k]. Adja meg az y[k] válaszjel számí- tására alkalmas."— Előadás másolata:

1 1.) Egy lineáris, kauzális, invariáns DI rendszer impulzusválasza w[k], nem belépő gerjesztése pedig s[k]. Adja meg az y[k] válaszjel számí- tására alkalmas összefüggést az időtartományban! Csak egy összefüggést írjon! 2.) Az alábbi periodikus jelet Fourier-sorba fejtjük a következő formula szerint: Mely együtthatók nullák ÉS miért (ha van olyan)? 3.) Egy DI jel z-transzformáltja ismert. Milyen időfüggvény tartozik ehhez a transzformálthoz? 4.) Az s(t) FI jel spektruma ismert. Adja meg az y(t) jel spektrumát, ha: 5.) Oldja meg az alábbi differenciaegyenletet! A rendszer kauzális! 6.) Mi az átviteli együttható? Egy mondat!

2 7.) Írja fel a z-transzformációt definiáló összegképletet! 8.) Adja meg az alábbi véges tartójú jel általánosított deriváltját zárt matematikai formulával! 9.) Egy DI jel Fourier-transzformáltja ismert. Adja meg az y[k] jel Fourier-transzformáltját! 10.) Egy differenciálegyenlet Laplace-transz- formáltja az alábbi: Adja meg az ezt kielégítő időfüggvényt! 11.) Rajzolja fel az alábbi véges tartójú jel általánosított deriváltjának időfüggvényét! 12.) Adja meg az alábbi Laplace-transzformált- hoz tartozó jel időfüggvényét!

3 2.) a.) Nyilatkozzon a rendszer stabilitásáról! (1 p) b.) Adja meg a válasz időfüggvényét, ha a gerjesztés: (1+2+2 p) b1.) b2.) b3.) c.) Adja meg a rendszer rendszeregyenletét! (1 p) 1.) Egy FI rendszer állapotváltozós leírása az alábbi: a.) Indoklással nyilatkozzon a rendszer stabilitásáról! (1p) b.) Adja meg a rendszer átviteli függvényét! (2p) c.) Határozza meg az ugrásválaszt az átviteli függvény segítségével! (1p) d.) Határozza meg az impulzusválaszt az átviteli függvény segítségével! (1p) e.) Ellenőrizze a c.) feladat megoldását a d.) feladat eredménye alapján! (2p)

4 4.) Egy DI rendszer impulzusválasza ismert: a.) Adja meg a rendszer átviteli függvényét! (2 p) b.) Adja meg a rendszer rendszeregyenletét! (1 p) b.) Adja meg a rendszer ugrásválaszát! (2 p) c.) A rendszer gerjesztése az alábbi jel. Adja meg a válaszjel értékét a k=3 ütemben! (2 p) 3.) a.) Adja meg a gerjesztés spektrumát a spektrum definíciója alapján! (1p) b.) Határozza meg a válaszjel spektrumát! (1p) c.) Alakhű a jelátvitel, ha ? (3p) d.) Adja meg a rendszer ugrásválaszát! (2p)


Letölteni ppt "1.) Egy lineáris, kauzális, invariáns DI rendszer impulzusválasza w[k], nem belépő gerjesztése pedig s[k]. Adja meg az y[k] válaszjel számí- tására alkalmas."

Hasonló előadás


Google Hirdetések