Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 éves a Sulinet Expressz. A program első éve Az Oktatási Minisztérium 2003. nyarán indította el a Sulinet Expressz programot. A program célja: az Internet.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 éves a Sulinet Expressz. A program első éve Az Oktatási Minisztérium 2003. nyarán indította el a Sulinet Expressz programot. A program célja: az Internet."— Előadás másolata:

1 1 éves a Sulinet Expressz

2 A program első éve Az Oktatási Minisztérium 2003. nyarán indította el a Sulinet Expressz programot. A program célja: az Internet és a számítástechnikai eszközök elterjedésének segítése, valamint az oktatás modernizálása irányított adócsökkentés formájában, amely az információs társadalom családi infrastruktúrájának megteremtését szolgálja. A program kedvezményezetti körét ezért úgy állapítottuk meg, hogy az oktatás szereplői (pedagógusok, szülők és diákok) vehessék igénybe az adókedvezményt.

3 A Sulinet Expressz program első éve a várakozásoknál is nagyobb sikert hozott: kb. 75 000 új számítógép került a háztartásokba kb. 200 000 számítógép lett felújítva kb. 250 000 család jutott számítástechnikai eszközökhöz

4 2004 januárjában az SZDSZ elnöke felkérte a liberális minisztereket, hogy vizsgálják meg, tárcáik programjaiban érvényesül-e a rászorultsági elv. Minderre a további adócsökkentés érdekében volt szükség.

5 Sulinet Expressz termékek értékesítése

6 A vásárlások havi bontásban

7 Az első év tapasztalatai alapján átalakul a program. Július 1-től a Sulinet Expressz Programban nem csak az oktatás szereplői vehetnek részt. Ugyanakkor a társadalmi igazságosság elveinek érvényesülése érdekében a legtehetősebbek nem vehetik igénybe az adókedvezményt.

8 hatékonyabb, mert kb. duplájára bővül a hozzáférők körét; igazságosabb, mert érvényesül a rászorultság elve; méltányosabb, mert azokat támogatja, akik befektetnek háztartásuk informatikai fejlesztésébe. A változás nyomán a program:

9 A személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá tartozó minden magánszemély jogosult a programban részt venni. A vásárlóknak 50 százalék önrészt kell vállalniuk minden terméknél. (a 120 000 forint feletti vásárlásoknál már eddig is viselték az igényjogosultak.) 3.4 és 4 millió forint között sávosan csökkenő mértékben vehető igénybe az adókedvezmény Évi 4 millió forint jövedelem fölött a Sulinet Expressz adókedvezmény nem vehető igénybe. Változások

10 Az önadózók sulinet kedvezménye 2003-ban 2,2 millió önadózóból (a 4,4 millió adózó fele) 166 ezren éltek a Sulinet adókedvezménnyel: 94 százalékuk alkalmazott; az igénybevevők 86 százaléka 4 millió forint alatti jövedelemsávba tartozik 9 milliárd Ft adókedvezményt igényeltek vissza.

11 A kedvezménnyel élő önadózók jövedelemeloszlása

12 A fővárosban él a 166 ezer kedvezményezett 23 százaléka, vagyis több mint 38 ezer fő. A megyék közül kiemelkedik Pest és Borsod megye, ahol 13,4 ezer (8 %), illetve 12,2 ezer fő (7%) csökkentette adóját a számítástechnikai eszközbeszerzés révén. A többi megyében a kedvezményezettek száma 3,2 és 9,1 ezer fő között szóródott.


Letölteni ppt "1 éves a Sulinet Expressz. A program első éve Az Oktatási Minisztérium 2003. nyarán indította el a Sulinet Expressz programot. A program célja: az Internet."

Hasonló előadás


Google Hirdetések