Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A védelmi bizottság elnökének katasztrófavédelmi feladatai Jogszabályi háttér: § §1999. évi LXXIV. törvény a katasztrófák elleni védekezés irányításáról,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A védelmi bizottság elnökének katasztrófavédelmi feladatai Jogszabályi háttér: § §1999. évi LXXIV. törvény a katasztrófák elleni védekezés irányításáról,"— Előadás másolata:

1 A védelmi bizottság elnökének katasztrófavédelmi feladatai Jogszabályi háttér: § §1999. évi LXXIV. törvény a katasztrófák elleni védekezés irányításáról, szervezetéről és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről (Kat.tv.) § §179/1999. (XII. 10.) Korm. rendelet a katasztrófák elleni védekezés irányításáról, szervezetéről és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 1999. évi LXXIV. törvény végrehajtásáról (Korm. rendelet) § §1996. évi XXXVII. törvény a polgári védelemről (Pv. tv.) § §2004. évi CV. törvény a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, mely meghatározza a megyei, fővárosi, helyi védelmi bizottság szervezetét, amely elsősorban honvédelmi célból létrehozott, centrális alárendelésben működő közigazgatási szerv.

2 A megyei, fővárosi, helyi védelmi bizottság feladatai a Kat. tv. alapján   A megyei, a fővárosi, illetve a helyi védelmi bizottság összehangolja a katasztrófavédelemben résztvevő szervek feladatainak ellátását és az arra való felkészülést.   A megyei, fővárosi védelmi bizottság irányítja és összehangolja a helyi védelmi bizottságok, a polgármesterek katasztrófavédelmi feladatait. A megyei, fővárosi védelmi bizottság a felkészülés érdekében teendő intézkedéseit lásd a Honlapon lásd a Honlapon A megyei, fővárosi és a helyi védelmi bizottság elnöke katasztrófavédelmi szakmai feladatait a hivatásos rendvédelmi szervek közreműködésével látja el.

3 A megyei, fővárosi, helyi védelmi bizottság feladatai a Korm. rendelet alapján A megyei, fővárosi védelmi bizottság elnöke a megyei bizottság döntésének megfelelően irányítja, tervezi és szervezi a katasztrófavédelmi feladatokra való felkészülést:   A felkészülés és a megelőzés időszakában,   a védekezés időszakában és   a helyreállítás időszakában. Az egyes időszakokban teendő intézkedésekre vonatkozó információt lásd a Honlapon. lásd a Honlapon.

4 A megyei védelmi bizottság elnöke és a főpolgármester feladatai a Pv. tv. alapján A megyei közgyűlés elnöke, Budapest fővárosban a főpolgármester illetékességi területén irányítja és szervezi a polgári védelmi feladatok végrehajtását. Jogkörében teendő intézkedéseket lásd a Honlapon.lásd a Honlapon A főpolgármester továbbá – – felelős a főváros riasztási rendszerének működtetéséért; – – szervezi és irányítja a főváros lakosságának óvóhelyi védelmét, – – gondoskodik a fővárosi önkormányzat tulajdonában levő polgári védelmi objektumok, közterületi és lakóházi óvóhelyek fenntartásáról, a metró kijelölt szakaszaiban az óvóhelyi védelem biztosításáról; – – hatósági határozattal elrendeli a fővárosi önkormányzat tulajdonában vagy irányítása alatt álló polgári szervek polgári védelmi kötelezettségen alapuló polgári védelmi szervezetének létrehozását.


Letölteni ppt "A védelmi bizottság elnökének katasztrófavédelmi feladatai Jogszabályi háttér: § §1999. évi LXXIV. törvény a katasztrófák elleni védekezés irányításáról,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések