Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A monitor automatikus beállítása a napszakhoz markotanzoltan.w09 3. Szom. fea. – betanítási feladat 3. Szom. fea. – betanítási feladat Egy szabadon választott.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A monitor automatikus beállítása a napszakhoz markotanzoltan.w09 3. Szom. fea. – betanítási feladat 3. Szom. fea. – betanítási feladat Egy szabadon választott."— Előadás másolata:

1 A monitor automatikus beállítása a napszakhoz markotanzoltan.w09 3. Szom. fea. – betanítási feladat 3. Szom. fea. – betanítási feladat Egy szabadon választott szoftver tömör bemutatását kell megtenni, különös tekintettel a működtetéshez szükséges legfontosabb ismeretekre. 2010.Február 13.

2 Ha úgy érezzük, hogy napközben nem látjuk rendesen a képernyőn megjelenő ábrákat és szövegeket, éjszaka viszont szinte égeti a szemünket a monitor a sötét szobában, a napszaknak megfelelően egy apró programmal automatizálhatjuk a monitor beállítását A Flux Windowsra, Linuxra és OS X-re is elérhető, s egyetlen feladatot old meg: a napszaknak megfelelően A Flux Windowsra, Linuxra és OS X-re is elérhető, s egyetlen feladatot old meg: a napszaknak megfelelően állítja be TFT monitorunk színhőmérsékletét.Flux

3 Persze megtehetnénk ezt mi is bármikor, kézzel, hiszen akár szoftverből, akár a monitorokon van erre a lehetőség, ám a Flux használatával mindezt teljesen automatizálhatjuk. Azt persze érdemes mérlegelni, hogy ezzel adunk némi pofont a színhűségnek is, vagy egy DTP-s munkahelyen nem annyira szerencsés a nehezen bekalibrált monitort átállítgatni, de otthon rendkívül praktikus lehet.

4 Beállíthatjuk, mekkora legyen a változás –M–M–M–Mondjuk MacBookokon sok értelme nincsen, hiszen ott a beépített szenzornak köszönhetően a rendszer is képes a fényviszonyoknak megfelelően beállítani a fényerőt. –A–A–A–A legtöbb gépben azonban nincs ilyen szenzor, így ott az automatizálást rábízhatjuk a Fluxra, amely a földrajzi elhelyezkedésünknek megfelelően állapítja meg, mikor mit kell tennie. Pontos helyünket a beállításoknál adhatjuk meg, sajnos irányítószám alapján csak amerikai ZIP kódokkal működik, de megadhatjuk földrajzi koordinátáinkat: Budapesté például - 47°28′19″N 19°03′01″E.

5 Természetesen ki-ki maga döntse el, hasznos-e számára (és főleg a szemeinek) a program. Az ára alapján ezúttal nem érdemes mérlegelni, mivel a szoftver ingyenes. Letölthető: http://techline.hu/letoltes/20090306_Flux.aspx


Letölteni ppt "A monitor automatikus beállítása a napszakhoz markotanzoltan.w09 3. Szom. fea. – betanítási feladat 3. Szom. fea. – betanítási feladat Egy szabadon választott."

Hasonló előadás


Google Hirdetések