Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Zalaegerszeg december 13.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Zalaegerszeg december 13."— Előadás másolata:

1 Zalaegerszeg 2011. december 13.
A 2008/98/EK (irányelv a hulladékokról) előírásainak implementálása a hulladékgazdálkodási törvénybe Zalaegerszeg december 13.

2 Keretek, peremfeltételek
Az Európai Unió keretirányelve (2008/98/EK) Politikai döntések Jelenlegi HGT Termékdíj Törvény

3 Fogalom meghatározások
Gyűjtés Szállítás Kezelés

4 A főbb változások (összefoglalva)
Fogalmak Kiterjesztet gyártói felelősség Közszolgáltatás Lomtalanítás Lerakási járulék

5 Fogalom meghatározások
Gyűjtés A hulladék összeszedése hulladékkezelő létesítménybe történő elszállítás céljából, beleértve a hulladék előzetes válogatását és a kezelésre elszállításig történő előzetes elhelyezését is.

6 Fogalom meghatározások
Elkülönített gyűjtés Olyan gyűjtés, amelynek során a hulladékáramot a hulladék fajtája és jellege szerint elkülönítik annak érdekében, hogy lehetővé tegyék annak meghatározott módon történő kezelését.

7 Fogalom meghatározások
Hulladékszállítás A hulladék telephelyen kívüli mozgatása.

8 Fogalom meghatározások
Hulladékkezelés Hulladékhasznosítási vagy ártalmatlanítási műveletek, ideértve a hasznosítást vagy ártalmatlanítást megelőző előkészítés is.

9 Fogalom meghatározások
A kiterjesztett gyártói felelősség A kiterjesztett gyártói felelősség körében a gyártó vagy a forgalmazó az általa gyártott, illetve forgalmazott termék hulladékának kezelési, illetve szállítási költségeiért pénzügyi felelősséggel tartozik külön jogszabályban meghatározott módon az abban meghatározott termékek, anyagáramok körében.

10 Fogalom meghatározások
A kiterjesztett gyártói felelősség A pénzügyi felelősségvállalás teljesítésével a gyártó, illetve a forgalmazó a kiterjesztett gyártói felelősségből a hulladék szállításával, kezelésével kapcsolatos kötelezettségeket külön jogszabályban meghatározott módon átruházhatja az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökségre.

11 Fogalom meghatározások
A kiterjesztett gyártói felelősség A kiterjesztett gyártói felelősség körében a hulladékszállításra és hulladékkezelésre vonatkozó kötelezettséget a gyártó, forgalmazó szerződésben, illetve nyilatkozattétellel kizárólag az OHÜ-re ruházhatja át külön jogszabályban meghatározott módon

12 Fogalom meghatározások
Hulladékkezelési közszolgáltatás A települési hulladék szállítását és kezelését biztosító szolgáltatás.

13 Hulladékgyűjtés (1) A hulladékot a szállító, kezelő – gazdasági tevékenysége körében – a hulladékbirtokostól a saját vagy a hulladékbirtokos telephelyén, a hulladékbirtokos ingatlanán vagy gyűjtőhelyen veszi át. Ha a szállító hulladékkezelés céljából a saját hulladékkezelő telepére szállítja a hulladékot, a hulladék birtokba vételével annak tulajdonosává válik.

14 Hulladékgyűjtés (2) A hasznosításra kerülő hulladék legfeljebb 3 évig, az ártalmatlanításra kerülő hulladék legfeljebb 1 évig gyűjthető a hulladéktermelő ingatlanán, illetve a hulladékkezelő telephelyén. E tevékenységet a hulladéktermelő külön engedély nélkül végezheti.

15 A hulladék birtokosa Közterületen, közszolgáltatás rendszerében elhelyezett hulladék nem uratlan dolog, az a közszolgáltató tulajdonát képezi.

16 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Zalaegerszeg december 13."

Hasonló előadás


Google Hirdetések