Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az E-hulladék Csapatnév: Ökomanók. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladékok közé dobni? Az elektronikus.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az E-hulladék Csapatnév: Ökomanók. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladékok közé dobni? Az elektronikus."— Előadás másolata:

1 Az E-hulladék Csapatnév: Ökomanók

2 Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladékok közé dobni? Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak, melyek a települési hulladék égetéssel vagy lerakással történő kezelése során nem semmisülnek meg, hanem korábbi kötött állapotukból felszabadulva a környezetbe jutva károsítanak. Az elektronikus berendezések hulladékai veszélyes anyagokat tartalmaznak, melyek a települési hulladék égetéssel vagy lerakással történő kezelése során nem semmisülnek meg, hanem korábbi kötött állapotukból felszabadulva a környezetbe jutva károsítanak.

3 Az elektronikai hulladék tartalmazhat:  Ólmot  Higanyt  Krómot  Báriumvegyületeket  Berilliumot  Dioxint  CFC-t (halogénezett szénhidrogén)  PVC-t (polivinil-klorid)  Brómozott égésgátló anyagokat EZEK AZ ANYAGOK AZ EGÉSZSÉGRE ÉS A KÖRNYEZETRE EGYARÁNT VESZÉLYESEK!

4 Az E-hulladékok veszélyessé válnak:  Ha talajba, vízbe kerülnek  Ha más hulladékokkal keverednek  Ha égnek

5 Miért érdemes gyűjteni és leadni a feleslegessé vált elektronikai berendezéseket? Az elkülönítetten gyűjtött elektronikai berendezések nem szennyezik a környezetet. A legtöbb eszköz fémanyaga és a nyomtatott áramköri lapok fémtartalma újrahasznosítható, ezért értéket képviselnek.

6 Mi lesz a leadott hulladékok sorsa?  Veszélyes hulladék égetőben való megsemmisítés  Veszélyes hulladék tárolóban történő lerakás  Külföldön történő ártalmatlanítás

7 Hol lehet leadni a feleslegessé vált elektronikai hulladékot? Kereskedelmi egységekbe vásárlással egybekötve, egyre több helyen vásárlás nélkül is visszavihetőek a megunt berendezések. Több mint 5500 gyűjtőponton a lakosság térítésmentesen adhatja le feleslegessé vált elektromos eszközeit. Az Inter-Metál cégcsoport vállalatai 1999 óta foglalkoznak e-hulladék kezeléssel. A begyűjtést, szállítást és a hulladékok hasznosításra történő előkészítését az Inter- Metalex Kft. végzi, utóbbi tevékenységet központi csepeli telephelyén. Kereskedelmi egységekbe vásárlással egybekötve, egyre több helyen vásárlás nélkül is visszavihetőek a megunt berendezések. Több mint 5500 gyűjtőponton a lakosság térítésmentesen adhatja le feleslegessé vált elektromos eszközeit. Az Inter-Metál cégcsoport vállalatai 1999 óta foglalkoznak e-hulladék kezeléssel. A begyűjtést, szállítást és a hulladékok hasznosításra történő előkészítését az Inter- Metalex Kft. végzi, utóbbi tevékenységet központi csepeli telephelyén.

8 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Az E-hulladék Csapatnév: Ökomanók. Miért nem szabad a használhatatlanná vált elektronikus berendezéseket a háztartási hulladékok közé dobni? Az elektronikus."

Hasonló előadás


Google Hirdetések