Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaMária Pappné Megváltozta több, mint 10 éve
1
Az Irányadó Napi Beviteli Érték (INBÉ) jelölés Éfosz TRUEFOOD szeminárium Budapest, 2009. október 21.
2
Háttér Az ipar EU-s szinten történő kötelezettségvállalásának eredménye – Az EU valamennyi országában! Az új GDA címkét a CIAA, az Európai Élelmiszer- és Italgyártók Konföderációja fejlesztette ki, a Markos Kyprianou európai biztos irányításával működő ‘EU Platform on Diet, Physical Activity and Health’ európai uniós cselekvési program égisze alatt A fogyasztók körében végzett széleskörű felmérések alapján figyelembe veszi a piaci résztvevők kommentárjait és ajánlásait Javítja a tápértékeknek az élelmiszerek csomagolásán keresztül történő kommunikációját
3
A csomagolás eleje
4
A csomagolás hátulja
6
Egyedi esetek
7
Az INBÉ külföldön
10
Ismertség a fogyasztók körében* A fogyasztók 66%-a már ismeri A fogyasztók 60%-a az INBÉ jelölési rendszert jelölte meg a termékek tápértékével kapcsolatos legfontosabb információforrásként A legtöbben képesek levonni az egészségre vonatkozó pontos következtetéseket a címkén található információkból az élelmiszerek kalóriaértéke a vásárlók által leggyakrabban keresett információ * Eufic-Corvinus kutatás (2008)
11
Letölthető INBÉ arculati kézikönyv: www.tetplatform.hu
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.