Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Transznacionális együttműködési program kialakítása DANUBE 2014-2020 A.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Transznacionális együttműködési program kialakítása DANUBE 2014-2020 A."— Előadás másolata:

1 transznacionális együttműködési program kialakítása DANUBE A

2 Földrajzi kiterjedés DANUBE A programtér a Duna vízgyűjtőterületén elhelyezkedő 14 országot fedi le: 9 tagállam (Ausztria, Bulgária, Horvátország, Csehország, Németország (Baden- Württemberg és Bajorország), Magyarország, Románia, Szlovákia, Szlovénia) és 5 nem tagállam (Bosznia-Hercegovina, Moldova, Montenegró, Szerbia, Ukrajna (négy körzettel))

3 Programozás Témák és eredmények A Programozó Munkabizottság ülései (1-3) DANUBE • A programozás folyamata • A Programozó Munkabizottság működési elvei • A programvégrehajtás intézményrendszere (első egyeztetés) Február 5. Bécs 1. • A programozás irányítása • Külső szakértők feladat-meghatározása • A programvégrehajtás közös intézményrendszerének helye (Budapest) Március 8. Budapest • A Duna program és a Duna Stratégia viszonya • A Program lehetséges tematikus fókuszai (első egyeztetés) Április Belgrád 2. 3.

4 Programozás Témák és eredmények A Programozó Munkabizottság ülései (4-6) DANUBE • A programvégrehajtás intézményrendszere (döntés: NTH, Magyarország) • A Program lehetséges tematikus fókuszai (második egyeztetés) • A programvégrehajtás elemei, alapelvei (első egyeztetés) Június Bukarest 4. • A program szakmai tartalmának előkészítése: inputok, szakértők, erőforrások azonosítása • A Duna Stratégia intézményi támogatása (második egyeztetés) • A programvégrehajtás elemei, alapelvei (második egyeztetés) Október Stuttgart • A program tartalmi elemei: térségi helyzetelemzés, stratégia • A programvégrehajtás intézményrendszerének felállításának részletei December Zágráb 5. 6.

5 DANUBE A Duna program és a Duna Stratégia viszonya a Programozó Munkabizottság első egyeztetése alapján A Program további 3 / 4 a programterület igényeihez igazodó prioritástengely/tematikus célkitűzés kiválasztását tervezi – a Stratégia célkitűzéseinek szem előtt tartásával, de kerülve a konkrét projektekre/kezdeményezésekre történő OP szintű hivatkozást. A transznacionális projekt-kiválasztás továbbra is egyértelmű és egyeztetett kiválasztási szempontok alapján fog történni, a Strukturális Alapok szabályrendszerének tiszteletben tartásával. A Duna Program támogatja a Duna Stratégia irányítási rendszerének fejlesztését - egyéb intézményi kapacitásnövelő tevékenységek mellett, egy, a 11. tematikus célkitűzésre épülő specifikus prioritástengelyen keresztül. A többi támogatandó tematikus célkitűzés a megvalósuló transznacionális projekteken keresztül fogja támogatni a Stratégiát.

6 Másodlagos preferencia (a Duna Ország többségénak támogatásával) : TO4: az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés TO5: az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, valamint a kockázatok megelőzésének és kezelésének elősegítése Horizontális jelentőség: TO3: a kkv-k versenyképességének fokozása TO8: a fenntartható és minőségi foglalkoztatás és a munkavállalói mobilitás ösztönzése TO9: a társadalmi befogadás előmozdítása és a szegénység és mindenfajta diszkrimináció elleni küzdelem TO10: beruházás az oktatásba, képzésbe, szakképzésbe a készségekért és az egész életen át tartó tanulásért Elsődleges preferencia (valamennyi Duna Ország támogatásával) : TO1: a kutatás, a technológiai fejlesztés és az innováció szerepének erősítése TO6: a környezet megőrzése, védelme, és az erőforrás-hatékonyság elősegítése TO7: a fenntartható közlekedés elősegítése és a kulcsfontosságú hálózati TO11: a közszereplők és érintettek intézményi kapacitásának javítása és a közigazgatás hatékonyságának fokozása Tematikus preferenciák a Programozó Munkabizottság első egyeztetése alapján DANUBE

7 TRANSZNACIONÁLIS IRÁNYÍTÁS DANUBE A Duna program intézményrendszerének kialakítási elvei EGYSZERŰSÍTÉS FOLYTONOSSÁG INNOVÁCIÓ

8 Programvégrehajtás integrált intézményrendszerben DANUBE KIH KT EUROPAI BIZOTTSÁG Audit Hatóság Éves jelentések információ DUNA MB fizetési kérelmek támogatás folyósítása Audit jelentések Éves jelentések döntések Projekt Vezető Partner támogatás folyósítása jelentések & Igazoló Hatóság auditálás fizetési kérelmek NTH NKP-k projekt fejlesztés információ igazolás MÁKEUTAF

9 DANUBE Köszönöm figyelmüket! CSALAGOVITS Imre


Letölteni ppt "Transznacionális együttműködési program kialakítása DANUBE 2014-2020 A."

Hasonló előadás


Google Hirdetések