Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul? Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul? Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol."— Előadás másolata:

1 Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul?
Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol nyelvet a mindennapokba? Szeretnéd, de nem tudod, hogy valóban lehet-e? Mikor és hogyan kezdd el?

2 Ha a szülőnek fontos az angol nyelv ismerete, szeretete, akkor a gyerek kíváncsi lesz és szívesen fog angolul játszani, később pedig tanulni.

3

4 1. A gyermek számára megterhelő egy-egy foglalkozás
Ha megfelelő módszerekkel történik, akkor biztosan nem megterhelő. 10 év alatt nyelvelsajátítás történik 10 év felett nyelvtanulás A nyelvelsajátítás az anyanyelvhez hasonló folyamat, amikor a gyermek észrevétlenül „felszívja, felszedi” a nyelvet, anélkül, hogy bármilyen összefüggést keresne, játszva „tanul”.

5 2. Diszlexiás lesz, tanulási zavarokat okoz
2. Diszlexiás lesz, tanulási zavarokat okoz. Ártalmas a gyerekre a korai nyelvi képzés Nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a diszlexia és a tanulási zavarok összefüggésben állnának egymással, már csak azért sem, mert a két dolog nem ugyanazt az agyi területet érinti. Amelyik gyermeknél előjön a diszlexia gyanúja, annál egyébként is felmerült volna, ilyenkor logopédus, gyógypedagógus és a nyelvtanár feladata megbeszélni a fejlesztési lehetőségeket.

6 3. Az idegen nyelv elveszi az időt a játéktól
A korai idegennyelvi fejlesztés tevékenység közben történik. A gyermek fő tevékenysége pedig a játék, így az angolozással egy extra lehetőséget kínálsz a gyermekednek. A kicsi játék közben észrevétlenül sajátíthatja el a nyelvet.

7 4. Csak anyanyelvűek és nyelvtanárok taníthatnak a gyereknek második nyelvet
Vannak szülők, akik úgy gondolják, hogy „nem elég jó a kiejtésük, nyelvtanuk, s nem szeretnék rosszul átadni a gyermeküknek az angolt”. Ki számít anyanyelvű beszélőnek, ki az, aki tökéletesen beszéli a nyelvet ahhoz, hogy átadhassa? Rengeteg segédanyag létezik az interneten, anyanyelvi beszélők által elmondott mondókák, dalok, mesék, filmek, amik kompenzálhatják a szülők hiányos ismereteit.

8 5. Tanuljon meg először az anyanyelvén
Az ember agyában végtelen hely áll rendelkezésre a nyelvek számára, az átlagos egészséges ember agya nem csak egy nyelv tárolására alkalmas, a világ országainak jelentős része alapvetően többnyelvű.

9 6. Ráér az iskolában nyelvet tanulni, majd ott behozza a lemaradást
Igaz, hogy a korai nyelvi fejlesztés során lassabb tempóban tesznek szert a gyerekek a nyelvi tudásra, mint a későbbi (akár iskolás) időszakban. Ez azonban igaz az összes többi tantárgyra is. A lényeg azonban itt is, a hogyanon van! Nem mindegy, hogy a gyermek elsajátítja a nyelvet, vagy az iskolában már valóban tanulja azt.

10 7. Később fog majd beszélni az anyanyelvén (megkésett beszédfejlődés)
Az, hogy a gyermek mikor kezd el beszélni, nagyon változó. Vannak gyerekek, akik már 6 hónaposan pötyögnek szavakat, míg mások kivárják a megfelelő alkalmat (akár a 20 hónapos kort is). Az otthoni angolozás nem befolyásolja a beszéd kezdetét!

11 8. Össze fogja keverni a nyelveket
Valóban igaz, hogy kezdetben előfordulhat, hogy a gyermek összekeveri a két nyelvet, azonban ez csak ideiglenesen lesz így. Ez abból adódik, hogy a gyerek szókincse nem egyformán fejlődik a két nyelven, így először az egyik nyelv hiányosságait a másikkal pótolja. Ez természetes jelenség, elmúlik.

12 9. Ha logopédiai eset, akkor rosszabb, ha idegen nyelveket is tanul
Sem az anyanyelv, sem egy idegen nyelv hangrendszerének elsajátítása nem mutat egyenletes fejlődést. Néha bizonyos hangok különösen nehéznek bizonyulnak a gyermek számára még azután is, hogy már megérti azokat a szavakat, amelyekben az adott hang előfordul. Fontos, hogy a szülő az ilyen jellegű nehézségek leküzdésében segítsen a gyermeknek, bátorítsa, támogassa őt. Motivációval, játékosan oldhatók a gyermek frusztrációi, gátlásai, s odafigyeléssel fejleszthető.

13 Hiszel benne, hogy a korai nyelvi fejlesztés nem káros? Sőt!!
Szeretnél Te (is) segíteni gyermekednek az angol nyelv elsajátításában? Szeretnéd megtanulni, hogyan kell? Szeretnéd IGAZÁN JÓL csinálni?

14 Tarts velem Angol Kalauz babaangol szülői tanfolyamon!
Végezd el az alapozó szintet! A saját családodra szabva segítek a stratégia kidolgozásában, amivel elindulhat otthon a játékos angolozás!

15 A tanfolyam vezetője: Fürész-Mayernik Melinda Angol Kalauz program alapítója


Letölteni ppt "Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul? Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol."

Hasonló előadás


Google Hirdetések