Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

VADÓCBA RÓZSÁT OLTOK, HOGY SZEBB LEGYEN A FÖLD!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "VADÓCBA RÓZSÁT OLTOK, HOGY SZEBB LEGYEN A FÖLD!"— Előadás másolata:

1 VADÓCBA RÓZSÁT OLTOK, HOGY SZEBB LEGYEN A FÖLD!
Mécs László versét írom le Nektek, ha jól átolvassátok, látni fogjátok, hogy a mai világ embereinek szól. Kevesen vannak, akik még segítenének: “Vadócba rózsát oltani, hogy szebb legyen a föld.” Zene: Zamphir - Plaisir d’amour

2 Május. Rózsálló reggel. Remény, igéret, harmat
Május! Rózsálló reggel. Remény, igéret, harmat. A szélbe fütyürészem a hajnalos vigalmat. Kószálni jött ma kedvem:apostolok lovára kapok s baktában érek egy messzi kis tanyára.

3 A kakas még az ólban pitymallatot rikongat, az égre fúrt pacsirta fittyet hány éji gondnak., dalától messze rebben bimbóról bánat,szender. A ház elötti kertben a kis padkán egy ember.

4 Apokaliptikus vad formája és nézése: a félszemére vak és helyén gödör van vésve., haja nyiratlan,félõsz, bozontos, mint szakálla, bakkancsa és kabátja dróttal van összezárva.

5 A reggelt ráköszöntöm, mert testvér-mód kiváncsi vagyok sorsára s kérdem: Mi jót csinál bácsi? Zord, bömbölõ beszéde minden zugot betölt: “Vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld.”

6 Nagy kert. S merre nézek, száz rózsa rózsa hátán, ráfutva fára, falra, ribizlin ül, salátán, vad összevisszaságban befonva minden ösvény s bimbó bomol belõlük özönnel, egy se fösvény.

7 Közöttük ül, szemezget e félszent õrült s beszélni kezd, lemetszve egy hajtást a tõrül: “...Az Élet mosolyogva száguldott hajnal-hintón, harmatja, csókja égett minden új ember-bimbón:

8 S diplomaták, bitangok öt évig kaszabolták ágyékok szép vetését
S diplomaták, bitangok öt évig kaszabolták ágyékok szép vetését..... A földet letarolták.... Fiam, szemem kilõtték.... S mit elrontottak õk: vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld!

9 Most konferenciáznak a nagy szélhámosok, hogy csírájában megöljék, mi újre él, mozog. S míg lakomákon dõzsöl, ki milliókat ölt: vadócba rózsát öltök, hogy szebb legyen a föld!

10 Testvéri szánalomból a szívem rádorombol: Bátyám, én lelket oltok az evangéliumból, midõn kobzom jóságos zenéjû verset költ: vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld!


Letölteni ppt "VADÓCBA RÓZSÁT OLTOK, HOGY SZEBB LEGYEN A FÖLD!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések