Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szerint a természet értelmetlen rendezetlenségével szemben az emberi kultúrát a szervezettség és fegyelmezett rend jellemzi. A mûvészet célja, hogy új.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szerint a természet értelmetlen rendezetlenségével szemben az emberi kultúrát a szervezettség és fegyelmezett rend jellemzi. A mûvészet célja, hogy új."— Előadás másolata:

1 szerint a természet értelmetlen rendezetlenségével szemben az emberi kultúrát a szervezettség és fegyelmezett rend jellemzi. A mûvészet célja, hogy új tárgyakkal szaporítsa az egyszer s mindenkorra adott és állandó természetet. Célja továbbá, világ és ember elvonatkoztatott újjáteremtése, konstruálása. Le akarta bontani a merev határt az autonóm és alkalmazott mûvészet között, s a mûvészetet alárendeli a mindennapoknak. a konstruktivizmus constructio = szerkesztmény

2 kompozicióit szigorú mértani formákból építi fel, nonfigurativ, nincs célja, tartalma. Függőleges, vízszintes vonalak, a 3 alapszín (vörös, sárga, kék) használata jellemzi. a képzőművészetben

3

4

5 Alkalmazott művészeti ágának legismertebb iskolája az építészet területén működő BAUHAUS, amelynek döntő hatása volt a következő évtizedek építészetében.

6

7

8


Letölteni ppt "Szerint a természet értelmetlen rendezetlenségével szemben az emberi kultúrát a szervezettség és fegyelmezett rend jellemzi. A mûvészet célja, hogy új."

Hasonló előadás


Google Hirdetések