Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer"— Előadás másolata:

1 FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
Fenntartói, Önkormányzati Közoktatási Információs Rendszer Szabó László ügyvezető igazgató TwinNet Kft.

2 FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
ÁTTEKINTÉS WEB alapú alkalmazás, használatához csak böngészőprogram kell Az adatokat az intézmény szervere tárolja nem kell állandó Internet kapcsolat a használatához Jogosultságkezelés, csak a regisztrált felhasználók kezelhetik Tartalommal rendelkezik (sablonok, előre beépített minták) OKM akkreditációval rendelkezik Nyilvántartó és statisztikai rendszer is egyben. Nem kell mindent kitölteni, nem gátolja a munkát de a rendszer annyit „tud” amennyi adattal rendelkezik.

3 FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
MIRE JÓ? Komplex adminisztráció tanulókról, osztályokról csoportokról, munkavállalókról. Támogatja az országos statisztikai adatszolgáltatást (KIR-STAT, KIR, OEP) A fenntartónak egyszerűen és gyorsan lehet küldeni statisztikai adatokat, elektronikus formában. Alaprendszerként szolgál a később bevezetésre kerülő szoftvermoduloknak (e-mapló, szülői tájékoztatás, mobil iskolaadminisztráció, pályaválasztás, tantárgyfelosztás, normatíva stb.)

4 FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
BEJELENTKEZÉS Alapértelmezett felhasználók: igazgato titkar admin Kezdetben az összes joggal rendelkeznek!

5 FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
ALAPFUNKCIÓK ADATKARBANTARTÁS Új adatok felvitele, adatok módosítása és törlése. ELLENŐRZÉSEK Az adattartalmak és a közöttük levő kapcsolatok tartalmi ellenőrzése STATISZTIKÁK Tantárgyfelosztás, normatívaszámítás, KIR-STAT támogatás, egyedi statisztikai lehetőségek RENDSZERADMINISZTRÁCIÓ Rendszergazdai funkciók, felhasználók létrehozása ELEKTRONIKUS NAPLÓ Az OKM akkreditáció által megkövetelt elektronikus napló (…)

6 FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
ADATKARBANTARTÁS Tantervi rendszer tantervek, óratervek, tantárgyak Osztályok, csoportok struktúrája iskolai osztályok, óvodai csoportok, egyéb osztálybontásból származó csoportok, egyéb csoportok Tanulói nyilvántartás tanulók adatai, kapcsolatai Munkavállalói nyilvántartás munkavállaló és alkalmazásának megkülönböztetése Intézményi nyilvántartás helyiségek, eszközök, ingatlanok stb.

7 FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
PROGRAMHASZNÁLAT Minden egyes elem (tanterv, óraterv, osztály, csoport, tanuló, munkavállaló, tantárgy stb.) ugyanolyan szerkezetű! Keresés, szűrés lapja (egyszerű, összetett keresés, lekérdezések) Lista lapja műveletek (új, töröl, módosít, megnéz, nyomtat, exportál stb.) és kapcsolatok (bal oldali menü) Adatfelviteli és módosító űrlapok Minden rögzítés előtt áttekintő lap, csak a RÖGZÍT gombra kerül végrehajtásra a művelet! MINDEN LISTA EXPORTÁLHATÓ ÉS NYOMTATHATÓ A TOVÁBBI FELDOLGOZÁSHOZ!

8 FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
TANTERVI RENDSZER Tanterv, nevelési terv A FÖKIR tanterv alapú rendszer, tehát minden tanulóhoz tartozik egy tanterv vagy óvodai nevelési terv. Nem szükséges feltétlenül használni, de mivel a rendszer alapja, ezért célszerű! Sok segítséget ad a későbbiekben! Iskolákban = Tanterv; Óvodában = Nevelési terv Óraterv A tantervnek egy adott tanévére vonatkozó adatai. Ezt használhatjuk majd az osztályokhoz sablonnak!

9 FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
OSZTÁLYOK, CSOPORTOK Iskolai osztályok létrehozása Lehetőleg tanterv-óraterv alapján A tantervi rendszeren keresztül elég a név megadása (nagyon gyorsan létre lehet hozni az osztályokat) Óvodai csoportok létrehozása Lehetőleg nevelési terv (tanterv-óraterv) alapján „Normatívacsoport” bejelölése

10 FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
TANULÓK ADATAI A meglévő adatok migrációja KIR adatok (tanuló-pedagógus) Korábbi adminisztrációs rendszer Egyéb szoftverből (óvodák) Nincs migráció Excel fájlokban kérjük az adatokat, kérjük ügyeljenek arra, hogy ne legyenek a tanulók többször benne a táblázatban!

11 FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
TANULÓK BESOROLÁSA 0. lépés – A tanulói és pedagógus adatok betöltése Hozzuk létre az osztályokat, csoportokat a tantervi rendszer alapján! Soroljuk be a tanulókat az egyes osztályokba! A tanulók megkapják az osztály tantervét! Írassuk ki (töröljük) a „felesleges” tanulókat!

12 FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
MUNKAVÁLLALÓK ADATAI A különbség: Munkavállaló = természetes személy Alkalmazott = a természetes személy alkalmazása Pl.: lehet valaki egyszerre félállásban tanár és félállásban rendszergazda. 1 személy 2 alkalmazása

13 FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
ALKALMAZÁSOK ADATAI Elvileg sok adatot kell megadni, elsősorban a Akkreditációs követelmények KIR-STAT adatok miatt. Itt is igaz, a rendszer annyit fog tudni, amilyen pontosan megadjuk az adatokat!

14 FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
STATISZTIKÁK KIR-STAT támogatás (kb.30 tábla) KIR támogatás OEP adatszolgáltatás támogatás Tantárgyfelosztás Normatíva Egyéb statisztikák

15 FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT Telefon: Fax: WEB:

16 FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT SZOLGÁLTATÁSAI Adatmigráció Személyes terméktámogatási felelősök, helyszíni segítségnyújtás! Rendszeres továbbképzések az új modulokkal és a változáskövetéssel kapcsolatosan Konzultációs lehetőség a szoftver használói részére! KÉRJÉK BÁTRAN SEGÍTSÉGÜNKET!

17 FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer
Köszönjük megtisztelő figyelmüket! További információk:


Letölteni ppt "FÖKIR Integrált Elektronikus Közoktatási Információs Rendszer"

Hasonló előadás


Google Hirdetések