Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Üdvözlöm a DrDiag rendszer bemutatóján Forradalmian új orvos- informatikai rendszer, melynek részei: Gyógyszerkereső Gyógyszerfigyelő- és értesítő rendszer.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Üdvözlöm a DrDiag rendszer bemutatóján Forradalmian új orvos- informatikai rendszer, melynek részei: Gyógyszerkereső Gyógyszerfigyelő- és értesítő rendszer."— Előadás másolata:

1

2 Üdvözlöm a DrDiag rendszer bemutatóján

3 Forradalmian új orvos- informatikai rendszer, melynek részei: Gyógyszerkereső Gyógyszerfigyelő- és értesítő rendszer Irányelvek Házi betegápolás BNO kereső Diagnosztikai kereső

4 Gyógyszerkereső Magyarországon forgalomban lévő, az OGYI és EU-által törzskönyvezett gyógyszerek adatai között kereshet

5 Gyógyszerkereső funkciói: Gyógyszer neve, Hatóanyag neve, Farmakológia, Javallat, Kölcsönhatások, Helyettesítés, Mellékhatás vizsgálat, Gyógyszer külleme, alapján történő keresések. Allergia, intolerancia vizsgálat, Recept írás.

6 Kölcsönhatás vizsgálat: Szedhetők-e együtt? Betaloc ZOK retard tabletta és a Coldrex max grip por

7

8

9 A világon egyedülállóan a beteg állapotát is figyelembe vehetjük a gyógyszeres terápiánál Hypertoniás beteg szedhet-e Coldrex MaxGrip Por-t ?

10

11 Gyógyszerek terhesség alatti szedhetősége A gyári ajánlások mellett megtalálható az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala által kiadott szedhetőségi besorolás is (FDA code)

12

13

14 Intolerancia vizsgálata A DrDiag rendszer a gyógyszer kereséseknél az allergia vizsgálat mellett az intoleranciát is tudja vizsgálni. Mindkét vizsgálat nem csak a hatóanyagokra, hanem a segédanyagokra is kiterjed.

15 Intolerancia vizsgálata Görcsoldót keresünk lactose intoleranciában szenvedő betegünknek.

16

17 A DrDiag rendszer támogatja a gyógyszer-terápia árának optimalizálását

18 Gyógyszer-terápia árának optimalizálása 50 mg metoprolol-t tartalmazó Betaloc tablettát vizsgálva, keressük a legolcsóbb, azonos hatóanyagot tartalmazó gyógyszert. Naponta háromszori adagolás mellett, tartós szedés esetén.metoprolol

19

20

21 Gyógyszerfigyelő és értesítő Az Ön érdeklődésével egyező gyógyszerváltozások követése és jelzése havonta, email-ben.

22 Irányelvek Több száz orvos szakmai irányelv az Eü. Minisztérium kiadásában

23 BNO kereső Gyors keresés a BNO kód rendszerben. A betegségnevek és orvosi fogalmak szinonimáinak felhasználásával.

24

25 Diagnosztikai kereső Közel 10.000 betegség diagnosztikai leírása irodalmi kapcsolatokkal

26

27

28

29 Diagnosztikai kereső Betegség kereső, mely ötleteket ad a lehetséges betegségek körére

30 Diagnosztikai kereső Betegség kereső, A beteg mindkét szemével rosszul lát, a vonalakat torzultan látja, a maculában drusenek vannak, pigmentegyenetlenség van a maculában

31

32

33

34 DrDiag rendszer beillesztése a napi munkába A betegnyilvántartó rendszer tartalmazza a beteg állapotával, gyógyszeres-terápiájával kapcsolatos információkat. A meglévő információkat újrarögzítés nélkül tudja felhasználni

35 Gyógyszer információ lekérdezése a Főnix rendszerben

36 Alkalmazási előírat lekérése

37

38 Automatikus kölcsönhatás vizsgálat a receptíráskor A rendszer figyelembe veszi a beteg ismert adatait: Gyógyszer-terápiáját, nemét, életkorát, terhességet, szoptatást, allergiáját, intoleranciáját, korábbi és jelenlegi betegségeit.

39 A kölcsönhatás vizsgálat eredménye

40 DrDiag rendszer védett kapcsolata az adminisztratív rendszerrel

41 DrDiag rendszer interface-i -URL -XML

42


Letölteni ppt "Üdvözlöm a DrDiag rendszer bemutatóján Forradalmian új orvos- informatikai rendszer, melynek részei: Gyógyszerkereső Gyógyszerfigyelő- és értesítő rendszer."

Hasonló előadás


Google Hirdetések