Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Flesh 2/12b ker. szi..

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Flesh 2/12b ker. szi.."— Előadás másolata:

1 Flesh 2/12b ker. szi.

2 Tudatos vásárlás A Föld beteg és orvosra van szüksége. Klímabetegsége van, amit nedveinek egyensúlyvesztése illetve kissé megemelkedett hőmérséklet, de az orvosok jóslata szerint magas láz jellemez.

3 Sokak számára ismeretlen tény, miszerint otthonunk tele van vegyszerekkel. Nem-nem, ne csóváld a fejed, hogy Nálad bizony nincs, mert van. "Nem furcsa, hogy manapság sok mindenre azt mondjuk, hogy öko-barát megoldás, amikor ezeket 50 évvel ezelőtt mindenki így csinálta? Anyáink gondoskodtak róla, hogy nekünk már ne kelljen tisztítószerre költenünk. Ma már azzal együtt jön a víz a csapból.„

4 Na de mit is jelent az, hogy öko?
Az öko-előtag az oikos szóból ered, görög fogalom, jelentése: ház, háztartás. Tágabb értelemben jelentheti azt a végtelen nagy házat, mely a lakóhelyünk, és ez a Föld maga.

5 Újrahasznált csomagolás
Sokkal kisebb lenne a környezetszennyezés mértéke,hogy ha ottho- nunkba minél kevesebb hulladék, csomagolóanyag kerülne be. Pl nejlon táska, cipősdoboz Figyeljünk arra, hogy azokhoz a termékekhez mejekhez nem szükséges plussz csomagoló anyag ne kérjünk ezzel is óvhatjuk környezetünket.

6 Hulladékok lebomlási ideje:
Kötél: 3-14 hónap Papír: 2-5 hónap Pamutruha: 1-5 év ( A cellulóz ha elásod nedves talajba évekig nem rothad el. ) Tejesdoboz: 5 év Nejlonzacskó: év Pelenka: év Konzervdoboz: év Sörösdobozok műanyag karikája: 450 év Zöld üveg: 1 millió év Műanyag flakon: soha

7 Környezetszennyezés A környezetszennyezés lehet:
Fizikai: zajszennyezés, hőszennyezés, fényszennyezés, Kémiai: szennyvíz, talajszennyezés Biológiai: mesterségesen átalakított (pl.: GMO) vagy tájidegen élőlények alkalmazása

8 Levegőszennyezés A kipufogó gázok miatt a levegő nitrogén- dioxid tartalma a napfény hatására szmogot és ózont hoznak létre melyek asztmát okoznak. Évente 700 ezerrel kevesebb ember halna meg a fejlődő országokban, ha ezeket a légszennyezőket kivonnák a forgalomból.

9 Vízszennyezés A kóros algásodás előzménye az, hogy a tengerbe műtrágya, valamint tisztítatlan, magas nitrát- és foszfáttartalmú szennyvíz kerül. A halak és más vízi élőlények nem jutnak elegendő napfényhez. Az algák mérgei az emberre is veszélyesek lehetnek.

10 Talajszennyezés Talajszennyezés fokozódásával járó tevékenységek:
Hulladéktároló telepek bezárása Talajerózió növelése fák kivágásával Műtrágya, rovarirtószerek, a talaj termékenységét javító egyéb szerek ésszerűtlen használata.

11 A szarvas így szólt: "Az Embernek megvan mindene
A szarvas így szólt: "Az Embernek megvan mindene. Több kívánsága nem lesz." Ám a bagoly azt mondta: "Nem így van. Tátongó lyukat láttam az Emberben. Csillapíthatatlan sóvárgást. Ettől szomorú, ezért akar még többet. Megy tovább, és elveszi, amit megkíván... Míg a Világ egyszer azt nem mondja: "Nem vagyok többé, nem maradt mit adnom."

12 Köszönjük figyelmeteket


Letölteni ppt "Flesh 2/12b ker. szi.."

Hasonló előadás


Google Hirdetések