Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

IKT a mindennapokban IKT = információs és kommunikációs technológia.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "IKT a mindennapokban IKT = információs és kommunikációs technológia."— Előadás másolata:

1 IKT a mindennapokban IKT = információs és kommunikációs technológia

2 Információs társadalom olyan társadalmat jelent, ahol az információ és az azzal kapcsolatos jelenségek (így a tudás, a kommunikáció, az adatok, a gondolkodás és az adatfeldolgozás) a korábbinál fontosabb, központi szerepbe kerülnek; lényeges változás, hogy sokkal kisebb költséggel, sokkal egyszerűbben, sokkal több ember tud egymással kapcsolatba kerülni; az információs és kommunikációs technológiák mint például a mobiltelefon, az internetszolgáltatók, központi információs pultok, könyvtárak szinte mindenhová behatolnak;

3 Digitális otthon otthoni munkavégzés - távmunka háztartás – távirányítású, programozható készülékek szórakozás online, digitális kiadványok

4 Az oktatás az internet és a digitális kommunikációs eszközök fejlődésével megjelent az internet alapú távoktatás interneten keresztül, saját időbeosztás szerint, multimédiás oktatófilmek, jegyzetek és online tesztek segítségével oktatási portálok, elektronikus könyvtárak A képekre kattintva eljuthatsz az adott weboldalakra.

5 E-kereskedelem előnyök: kényelmes, olcsó, gyors, biztonságos, nagyobb választék, szinte bármit megrendelhetek interneten keresztül; veszélyek: csalás, a valóságban másképp néz ki, rossz méret, késve szállítják; A képekre kattintva eljuthatsz az adott weboldalakra.

6 E-bank pénzügyek intézése átutalások (egyszeri, rendszeres, csoportos), lekötések bankkártyák, elektronikus számlakivonat A képekre kattintva eljuthatsz az adott weboldalakra.

7 E-számlák: Díjnet Szolgáltatói számlák ügyintézése egy helyen Néhány érv az elektronikus számlabemutatás mellett: o Számláit az Interneten keresztül bármikor és bárhol megtekintheti, és gondoskodhat azok kifizetéséről. o A számlák érkezéséről e-mailben értesítést küldünk. o Nem kell a postán a csekkel sorban állnia. o Korábbi számláit könnyen visszakeresheti. o A Díjnet használata rendkívül egyszerű. o A Díjnet szolgáltatása ingyenes. A képekre kattintva eljuthatsz az adott weboldalakra.

8 E-kormányzat országos, fővárosi, helyi, regionális, önkormányzati közérdekű, naprakész információk, közlemények ügyintézés A képekre kattintva eljuthatsz az adott weboldalakra.

9 Egészségügy számítógépes betegnyilvántartás diagnosztizáló eszközök robot-technika

10 Nyilvános adatbázisok menetrend könyvtár telefonkönyv, tudakozó cégnyilvántartó A képekre kattintva eljuthatsz az adott weboldalakra.

11 Kultúra programajánlók színház múzeum sajtó A képekre kattintva eljuthatsz az adott weboldalakra.


Letölteni ppt "IKT a mindennapokban IKT = információs és kommunikációs technológia."

Hasonló előadás


Google Hirdetések