Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Eredete és fajtái angol eredetű játék és sportág, melynek során apró

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Eredete és fajtái angol eredetű játék és sportág, melynek során apró"— Előadás másolata:

1

2 Eredete és fajtái angol eredetű játék és sportág, melynek során apró
nyilakkal dobnak egy kör alakú céltábla különböző pontértékű szektoraira. két szakágat különböztetnek meg a tábla és a nyilak anyagától függően: - Steel darts: az a játék, amikor fémhegyű nyíllal dobnak a táblára - Soft dartsnak pedig azt, amikor a játékosok automata gépekre játszanak műanyag hegyű nyilakkal.

3 A darts története Egy átfázott angol íjász letette íját, levágott a nyílvesszőjéből és elvonult a közeli pubba, ahol a lerövidített nyílvesszőket a falra akasztott farönkszeletbe dobta. Mellé állt egy másik íjász, aki megpróbált az előzőnél jobb eredményt elérni és ezzel megszületett a vetélkedés, a játék, a sport.

4 A darts játék szabályai
A tábla elhelyezése - A táblától 237 cm-re kell állnia a dobónak. - A tábla középpontjának magassága a talajtól mérve 173 cm (egy hat láb, vagy 183 cm magas ember szemmagassága).

5 A Dart - hossza nem lehet több, mint 30,5 cm
- súlya nem lehet több, mint 50 g - A darts készlet három darabból áll: 1. tű alakú hegy 2. test 3. tollszár

6 Dobás Dobásnál mindkét lábnak a dobóvonal mögött kell lennie. Az eldobott nyilat akkor sem lehet újra eldobni, ha az nem érte a táblát. Az elejtett nyílért a dobóvonalon belülre is be lehet lépni.

7 Számolás Steel játékban csak a táblából a játékos által kivett nyilak pontértéke számít. Soft játéknál 'amit a gép megad' elv érvényesül.

8 Vége


Letölteni ppt "Eredete és fajtái angol eredetű játék és sportág, melynek során apró"

Hasonló előadás


Google Hirdetések