Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A kocka A kocka életünk alapjainak az alakzata. Ha csak szétnézünk magunk körül rengeteg kocka alakú test vesz minket körül!!!!!! A következőkben néhány.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A kocka A kocka életünk alapjainak az alakzata. Ha csak szétnézünk magunk körül rengeteg kocka alakú test vesz minket körül!!!!!! A következőkben néhány."— Előadás másolata:

1 A kocka A kocka életünk alapjainak az alakzata. Ha csak szétnézünk magunk körül rengeteg kocka alakú test vesz minket körül!!!!!! A következőkben néhány érdekesség!!!!!!

2 A kockát 6 egyenlő négyzetlap határolja. A kocka minden éle egyenlő. Az,,alsó’’ és a,,felső’’ lapot alapnak, a többit oldallapnak nevezzük. A kockának 6 lapja, 12 éle, 8 csúcsa van. A B CD A’ B’ C’ D’ alap csúcs él oldallap

3 Kocka készítés fortélyai 1. 2.

4 AB CD A’B’ C’ D’ Felt: ABCDA’B’C’D’- kocka AB= 4cm Követ: D’B=? Biz: D’B²= 3BC 2 D’B²= 3 16 D’B= √48cm D’B= 4√3cm V=? T =? f V=a³ V=4³=64cm³ T =6 T =6 AB²=6 4²=6 16=96cm² fo

5 Készítette: Czimerman Adrienn VIII. osztály


Letölteni ppt "A kocka A kocka életünk alapjainak az alakzata. Ha csak szétnézünk magunk körül rengeteg kocka alakú test vesz minket körül!!!!!! A következőkben néhány."

Hasonló előadás


Google Hirdetések