Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

a mikrobák élő szervezetek olyan kicsik, hogy csak mikroszkóppal láthatóak, szabad szemmel nem sokféle alakban és méretben léteznek MINDENHOL megtalálhatóak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "a mikrobák élő szervezetek olyan kicsik, hogy csak mikroszkóppal láthatóak, szabad szemmel nem sokféle alakban és méretben léteznek MINDENHOL megtalálhatóak."— Előadás másolata:

1

2 a mikrobák élő szervezetek olyan kicsik, hogy csak mikroszkóppal láthatóak, szabad szemmel nem sokféle alakban és méretben léteznek MINDENHOL megtalálhatóak legtöbbjük ártalmatlan, vagy éppen hasznos számunkra egyesek azonban betegséget okoznak

3 3 különböző típusú baktérium létezik: spirálok pálcikák gömbök (Campylobacter) (Lactobacillus) (Staphylococcus)  Olyan aprók, hogy egy mondatvégi ponton több ezer baktérium elférne!  Néhány baktérium hasznos lehet a konyhában, például joghurt vagy sajt készítésénél.  Más baktériumok károsak, és fertőzéseket okozhatnak.  A baktériumok nagyon gyorsan szaporodnak.

4 Influenza  A vírusok még a baktériumoknál is kisebb mikrobák, amelyek akár baktériumok belsejében is élhetnek!  A legtöbb vírustól megbetegszünk.  A BÁRÁNYHIMLŐT és az INFLUENZÁT vírus okozza.  A vírusok könnyen terjednek egyik emberről a másikra.

5 PenicilliumDermatofiton  A gombák a legnagyobb mikrobák.  Megtalálhatók a levegőben, a növényeken és a vízben.  A kenyéren megjelenő penész is egy gombafajta.  Egyes antibiotikumokat gombák állítanak elő!


Letölteni ppt "a mikrobák élő szervezetek olyan kicsik, hogy csak mikroszkóppal láthatóak, szabad szemmel nem sokféle alakban és méretben léteznek MINDENHOL megtalálhatóak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések