Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az FC Liverpool azaz a kedvenc futball csapatom. A Liverpool története és megalakulása: A Liverpool FC (teljes nevén Liverpool Football Club) egy 1892-

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az FC Liverpool azaz a kedvenc futball csapatom. A Liverpool története és megalakulása: A Liverpool FC (teljes nevén Liverpool Football Club) egy 1892-"— Előadás másolata:

1 Az FC Liverpool azaz a kedvenc futball csapatom

2 A Liverpool története és megalakulása: A Liverpool FC (teljes nevén Liverpool Football Club) egy 1892- ben alapított brit labdarúgóklub, amely az angol els ő osztályban szerepel. Székhelyük a liverpooli Anfield Stadion 45 362 fér ő hellyel. John Houlding nélkül a Liverpool sosem születhetett volna meg. Amikor 1892-ben, az akkor még az Anfielden játszó Everton a bérleti díj miatt kialakult vita után elhagyta a stadiont, akkor Houlding egy maroknyi szurkolóval és három játékossal a pályán maradt. Határozott célja volt, hogy az Anfielden újra futballt láthasson. 1892. március 15-én, az Anfield Road 73 alatti házban pár társával megalapítota a Liverpool Football Clubot, és ezzel létrehozott egy kés ő bb legendássá vált csapatot.

3 A csapat hivatalos mez színei: A Liverpoolnak 3 különböz ő színü meze van. Van az otthoni szerelés ami teljesen piros,az idegenbeli szerelés ami szürke mezb ő l és piros nadrágból áll,és van az úgynevezett alternatív mez ami egy sötét zöld fels ő és egy fekete nadrágból áll. A kapusnak is 2 különböz ő meze van: a fekete,illetve a neon zöld szerelés.

4 A csapat tagjai,a kezd ő tizenegy: José Manuel Reina Páez: (gyakran Pepe Reina vagy José Reina)1982. augusztus 31.-én született Madridban. Spanyol labdarúgókapus,a Liverpool játékosa, az FC Barcelona-ból és az Atlético Madrid-ból ismert Miguel Reina Santos fia. A Villarreal-os évei alatt, illetve jelenleg a Liverpoolnál is f ő leg arról ismert, hogy igen nagy százalékkal hárítja a büntet ő ket, valamint rendkívül fürge kapus. Ő nyerte el az utolsó három Premier League Arany Keszty ű -díjat.

5 Emiliano Adriano Insúa Zapata: 1989. január 7.-én született Buenos Airesben. Argentin válogatott labdarúgó,a Liverpool FC játékosa, a csapat egyik ígéretes fiataljai közt tartják számon.

6 Martin Škrtel: 1984. december 15.-én született Nyitrabányán. Szlovák válogatott labdarúgó,a Liverpool FC középs ő véd ő je. Az egyik legmegbízhatóbb véd ő je a csapatnak.

7 Daniel Munthe Agger: 1984. december 12.-én született Hvidovre-n. Dán válogatott labdarúgó, a Liverpool FC középs ő véd ő je. Ám mivel remek a bal lába, a balhátvéd poszt sem áll távol t ő le. Harciassága és jó helyezkedése miatt a világ egyik legjobb fiatal középhátvédjeként tartják számon.

8 Glen McLeod Cooper Johnson: 1984. augusztus 23.-án született Dartfordban. Angol válogatott labdarúgó, a Liverpool játékosa. Leggyakrabban jobbhátvédként lép pályára, de képes balhátvédet és jobbszéls ő t is játszani. Gólérzékenysége miatt akár a jobbszéls ő poszton is nagyon jól megállja a helyét.

9 Albert Riera Ortega: 1982. április 15.-én született Manaca-n. Spanyol válogatott labdarúgó, a Liverpool FC középpályása. Technikás játékos, látványos cseleivel ámulatba ejti az Anfield közönségét. Vérbeli balszéls ő, hamar a közönség egyik kedvencévé vált Liverpoolban.

10 Javier Alejandro Mascherano: 1984. június 8.-án született San Lorenzoban. Argentin válogatott labdarúgó, a Liverpool FC középs ő védekez ő középpályása. 2007. január 1-jén csatlakozott a kerethez, a West Ham kölcsönjátékosaként, 2008 februárjában azonban végleg leigazolták az angolok.Két leggyakrabban használt beceneve a Masche és a Jefecito (kis f ő nök).

11 Steven George Gerrard: 1980. május 30.-án született Whistonban. Angol válogatott labdarúgó, a Liverpool FC középpályása és csapatkapitánya. Gerrard különleges játékos, mert szerelni,passzolni és l ő ni is kiválóan tud, ezenkívül a játékintelligenciája is igen nagy. Kiemelkedik a középpályások közül még a nemzetközi mez ő nyben is. A világ egyik legjobb irányító középpályása.

12 Joszef Sáj "Josszi" Benajun (Yossi Benayoun): 1980. május 5.-én született Dimonában. Izraeli válogatott labdarúgó,a Liverpool FC jobbszéls ő középpályása. 2007 júliusában szerz ő dött a Liverpool FC - hez Benayoun. A 2009–2010-es szezonban a Burnley ellen mesterhármast szerzett, a mérk ő zés 4–0 lett.

13 Dirk Kuijt (Dirk Kuyt): Katwijk aan Zee-ben, született 1980. július 22.-én. Holland válogatott labdarúgó, a Liverpool FC játékosa. Nagy teherbírású játékos, rengeteget fut a mérk ő zések során és a védekezésben is sokat segít.

14 Fernando José Torres Sanz: Fuenlabrada-ban született 1984. március 20.-án. Spanyol válogatott labdarúgó, a Liverpool FC csatára. Beceneve: El Niño (A Kölyök). 2007. július 4- én a Liverpoolhoz szerz ő dött hat évre. Els ő gólját az angol élvonalban illetve a Vörösök mezében az els ő hazai meccsen, a Chelsea elleni 1–1-es döntetlen alkalmával szerezte.

15 Az én kedvenc csapatom: FC Liverpool


Letölteni ppt "Az FC Liverpool azaz a kedvenc futball csapatom. A Liverpool története és megalakulása: A Liverpool FC (teljes nevén Liverpool Football Club) egy 1892-"

Hasonló előadás


Google Hirdetések