Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Turbo Pascal Színek használata. Színes szövegek A képernyő sokkal látványosabbá és színesebbé tehető, ha mondanivalónkat színek alkalmazásával jelöljük.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Turbo Pascal Színek használata. Színes szövegek A képernyő sokkal látványosabbá és színesebbé tehető, ha mondanivalónkat színek alkalmazásával jelöljük."— Előadás másolata:

1 Turbo Pascal Színek használata

2 Színes szövegek A képernyő sokkal látványosabbá és színesebbé tehető, ha mondanivalónkat színek alkalmazásával jelöljük. A képernyő minden karakteréhez tartozik egy karakterszín (amivel a karaktert színezzük ki) és egy háttérszín (ami a karaktert tartalmazó téglalap színe). Azt, hogy milyen színeket használunk a kiírás során, az aktuális karakterszín, illetve aktuális háttérszín adja meg. Az aktuális színek kezdetben: háttérszín: fekete, karakterszín: világosszürke.

3 A színeket beállító eljárások: TextColor(szín)  a karakter színét állíthatjuk be vele TextBackground(szín)  a karakterek háttérszínét állíthatjuk vele

4 A lehetséges színek:szín angol név kód feketeblack0 sötétkékblue1 zöldgreen2 ciáncyan3 vörösred4 bíbormagenta5 barnabrown6 világosszürkegray7 sötétszürkedarkgray8 világoskéklightblue9 világoszöldlightgreen10 világosciánlightcyan11 világosvöröslightred12 világosbíborlightmagenta13 sárgayellow14 fehérwhite15


Letölteni ppt "Turbo Pascal Színek használata. Színes szövegek A képernyő sokkal látványosabbá és színesebbé tehető, ha mondanivalónkat színek alkalmazásával jelöljük."

Hasonló előadás


Google Hirdetések