Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A poliéderek véges sok sokszög által határolt testek. A kúpok poliéderek. A csonka kúp görbe felületű test. Igaz vagy Hamis? Testek csoportosítása Görbe.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A poliéderek véges sok sokszög által határolt testek. A kúpok poliéderek. A csonka kúp görbe felületű test. Igaz vagy Hamis? Testek csoportosítása Görbe."— Előadás másolata:

1 A poliéderek véges sok sokszög által határolt testek. A kúpok poliéderek. A csonka kúp görbe felületű test. Igaz vagy Hamis? Testek csoportosítása Görbe felületű az a test, melynek a határoló lapjai között van görbe felület is. Minden Gömb poliéder.

2 Szabályos testek. Rendezd a következő szabályos testeket: A) Hexaéder, B) Dodekaéder, C) Szabályos tetraéder, D) Ikozaéder, E) Oktaéder, 1) lapok száma szerint növekvő sorrendbe. 2) csúcsok szerint csökkenőben. Rendezés

3 Mennyi annak a kockának egy éle, melynek a) felszíne 1350 cm2, b) térfogata 1953.125 cm2 Számolás Egész számokra kerekítsetek!

4 Menny víz fér abba a kocka alakú tartályba melnyek élei 6,77 cm-esek? Számolás Egész számokra kerekítsetek!

5 Számolás Henger alapkörének sugara 6,8 cm, testmagassága 11cm. a) Mennyi a felszíne? Egész számokra kerekítsetek!

6 Testek, Hálók Melyik háló tartozik az alábbi testhez: A) B) C) D)

7 Definíciók Ha a kúpot elmetszük egy, az alaplappal párhuzamos síkkal, ezt a testet kapjuk: ……. Háromszög alapú gúla:…… Olyan test amelynek minden lapja egybevágó:……. Kör alapú hasáb:……. Térfogata: 4/3*r*3*pi:…….

8 Hangulatjelentés. 1. Soha többet!! 2. Egyszer kibírtam. 3. Elment. 4. Jó volt. 5. Fantasztikus. Milyen volt a modul? Milyen volt a feladatsor? Milyen volt a szavazócsomag? Milyen volt a „testépítés”? Milyen volt az előadásom? (virágokat az öltözőbe )


Letölteni ppt "A poliéderek véges sok sokszög által határolt testek. A kúpok poliéderek. A csonka kúp görbe felületű test. Igaz vagy Hamis? Testek csoportosítása Görbe."

Hasonló előadás


Google Hirdetések