Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mi az a SLAM POETRY?. Költészet, rap, színház, stand up comedy - ezek keverékeként definiálják a SLAM POETRY műfajt, mely legtöbbször kompetitív formát.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mi az a SLAM POETRY?. Költészet, rap, színház, stand up comedy - ezek keverékeként definiálják a SLAM POETRY műfajt, mely legtöbbször kompetitív formát."— Előadás másolata:

1 Mi az a SLAM POETRY?

2 Költészet, rap, színház, stand up comedy - ezek keverékeként definiálják a SLAM POETRY műfajt, mely legtöbbször kompetitív formát ölt

3 A múlt század nyolcvanas éveinek közepén jelent meg, mint önálló előadói műfaj, a Spoken Word (beszélt szó) versengő formájaként, Marc Kelly Smith (Slampapi) kezdeményezésére.

4 - Nem versfelolvasás, mert első hallásra is érthető a szöveg és többnyire fejből mondják, színpadi elemekkel tarkítva.

5 - Nem színházi előadás, mert nincs előzetes forgatókönyv, bárki felmehet a színpadra.

6 - Nem rap, mert nincs alatta zene és nem is szükséges a kötött ütemes lüktetés.

7 olyan performansz költészeti forma, mely keveredhet ezekkel a,,nem szó-alapú” művészeti ágakkal de olyan performansz költészeti forma, mely keveredhet ezekkel a,,nem szó-alapú” művészeti ágakkal

8 érveljenmeggyőzzön megnevettessen szórakoztasson elgondolkodtasson sikert arasson Ez egy kötetlen stílus, amiben az egyetlen szabály, hogy a slammernek három perce van a színpadon a szavalásra, hogy érveljen, meggyőzzön, megnevettessen, szórakoztasson, elgondolkodtasson és sikert arasson !

9 célja megváltoztassák a költészetről elfogadott általános nézeteket ledöntsék a korlátokat, határokat a költő/előadó, a bíráló és a közönség közt A SLAM költők egyik célja, hogy megváltoztassák a költészetről elfogadott általános nézeteket, a másik, hogy ledöntsék a korlátokat, határokat a költő/előadó, a bíráló és a közönség közt

10 Lebonyolítás Lebonyolítás - Kieséses fordulókban bonyolítják le a versenyeket. - Az első fordulókban több csapat/egyén felléphet, majd ezeket pontozva a továbbjutók részt vehetnek a következő fordulókban.

11 Típusai Open slam Invitational Slam Theme Slam Típusai Open slam: bárki részt vehet, akár a közönség soraiból is. Invitational Slam: csak az léphet fel, aki rendelkezik meghívóval. Theme Slam: előre megadott témában kell írni a verseket.

12 Magyar slam poetry oldalak Magyar slam poetry oldalak http://slampoetry.hu/ http://wannabesic.wordpress.com/category/ slam-poetry/ http://trafo.hu/hu-HU/slam_poetry_2013 http://slampoetry.blog.hu/


Letölteni ppt "Mi az a SLAM POETRY?. Költészet, rap, színház, stand up comedy - ezek keverékeként definiálják a SLAM POETRY műfajt, mely legtöbbször kompetitív formát."

Hasonló előadás


Google Hirdetések