Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Testnevelés: Tenisz Majoros Lívia MF13M3.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Testnevelés: Tenisz Majoros Lívia MF13M3."— Előadás másolata:

1 Testnevelés: Tenisz Majoros Lívia MF13M3

2 Miért pont a tenisz? Már évek óta teniszezem, de eredetileg az asztaliteniszt szerettem volna választani az első félévben. Azonban az csak hétfőn és kedden van (amikor nekem pont nem jó), így a tenisz mellett döntöttem.

3 A sport rövid története
A tenisz egy francia eredetű ütős labdajáték (jeu de paume) angolok révén továbbfejlesztett változata. A források szerint a tenisz csaknem négy évszázaddal később, 1858 és 1870 között jött létre mai formájában.

4 Pályák Az egyetem területén 3 nagy szektor található, azon belül 4-4 pálya, valamint ezek mögött még két különálló pálya van.

5 A pálya adatai A teniszpályának szigorúan meghatározott méretei vannak. A teljes pálya hossza 26 yard (23,77 méter): egy-egy térfél 13 yard (11,89 méter) hosszú. A pálya szélessége attól függ, egyest vagy párost játszanak. Ha egyest, akkor a szélesség 9 yard (8,23 méter): ekkor a pálya két szélén található másfél yardos (1,37 méteres) folyosók nem számítanak a pályába. Ha párost játszanak, a két folyosó is érvényes: ekkor tehát a pálya szélessége 12 yard (10, 97 méter).

6 Eszközök Teniszütő Teniszlabda Öltözet

7 Alapvető ütések Szerva Tenyeres ütés Fonák ütés Röpte Lecsapás

8 Menete A teniszben vannak játékok (game) és játszmák (szett). Az, hogy mikor van vége a teniszmeccsnek, függhet a játékosok nemétől, a torna típusától (a nők csak két nyert szettig játszanak, a férfiak a nagy tornákon három nyert szettig), és a párosok játékszabályai is sok tekintetben különböznek.

9 Teniszversenyek A legtöbb sportággal ellentétben tenisz kontinens- vagy világbajnokságok nincsenek, helyettük különböző országokban megrendezett nagyobb, jelentős hagyománnyal rendelkező versenyek vannak. A legrangosabb teniszbajnokságok a Grand Slam-tornák, négy van belőlük: Australian Open, Wimbledon, Roland Garros, US Open.

10 EGYETEMVÁROSI TENISZ KLUB
Klub neve: EGYETEMVÁROSI TENISZ KLUB (ETK) Klub címe: 3535 Miskolc, Miskolc-Egyetemváros Telefonszám: 46/

11 Az órám pénteken van 12-14-ig. Oktatóm: Tigyi József
Az óra Az órám pénteken van ig. Oktatóm: Tigyi József

12 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Testnevelés: Tenisz Majoros Lívia MF13M3."

Hasonló előadás


Google Hirdetések