Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ballag már a vén diák F: Laci Ballagási idézetek Zene: Charlie - Ha messze mész.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ballag már a vén diák F: Laci Ballagási idézetek Zene: Charlie - Ha messze mész."— Előadás másolata:

1

2 Ballag már a vén diák F: Laci Ballagási idézetek Zene: Charlie - Ha messze mész

3 „Útjaink százfelé válnak, de szívünk egy célért dobog, nekivágunk a küzdelmes mának, és épít karunk egy szebb holnapot.” ( Arany János )

4 „Ha kilépsz az életbe, élj sok boldog évet, szeress te is úgy bennünket, mint ahogy mi téged!”

5 „Kísérjen az öröm, kerüljön a bánat, siker koronázza további munkádat!”

6 „Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben.” ( Arany János )

7 „A lehetetlent is szabad lesz remélni! Meglátod, hogy milyen érdekes lesz élni! ( Szép Ernő )

8 „Ah vége, vége! Vagy ki tudja? Diák marad az ember, amíg él, Leckéjét a sírig tanulja: Nehezebbet folyvást a réginél!” ( Reviczky Gyula )

9 „Ember vigyázz, figyeld meg jól a világod: ez volt a múlt, emez a vad jelen, … és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte, hogy más legyen!” ( Radnóti Miklós )

10 „Az elszakadás áll elöttünk, világi lárma csalogat, az útra néz mindenki köztünk, kigyúl az ifjú gondolat.” ( Puskin )

11 „Az élet szép, csak küzdeni kell érte, Boldog az, ki célját elérte Akarni kell és minden sikerül, Akarni és bízni rendületlenül.” ( Tóth Árpád )

12 „Tiszteld az embert, Szeresd a szépet, Tanulj küzdeni, Mert ez az élet!”

13 „Ha majd egyszer fájni fog az élet, S a szemedben a bánat könnye gyűl, Ne sírj, hisz mindig az a legszebb álom, mely sohasem teljesül!”

14 „Nézz vissza most egy percre, nézz az útra, Nézd meg, mit tett, mit alkotott a munka! Nézz vissza… aztán ismét csak előre, S indulj tovább az alkotó jövőbe!” ( Kiss Ernő )

15 „Remény, csalódás, küzdelem, bukás, Sírig tartó nagy versenyfutás. Keresni mindig a jót, a szépet, S meg nem találni, - ez az élet.” ( Madách )

16 „Nehéz vagy könnyű? Beleroskadok? Csak annyit érek, amennyit vállalok, Mert szívemben a jövőt hordozom, és alkuba már nem bocsátkozom!” ( Tamási lászló )

17 „Régi harcok, régi, kopott könyvek, Derű, mosoly, néha fájó könnyek. Múlik minden, suhannak az évek, Búcsút mondunk, múló diákévek. ( Ernest Hemingway )

18 „Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni.” ( Shakespeare )

19 „Azért vagy itt, hogy mindent láss, Hogy értsd a szót, olvasd az írást! Azért vagy itt, hogy mindent megtanulj, hogy az égbe szállj, ne a porba hullj!” ( Ákos )

20 „Találkozás és búcsúzás az élet annyi csak, Valaki jön, valaki megy, s az emlék megmarad.” ( Leonard Da Ung )

21 „A búcsúzónak minden emlék drága, Egy száraz lomb, egy moha, egy kis kavics, Hogy emlékezzék a távolban is, A helyre, melyre visszavonja vágya. Tanú lesz az érzéseiről halálig, S egy semmi így legdrágább kincsé válik.” ( Goethe )

22 „Távol már a kezdet, De távol még a vég, Elértem a labirintus közepét. Csalódások, gyönyörű emlékek Velem vannak, Megőrzöm őket.”

23 „Nem kívánom senkitől, hogy csodás dolgot tegyen, de joggal elvárom mindenkitől, hogy mindig ember legyen.” ( Ady Endre )

24 „Nehéz volt a szavakkal játszani, Nehéz volt olyat mondani, Ami kell, ami szép s amit szabad, Valamit, ami örökre megmarad benned, S talán bennem is.” ( Nagy Z. László )

25 Vége


Letölteni ppt "Ballag már a vén diák F: Laci Ballagási idézetek Zene: Charlie - Ha messze mész."

Hasonló előadás


Google Hirdetések