Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Juhász Gyula: A Tápai Krisztus Az ország útján függ s a földre néz, Arcán szelíd mosoly a szenvedés. Az ország útján függ s a földre néz, Arcán szelíd.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Juhász Gyula: A Tápai Krisztus Az ország útján függ s a földre néz, Arcán szelíd mosoly a szenvedés. Az ország útján függ s a földre néz, Arcán szelíd."— Előadás másolata:

1

2 Juhász Gyula: A Tápai Krisztus

3 Az ország útján függ s a földre néz, Arcán szelíd mosoly a szenvedés. Az ország útján függ s a földre néz, Arcán szelíd mosoly a szenvedés.

4 A falu népét nézi csöndesen, Amint ballagva munkából megyen A falu népét nézi csöndesen, Amint ballagva munkából megyen

5 Az ősi népet,- mely az ősi föld Zsellére csak és várja az időt, Az ősi népet,- mely az ősi föld Zsellére csak és várja az időt,

6 Mikor saját portáján úr leszen Mikor az élet néki is terem. Mikor saját portáján úr leszen Mikor az élet néki is terem.

7 A magyar Krisztus, a falusi szent Hiszen neki is megváltást izent, A magyar Krisztus, a falusi szent Hiszen neki is megváltást izent,

8 Olyan testvéri áldással tekint Feléjük és bíztatja híveit. Olyan testvéri áldással tekint Feléjük és bíztatja híveit.

9 Feje fölött a nyárfa is magyar, A fecske is és egy a zivatar,

10 Mely őt paskolja s a falut veri És folyton buzgó öt szent sebei

11 Nem a magyarság sorsát hirdetik? És ki segít már, ha ő nem segít? Nem a magyarság sorsát hirdetik? És ki segít már, ha ő nem segít?


Letölteni ppt "Juhász Gyula: A Tápai Krisztus Az ország útján függ s a földre néz, Arcán szelíd mosoly a szenvedés. Az ország útján függ s a földre néz, Arcán szelíd."

Hasonló előadás


Google Hirdetések