Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA"— Előadás másolata:

1 VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA
HŐÁTBOCSÁTÁS Készítette: Varga István VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA

2 A hőcsere leggyakoribb esete, amikor a hőcserében résztvevő fluidumokat szilárd fal választja el egymástól, mert nem engedélyezett az egymással való keveredésük. Ilyenkor a hőcsere csak úgy lehetséges, ha az átszármaztatott hő először konvekcióval a falba jut, a falban vezetéssel terjed a határolófelületig, majd ismét konvekcióval folytatja terjedését.

3

4 A hő átszármaztatása során három termikus ellenállás jelentkezik, éspedig:
- a hőátadó fluidban (R1), - a falban (Rf ) és - a hőbefogadó fluidban (R2). Rössz. = R1 + Rf + R2

5 A bal oldal összevonásával kapjuk:

6 A bevezetett k- a hőátbocsátási tényező, amelynek értéke a termikus ellenállások nagyságától függ.
A hőátbocsátási tényező azt a hőt fejezi ki amely egységnyi idő alatt meghatározott anyagú hőátbocsátó felület 1 m2- én a hőátadó fluidumból a hőbefogadó fluidumba áthalad 1 oC-hőfokkülönbség mellett.

7 A hőátbocsátás számításához, az alábbi képletet használják:
Innen, a hőátbocsátó felület (A):


Letölteni ppt "VEGYÉSZETI-ÉLELMISZERIPARI KÖZÉPISKOLA CSÓKA"

Hasonló előadás


Google Hirdetések