Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 Mit jelent az a szó, hogy Biblia? biblion (görög szó) = könyv, biblia = könyvek  A Biblia 2 nagy részre osztható (Ó-, Újszöv.) Biblia Ószövetség Újszövetség.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " Mit jelent az a szó, hogy Biblia? biblion (görög szó) = könyv, biblia = könyvek  A Biblia 2 nagy részre osztható (Ó-, Újszöv.) Biblia Ószövetség Újszövetség."— Előadás másolata:

1

2  Mit jelent az a szó, hogy Biblia? biblion (görög szó) = könyv, biblia = könyvek  A Biblia 2 nagy részre osztható (Ó-, Újszöv.) Biblia Ószövetség Újszövetség  Összesen 66 könyv található benne (39+27) 39 könyv 27 könyv

3  Folytonosságot tekintve  Példányszámát tekintve  Fordításait tekintve  Fennmaradását tekintve  Hatását tekintve

4  1500 év alatt keletkezett  Több mint 40, különféle rangú és foglalkozású szerzőtől  Különböző helyeken írták  Több nyelven írták  Igen sokféle stílusban írták Mégis egy egységet alkot az egész könyv!

5  Egy példa: 1998-ban az Egyesült Bibliatársulatok 20,8 millió teljes Bibliát  és további 20,1 millió Ó- és Újszövetséget (külön) adtak el.  További bibliarészletekkel együtt ez a szám eléri az 585 millió példányt

6  A Bibliát több, mint 2200 nyelvre fordították le.  Ma is folyamatban van több száz nyelvre való fordítása.  Nincs még egy ilyen könyv a világon!  Már Kr. e. 250-ben volt görög fordítása az Ószövetségnek!

7  Kiállta az idő próbáját  Kiállta az üldöztetést  Kiállta a kritikákat

8  Művészet (irodalom, zene, képzőművészet, építészet)  Civilizáció Gabriel Silvan: „A Biblia erőt adott a szabadságharcosnak és erős szívet az üldözöttnek; tervet a társadalom megújítójának, és ihletet az írónak meg a művésznek.”

9  A teljes Írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra az igazságban való nevelésre. Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített. 2 Tim 3,16-17.

10  Józsué 1,8  Zsoltárok 1,1-3  Zsoltárok 119,1-2  Zsoltárok 119,63  János 14,21  János 15,14  Róma 10,17 Milyen hatással van az életedre, ha olvasod a Bibliát?

11  Isten emberi írókban munkálkodva, egyéniségüket és stílusukat felhasználva isteni tekintéllyel rendelkező, hibátlan írásokat hozott létre.

12  Mit jelent a biblia szó?  Hány nagy részre osztható a Biblia?  Hány könyv van a Bibliában?  A két nagy rész külön-külön hány könyvet tartalmaz?  Mit jelent az, hogy „Isten ihlette” a Szentírást?


Letölteni ppt " Mit jelent az a szó, hogy Biblia? biblion (görög szó) = könyv, biblia = könyvek  A Biblia 2 nagy részre osztható (Ó-, Újszöv.) Biblia Ószövetség Újszövetség."

Hasonló előadás


Google Hirdetések