Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Biblia Isten szava.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Biblia Isten szava."— Előadás másolata:

1 A Biblia Isten szava

2 Mit jelent az a szó, hogy Biblia?
biblion (görög szó) = könyv, biblia = könyvek A Biblia 2 nagy részre osztható (Ó-, Újszöv.) Biblia Ószövetség Újszövetség Összesen 66 könyv található benne (39+27) 39 könyv 27 könyv

3 A Biblia egyedisége Folytonosságot tekintve Példányszámát tekintve
Fordításait tekintve Fennmaradását tekintve Hatását tekintve

4 Folytonosság 1500 év alatt keletkezett
Több mint 40, különféle rangú és foglalkozású szerzőtől Különböző helyeken írták Több nyelven írták Igen sokféle stílusban írták Mégis egy egységet alkot az egész könyv!

5 Példányszám Egy példa: 1998-ban az Egyesült Bibliatársulatok 20,8 millió teljes Bibliát és további 20,1 millió Ó- és Újszövetséget (külön) adtak el. További bibliarészletekkel együtt ez a szám eléri az 585 millió példányt

6 Fordítások A Bibliát több, mint 2200 nyelvre fordították le.
Ma is folyamatban van több száz nyelvre való fordítása. Nincs még egy ilyen könyv a világon! Már Kr. e. 250-ben volt görög fordítása az Ószövetségnek!

7 Fennmaradása Kiállta az idő próbáját Kiállta az üldöztetést
Kiállta a kritikákat

8 Hatása Művészet (irodalom, zene, képzőművészet, építészet) Civilizáció
Gabriel Silvan: „A Biblia erőt adott a szabadságharcosnak és erős szívet az üldözöttnek; tervet a társadalom megújítójának, és ihletet az írónak meg a művésznek.”

9 Megtanulandó A teljes Írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra az igazságban való nevelésre. Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített. 2 Tim 3,16-17.

10 Keresd ki az alábbi igeverseket
Józsué 1,8 Zsoltárok 1,1-3 Zsoltárok 119,1-2 Zsoltárok 119,63 János 14,21 János 15,14 Róma 10,17 Milyen hatással van az életedre, ha olvasod a Bibliát?

11 „Istentől ihletett” Isten emberi írókban munkálkodva, egyéniségüket és stílusukat felhasználva isteni tekintéllyel rendelkező, hibátlan írásokat hozott létre.

12 Ismétlő kérdések Mit jelent a biblia szó?
Hány nagy részre osztható a Biblia? Hány könyv van a Bibliában? A két nagy rész külön-külön hány könyvet tartalmaz? Mit jelent az, hogy „Isten ihlette” a Szentírást?


Letölteni ppt "A Biblia Isten szava."

Hasonló előadás


Google Hirdetések