Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az FC Liverpool azaz a kedvenc futball csapatom

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az FC Liverpool azaz a kedvenc futball csapatom"— Előadás másolata:

1 Az FC Liverpool azaz a kedvenc futball csapatom

2 A Liverpool története és megalakulása:
A Liverpool FC (teljes nevén Liverpool Football Club) egy 1892-ben alapított brit labdarúgóklub, amely az angol első osztályban szerepel. Székhelyük a liverpooli Anfield Stadion férőhellyel. John Houlding nélkül a Liverpool sosem születhetett volna meg. Amikor 1892-ben, az akkor még az Anfielden játszó Everton a bérleti díj miatt kialakult vita után elhagyta a stadiont, akkor Houlding egy maroknyi szurkolóval és három játékossal a pályán maradt. Határozott célja volt, hogy az Anfielden újra futballt láthasson március 15-én, az Anfield Road 73 alatti házban pár társával megalapítota a Liverpool Football Clubot, és ezzel létrehozott egy később legendássá vált csapatot.

3 A csapat hivatalos mez színei:
A Liverpoolnak 3 különböző színü meze van. Van az otthoni szerelés ami teljesen piros,az idegenbeli szerelés ami szürke mezből és piros nadrágból áll,és van az úgynevezett alternatív mez ami egy sötét zöld felső és egy fekete nadrágból áll. A kapusnak is 2 különböző meze van: a fekete,illetve a neon zöld szerelés.

4 A csapat tagjai,a kezdő tizenegy:
José Manuel Reina Páez: (gyakran Pepe Reina vagy José Reina)1982. augusztus 31.-én született Madridban. Spanyol labdarúgókapus,a Liverpool játékosa, az FC Barcelona-ból és az Atlético Madrid-ból ismert Miguel Reina Santos fia. A Villarreal-os évei alatt, illetve jelenleg a Liverpoolnál is főleg arról ismert, hogy igen nagy százalékkal hárítja a büntetőket, valamint rendkívül fürge kapus. Ő nyerte el az utolsó három Premier League Arany Kesztyű-díjat.

5 Emiliano Adriano Insúa Zapata:
1989. január 7.-én született Buenos Airesben. Argentin válogatott labdarúgó,a Liverpool FC játékosa, a csapat egyik ígéretes fiataljai közt tartják számon.

6 Martin Škrtel: 1984. december 15.-én született Nyitrabányán. Szlovák válogatott labdarúgó,a Liverpool FC középső védője. Az egyik legmegbízhatóbb védője a csapatnak.

7 Daniel Munthe Agger: 1984. december 12.-én született Hvidovre-n. Dán válogatott labdarúgó, a Liverpool FC középső védője. Ám mivel remek a bal lába, a balhátvéd poszt sem áll távol tőle. Harciassága és jó helyezkedése miatt a világ egyik legjobb fiatal középhátvédjeként tartják számon.

8 Glen McLeod Cooper Johnson:
1984. augusztus 23.-án született Dartfordban. Angol válogatott labdarúgó, a Liverpool játékosa. Leggyakrabban jobbhátvédként lép pályára, de képes balhátvédet és jobbszélsőt is játszani. Gólérzékenysége miatt akár a jobbszélső poszton is nagyon jól megállja a helyét.

9 Albert Riera Ortega: 1982. április 15.-én született Manaca-n. Spanyol válogatott labdarúgó, a Liverpool FC középpályása. Technikás játékos, látványos cseleivel ámulatba ejti az Anfield közönségét. Vérbeli balszélső, hamar a közönség egyik kedvencévé vált Liverpoolban.

10 Javier Alejandro Mascherano:
1984. június 8.-án született San Lorenzoban. Argentin válogatott labdarúgó, a Liverpool FC középső védekező középpályása január 1-jén csatlakozott a kerethez, a West Ham kölcsönjátékosaként, 2008 februárjában azonban végleg leigazolták az angolok.Két leggyakrabban használt beceneve a Masche és a Jefecito (kis főnök).

11 Steven George Gerrard:
1980. május 30.-án született Whistonban. Angol válogatott labdarúgó, a Liverpool FC középpályása és csapatkapitánya. Gerrard különleges játékos, mert szerelni,passzolni és lőni is kiválóan tud, ezenkívül a játékintelligenciája is igen nagy. Kiemelkedik a középpályások közül még a nemzetközi mezőnyben is. A világ egyik legjobb irányító középpályása.

12 Joszef Sáj "Josszi" Benajun (Yossi Benayoun):
1980. május 5.-én született Dimonában. Izraeli válogatott labdarúgó,a Liverpool FC jobbszélső középpályása júliusában szerződött a Liverpool FC - hez Benayoun. A 2009–2010-es szezonban a Burnley ellen mesterhármast szerzett, a mérkőzés 4–0 lett.

13 Dirk Kuijt (Dirk Kuyt):
Katwijk aan Zee-ben, született július 22.-én. Holland válogatott labdarúgó, a Liverpool FC játékosa. Nagy teherbírású játékos, rengeteget fut a mérkőzések során és a védekezésben is sokat segít.

14 Fernando José Torres Sanz:
Fuenlabrada-ban született március 20.-án. Spanyol válogatott labdarúgó, a Liverpool FC csatára. Beceneve: El Niño (A Kölyök) július 4-én a Liverpoolhoz szerződött hat évre. Első gólját az angol élvonalban illetve a Vörösök mezében az első hazai meccsen, a Chelsea elleni 1–1-es döntetlen alkalmával szerezte.

15 Az én kedvenc csapatom: FC Liverpool


Letölteni ppt "Az FC Liverpool azaz a kedvenc futball csapatom"

Hasonló előadás


Google Hirdetések