Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Színes világban élünk. A szivárvány és a színkép A Nap látszólag egyszínű (fehér) fénye több színű fény keveréke – A nap fénye összetett A prizma a.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Színes világban élünk. A szivárvány és a színkép A Nap látszólag egyszínű (fehér) fénye több színű fény keveréke – A nap fénye összetett A prizma a."— Előadás másolata:

1 Színes világban élünk

2

3 A szivárvány és a színkép A Nap látszólag egyszínű (fehér) fénye több színű fény keveréke – A nap fénye összetett A prizma a Nap fényét összetevőire bontja. Ez a Nap fényének színképe (szivárvány színei) Szivárvány színei: vörös, narancs, sárga, zöld, kék, ibolya

4 A tárgyak színe Környezetünkben található tárgyak színesek A látott tárgy színe attól függ, hogy milyen színű fény jut róla a szemünkbe – A zöld színű csak a zöldet veri vissza, a vörös csak a vöröset. A színes anyagok a fehér fénynek csak meghatározott összetevőit verik vissza A színes anyagok a fehér fénynek csak meghatározott összetevőit verik vissza


Letölteni ppt "Színes világban élünk. A szivárvány és a színkép A Nap látszólag egyszínű (fehér) fénye több színű fény keveréke – A nap fénye összetett A prizma a."

Hasonló előadás


Google Hirdetések