Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Transznacionális együttműködési program kialakítása DANUBE 2014-2020 A.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Transznacionális együttműködési program kialakítása DANUBE 2014-2020 A."— Előadás másolata:

1 transznacionális együttműködési program kialakítása DANUBE 2014-2020 A

2 Földrajzi kiterjedés DANUBE 2014 2020 A programtér a Duna vízgyűjtőterületén elhelyezkedő 14 országot fedi le: 9 tagállam (Ausztria, Bulgária, Horvátország, Csehország, Németország (Baden- Württemberg és Bajorország), Magyarország, Románia, Szlovákia, Szlovénia) és 5 nem tagállam (Bosznia-Hercegovina, Moldova, Montenegró, Szerbia, Ukrajna (négy körzettel))

3 Programozás Témák és eredmények A Programozó Munkabizottság ülései (1-3) DANUBE 2014 2020 • A programozás folyamata • A Programozó Munkabizottság működési elvei • A programvégrehajtás intézményrendszere (első egyeztetés) Február 5. Bécs 1. • A programozás irányítása • Külső szakértők feladat-meghatározása • A programvégrehajtás közös intézményrendszerének helye (Budapest) Március 8. Budapest • A Duna program és a Duna Stratégia viszonya • A Program lehetséges tematikus fókuszai (első egyeztetés) Április 18-19. Belgrád 2. 3.

4 Programozás Témák és eredmények A Programozó Munkabizottság ülései (4-6) DANUBE 2014 2020 • A programvégrehajtás intézményrendszere (döntés: NTH, Magyarország) • A Program lehetséges tematikus fókuszai (második egyeztetés) • A programvégrehajtás elemei, alapelvei (első egyeztetés) Június 25-26. Bukarest 4. • A program szakmai tartalmának előkészítése: inputok, szakértők, erőforrások azonosítása • A Duna Stratégia intézményi támogatása (második egyeztetés) • A programvégrehajtás elemei, alapelvei (második egyeztetés) Október 9-10. Stuttgart • A program tartalmi elemei: térségi helyzetelemzés, stratégia • A programvégrehajtás intézményrendszerének felállításának részletei December 10-11. Zágráb 5. 6.

5 DANUBE 2014 2020 A Duna program és a Duna Stratégia viszonya a Programozó Munkabizottság első egyeztetése alapján A Program további 3 / 4 a programterület igényeihez igazodó prioritástengely/tematikus célkitűzés kiválasztását tervezi – a Stratégia célkitűzéseinek szem előtt tartásával, de kerülve a konkrét projektekre/kezdeményezésekre történő OP szintű hivatkozást. A transznacionális projekt-kiválasztás továbbra is egyértelmű és egyeztetett kiválasztási szempontok alapján fog történni, a Strukturális Alapok szabályrendszerének tiszteletben tartásával. A Duna Program támogatja a Duna Stratégia irányítási rendszerének fejlesztését - egyéb intézményi kapacitásnövelő tevékenységek mellett, egy, a 11. tematikus célkitűzésre épülő specifikus prioritástengelyen keresztül. A többi támogatandó tematikus célkitűzés a megvalósuló transznacionális projekteken keresztül fogja támogatni a Stratégiát.

6 Másodlagos preferencia (a Duna Ország többségénak támogatásával) : TO4: az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés TO5: az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, valamint a kockázatok megelőzésének és kezelésének elősegítése Horizontális jelentőség: TO3: a kkv-k versenyképességének fokozása TO8: a fenntartható és minőségi foglalkoztatás és a munkavállalói mobilitás ösztönzése TO9: a társadalmi befogadás előmozdítása és a szegénység és mindenfajta diszkrimináció elleni küzdelem TO10: beruházás az oktatásba, képzésbe, szakképzésbe a készségekért és az egész életen át tartó tanulásért Elsődleges preferencia (valamennyi Duna Ország támogatásával) : TO1: a kutatás, a technológiai fejlesztés és az innováció szerepének erősítése TO6: a környezet megőrzése, védelme, és az erőforrás-hatékonyság elősegítése TO7: a fenntartható közlekedés elősegítése és a kulcsfontosságú hálózati TO11: a közszereplők és érintettek intézményi kapacitásának javítása és a közigazgatás hatékonyságának fokozása Tematikus preferenciák a Programozó Munkabizottság első egyeztetése alapján DANUBE 2014 2020

7 TRANSZNACIONÁLIS IRÁNYÍTÁS DANUBE 2014 2020 A Duna program intézményrendszerének kialakítási elvei EGYSZERŰSÍTÉS FOLYTONOSSÁG INNOVÁCIÓ

8 Programvégrehajtás integrált intézményrendszerben DANUBE 2014 2020 KIH KT EUROPAI BIZOTTSÁG Audit Hatóság Éves jelentések információ DUNA MB fizetési kérelmek támogatás folyósítása Audit jelentések Éves jelentések döntések Projekt Vezető Partner támogatás folyósítása jelentések & Igazoló Hatóság auditálás fizetési kérelmek NTH NKP-k projekt fejlesztés információ igazolás MÁKEUTAF

9 DANUBE 2014 2020 Köszönöm figyelmüket! CSALAGOVITS Imre imre.csalagovits@nth.gov.hu 06 30 230 76 51


Letölteni ppt "Transznacionális együttműködési program kialakítása DANUBE 2014-2020 A."

Hasonló előadás


Google Hirdetések