Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Oktatás a XXI. században Pintár Tamás. Oktatás a XXI. században Kulcsszavak Interaktívan Napjaink gyorsuló világa „Információéhség”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Oktatás a XXI. században Pintár Tamás. Oktatás a XXI. században Kulcsszavak Interaktívan Napjaink gyorsuló világa „Információéhség”"— Előadás másolata:

1 Oktatás a XXI. században Pintár Tamás

2 Oktatás a XXI. században Kulcsszavak Interaktívan Napjaink gyorsuló világa „Információéhség”

3 Oktatás a XXI. században Véleményem Véleményem szerint a XXI. században ténylegesen az oktatásba is aktívabban kellene bevonni az új eszközöket, lehetőségeket és kiszelektálni a régieket.

4 Oktatás a XXI. században A valóságban Egyre többször és egyre fontosabb kérdést vet fel, hogyan is lehetne hatékonyan, a lehető legkevesebb időveszteséggel tudást átadni, átvenni, valamint az elsajátítást lemérni. Ezen problémakör és a technika fejlődése hívta életre az interaktív oktatást és értékelést.

5 Oktatás a XXI. században Interaktívan? Hol? Az élet szinte minden területén. (Pl.: nemzetközi, valamint belföldi cégek, cégcsoportok, oktatási intézmények.)

6 Oktatás a XXI. században Hogyan? „Videó megosztók” (NetWork.hu, YouTube.com, stb.) Tudástárak (http://sdt.sulinet.hu)http://sdt.sulinet.hu Fórumok és levelezőlisták (például: http://lista.sulinet.hu)

7 Oktatás a XXI. században Mennyire életközeli mindez? Hol tart? A lehetőség már adott, csak élni kell vele!

8 Oktatás a XXI. században A magyar oktatás Sulinet kezdete 1997 Rengeteg oktató CD „Villámgyors”, korlátlan kapcsolat!

9 Oktatás a XXI. században NetAcademia Oktatóközpont Fóti Marcell (cégvezető, tulajdonos, oktatóm MCSE, MCT, MCDBA, Security MVP) „Elmondom, hogy mi, a NetAcademiánál hogy "állunk". Merthogy bizonyos területeken leálltunk, az egyszer igaz. A hagyományos, napközbeni egyhetes tantermi oktatás úgy tűnik, megszűnt létezni. Miközben minden várakozást felülmúló rekordlétszámmal, 74 fővel a héten elindult egy általam elég esélytelennek tekintett online képzés…”

10 Oktatás a XXI. században Mi látszik? Az üzleti élet és az egész világ a digitális oktatás, azaz a digitális és interaktív tananyagok felé fordul Egyre kevesebb az idő rohanó világunkban Egyre több friss tudásra van szükségünk A mindennapi életben és a munkánkban is

11 Oktatás a XXI. században Ügyintézés Adóbevallás Jegyrendelés (színház, mozi, menetjegy, stb.) Vállalatok közötti kommunikáció Pályázatok beadása, követése (magánszemélyek, vállalkozások, intézmények) Folyószámla kezelése stb.

12 Oktatás a XXI. században Média TV-k Blogok Fórumok Levelezőlisták

13 Oktatás a XXI. században Tanuljunk egymástól Wikipédia Network.hu

14 Oktatás a XXI. században Játék vagy tanulás? Honfoglaló Lapodamese Klánháború

15 Oktatás a XXI. században E-learning Csökkennek az oktatáshoz, képzéshez kapcsolódó járulékos költség (pl. utazás, szállás stb.) Valós, vagy eltolt idejű tudásátadás történik A tanulás bárhol és bármikor saját ütemben folytatható

16 Oktatás a XXI. században Felmérés-Kérdőív 3 osztályban készült

17 Oktatás a XXI. században Első találkozás 6. osztályosok

18 Oktatás a XXI. században Első találkozás 7. osztályosok

19 Oktatás a XXI. században Első találkozás 8. osztályosok

20 Oktatás a XXI. században Internet az osztályokban 6. osztály

21 Oktatás a XXI. században Internet az osztályokban 7. osztály

22 Oktatás a XXI. században Internet az osztályokban 8. osztály

23 Oktatás a XXI. században Kérdőív összegzés A mostani iskolások többsége előszeretettel használja a számítógépet Nem feltétlen csak játékra A válaszokból látszik többen a tanuláshoz is használják, már most is! Ha az oktatásba még inkább bevonnánk és az interaktív oktatást még magasabb szintre emelnénk ezt is előnyként használhatnánk fel

24 Oktatás a XXI. században Kérdőív összegzés Akár ingyenes megoldások (Pl. Network.hu portál) segítségével A gyerekek is tölthetnének fel esetlegesen tartalmakat Nagy lépést tehetnénk előre és még csak nem is keltetnénk a gyerekben azt az érzést, amitől a legjobban félnek, a „kötelező”

25 Oktatás a XXI. században Helyi vélemény „Ha nem most lenne az előadásunk, most én is egy internetes oktatáson ülnék, otthon a laptopom előtt, mert elutazni ugyan nem tudok Budapestre hetente 3-4 alkalommal, de a tanfolyam anyaga számomra is fontos lenne.”

26 Oktatás a XXI. században A szakdolgozati bírálatban kapott kérdések Az interaktív tanulásnak fel kell váltani a hagyományos képzést? A felváltást nem mondanám most még egyértelműen, de kiegészítésnek feltétlen javasolt véleményem szerint.

27 Oktatás a XXI. században A szakdolgozati bírálatban kapott kérdések Növeli a lexikális tudást az interaktív tanulás? Bizonyos szinten igen, de ami ennél sokkal fontosabb talán az az, hogy megtanítja az embereket, hogyan juthatnak hozzá azon tudáshoz, amelyre szükségük van, a fejlődést pedig ez segíti elő jobban.

28 Oktatás a XXI. században Egy kis bölcsesség "A számítógép segítségével egy lebilincselő, szórakoztató tanulási világ jelenjen meg, amellyel a gyerekek tanulási tapasztalata is gazdagodik„ (Seymour Papert)

29 Oktatás a XXI. században Köszönöm a figyelmet! Pintár Tamás 2010


Letölteni ppt "Oktatás a XXI. században Pintár Tamás. Oktatás a XXI. században Kulcsszavak Interaktívan Napjaink gyorsuló világa „Információéhség”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések