Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Turbo pascal feladatok 2. 1. feladat Egy másodfokú egyenlet paramétereit kérjük be billentyűzetről(a,b,c). Írassuk ki, hogy hány megoldása van ez egyenletnek!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Turbo pascal feladatok 2. 1. feladat Egy másodfokú egyenlet paramétereit kérjük be billentyűzetről(a,b,c). Írassuk ki, hogy hány megoldása van ez egyenletnek!"— Előadás másolata:

1 Turbo pascal feladatok 2

2 1. feladat Egy másodfokú egyenlet paramétereit kérjük be billentyűzetről(a,b,c). Írassuk ki, hogy hány megoldása van ez egyenletnek!

3 Segítség Egy másodfokú egyenletnek hány megoldása van általában? Mi a másodfokú egyenlet megoldó képlete?

4 2. feladat Írassuk ki 1-től 200-ig az 5 osztható számok közül azokat, amelyek 25-tel nem oszthatók!

5 Segítség Hogyan állapítom meg, hogy egy szám osztható 5-tel? Hogyan állapítom meg, hogy egy szám nem osztható 25-tel? Milyen kapcsolat van a két feltétel között?

6 3. feladat Írjuk ki két tetszőleges szám hányadosát! Feltétlenül legyen védelem a nullával való osztás ellen!

7 4. feladat Vizsgáljuk meg, osztható-e egy A egész szám B egésszel?

8 5. feladat Számoljuk meg egy bekért szövegben az "e" betűket!

9 Segítség Milyen tevékenységszerkezettel tudok egy szöveget megvizsgálni? Hogyan hivatkozok egy szöveg legkisebb elemére, azaz egy karakterre? Milyen algoritmus ismerete szükséges a megoldáshoz?


Letölteni ppt "Turbo pascal feladatok 2. 1. feladat Egy másodfokú egyenlet paramétereit kérjük be billentyűzetről(a,b,c). Írassuk ki, hogy hány megoldása van ez egyenletnek!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések