Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A 0-ás vércsoport.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A 0-ás vércsoport."— Előadás másolata:

1 A 0-ás vércsoport

2 Az ember genetikai tulajdonságai – ezek közé tartozik a vércsoportok antigén állománya is – az egyik fő meghatározóját jelentik a betegségre való hajlamnak is. A genetikai tulajdonságokhoz, illetve a vércsoportokhoz igazodó étkezés jelentősen befolyásolhatja egyes betegségek megelőzését. Dr. Peter J. D’Adamo* és kutatócsoportja nem csak az egyes élelmiszerek hatásait vizsgálta a különböző vércsoportokra, hanem az összefüggéseket a vércsoportok és a betegségek között. Arra a megállapításra jutottak, hogy az egyes vércsoportoknak meghatározható, tipikus megbetegedései vannak. Ugyanez vonatkozik a vitaminokra, az ásványi anyagokra és a gyógynövényekre is. Egy adott vitaminkombinációnak más a feladata és más a hatása a különböző vércsoportú emberek szervezetében. 

3

4 0 vércsoporthoz tartozó emberek vitaminjai: "0", az igazi húsevő vér csoportja.
Az ősi vércsoporthoz tartoznak. A 0 vércsoport az, amelyik az evolúció során a húsfogyasztáshoz alkalmazkodott a legjobban. Ők a kifejezetten húsevők csoportja.  Zsírban oldódó vitaminokhoz viszonylag kellő mennyiségben jutnak, csakúgy, mint C-vitaminhoz és vashoz. Mivel ez a vércsoport nehezen viseli el a gabonaféléket, amelyek fő forrásai a B-vitaminoknak, ezek fokozott pótlására van szükség. A B-vitamin komplex különös jelentőségű ennél a vércsoportnál, mert gyorsítja az anyagcserét és a tápanyag gyorsabb elégetésével viszonylagos helyi savasodást idéz elő az izmokban és a szervezet egészében, ami kedvezően hat a 0 vércsoportúak nehéz fizikai tevékenységére.

5 A K-vitamin adagolás ugyanakkor erősíti a véralvadást és gátolja a vérzékenységre való hajlamot. Emiatt a 0 vércsoportúaknak nem ajánlatos nagyobb adagban szedniük A- és E-vitamint, mert ezek gyengítik a véralvadási mechanizmust.  Egészségük megőrzése érdekében speciális növényi kivonatokat ajánlott fogyasztaniuk, ezek a jukka, petrezselyem, kurkuma, torma, édesgyökér. Nekik olyan táplálék-kiegészítőre van szükség, amely  • Gyorsítja az anyagcserét, • Fokozza a véralvadást, • Megakadályozza a gyulladásos folyamatokat, • Stabilizálja a pajzsmirigy működését.

6

7 Kerüljük ezért a tehéntejet és a tejtermékeket
Kerüljük ezért a tehéntejet és a tejtermékeket. Nagyon fontos, hogy kellő mennyiségű kalciumot vigyünk be a szervezetbe más formában. A tofu, zöldfőzelékek, brokkoli, diófélék, lazac, gyökérfélék nagy mennyiségben tartalmaznak életfontosságú kalciumot. A gyomor magas savkoncentrációja miatt a 0-s vércsoportú embereknek mindenekelőtt a gabonaféléket és a gabonával készült termékeket kell kerülniük.

8 Testedzés: intenzív edzésmódok, pl. : aerobic, futás, kontakt sportok
Testedzés: intenzív edzésmódok, pl.: aerobic, futás, kontakt sportok. Fogyni segít: tengeri moszatok, halak, máj, vörös húsok, a brokkoli, spenót, kelkáposzta. Erősségek: erős immunrendszer és emésztőrendszer, fertőzések elleni természetes védelem, jó anyagcsere. Gyengeségek: intolerancia az új étrenddel és új környezeti feltételekkel szemben. Kockázatok: véralvadási zavarok, gyulladásos betegségek, ízületi gyulladás, pajzsmirigy csökkent működése, fekély, allergia.

9 Fűszerek: A megfelelő fűszerek kiválasztása javíthatja az emésztőrendszer és az immunrendszer működését. A tengeri alga alapú ízesítők nagyon jó hatásúak mert jódban igen gazdagok. A tengeri algák fogyasztása mérsékli a savszintet és csökkenti a fekélyeket is. Az algákban a található fluktóz megvédi a gyomor és a bél nyálkahártyáját, a fekélyt okozó baktériumok támadásától. A petrezselyem, a curry és a cayenne bors jól megnyugtatja az emésztőrendszert, ugyanakkor a fekete- fehér bors és az ecet irritálja. A cukortartalmú ételek nem károsak, de fogyasztásukat vissza kell szorítani. Jótékonyak: szentjános kenyér, tengeri hínár, cayenne bors, curry petrezselyem, alga, kurkuma. Kerülendő: kapribogyó, fehérbors, fahéj, vanília, kukorica keményítő, almaecet, kukoricaszirup, balzsam borecet, őrölt feketebors, szerecsendió.

10 Ízesítők: Nincsenek olyan ízesítők, amelyek jótékonyak volnának a 0 vércsoportúak számára. A mustárt, a majonézt és a saláta dresszinget kis mennyiségben ajánlatos fogyasztani, lehetőleg alacsony zsír- és cukortartalmú változatban. Valamennyi pácolt étel emészthetetlen a 0 vércsoportúak számára, mert ezek súlyosan irritálják a gyomornyálkahártyát. Néha ehetnek paradicsomot de a ketchup fogyasztását kerüljék, mert az ecethez hasonló összetevői vannak. Jótékonyak: nincsenek de, vannak viszont semlegesek, mint pl.: Almalekvár, mustár, majonéz,saláta dresszinget lehetőleg alacsony zsír- és cukortartalmút, worchester szósz, Kerülendő: ketchup, kóser savanyúság, kapros savanyúság, édes savanyúság, redish.

11 Italok: A szódavíz és a tea teljesen ártalmatlan. A sör csak kis mennyiségben fogyasztható. A kávé problémákat okozhat, mert megemeli az amúgy is magas gyomorsavszintet ezért ajánlott a lépcsőzetes leszokás de, a zöld tea jó koffeintartalmú helyettesítő lehet. Jótékonyak: klubszóda, szódavíz. Kerülendő: presszókávé, kóla, fekete tea, koffeinmentes kávé, diétás üdítők, tömény szeszesital, üdítők.

12 0-és vércsoportú emberek viselkedése, kapcsolatai:
Az "AB" csoporthoz hasonlóan, intenzív érzelmi életet él azzal a különbséggel, hogy nem rendelkezik olyan kifinomult alkalmazkodóképességgel. Ezt inkább partnerétõl várja el. Szinte állandóan kapcsolatot keres másokkal, de ebben nem csak érzelmei befolyásolják, hanem az ésszerûség - sokszor a számítás is. Munkatársaival, lakóhelyi környezetével is szinte pillanatok alatt közvetlen, jó kapcsolatot tud kiépíteni. Ez a kapcsolatteremtõ készség segíti az üzleti életben is. Feltûnõen sok "0" vércsoportú férfi és nõ dolgozik az üzleti szférában. Sok film-, tévésztár is e csoportba tartozik, mivel a mûvészi tehetség keresztülvitele erõvel és jelentõs mértékû gyakorlati érzékkel párosul. Üzleti szimata úgyszólván sohasem hagyja cserben, tevékenykedjen akár mûvészként akár üzletemberként. A szinte félelmetes erejû energiája, aktivitása a gyökere a siker utáni vágyának. Állandóan mozgásban van, nem hagyja magát nyugodni. Mindig a sikerhez, elismeréshez vezetõ lépcsõ következõ fokára szeretne lépni. Céljait mindig szemelött tartja, és képes mindent ennek alárendelni. Sohasem adja fel. Ha a körülmények folytán kénytelen elõrehaladását szüneteltetni, ha zöld utat kap, visszafojtott energiái szinte robbannak. A szerelemben általában sikeres. Csak addig engedi át magát az érzelmeknek, amíg a kapcsolatnak valamilyen praktikus haszna is van; így szinte elérhetetlen számára, hogy egy szerelmet teljes intenzitással éljen át.


Letölteni ppt "A 0-ás vércsoport."

Hasonló előadás


Google Hirdetések