Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bábel tornya Kolozsváriné Váray Ibolya Anna.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bábel tornya Kolozsváriné Váray Ibolya Anna."— Előadás másolata:

1 Bábel tornya Kolozsváriné Váray Ibolya Anna

2 Bábel tornya

3 Bábel tornya A modulról röviden
Bábel tornyának építésére, a közös munkára és a zűrzavarával is foglalkozunk. Az ősi Bábeli mitológiai történet megismerése és megbeszélése után egyéni kép-dobozokat, 3 dimenziós „doboz-képeket” készítenek a résztvevők és azokból tornyot építenek. Bábel üzenete, feldolgozható témák: - torony fogalma – szakrális jelentősége - egyéni és közösségi tér kérdései - épített környezeti nevelés – térbeli komponálás - tudatos környezetalakítás - globalitás problémájának 3 dimenziós feldolgozása/véleményezése

4 Kolozsváriné Váray Ibolya Anna
Bábel tornya Kolozsváriné Váray Ibolya Anna Előkészítő rész: Beszélgetés a témáról, a mítosz ismertetése, üzenetének megbeszélése műalkotásokkal, épületekkel és fotókkal illusztrálva a témát.

5 Kolozsváriné Váray Ibolya Anna
Bábel tornya Kolozsváriné Váray Ibolya Anna Előkészítő rész: Motivációnak a nyelvek összezavarására egy-két halandzsa nyelven íródott irodalmi művet lehet használni. Louis Caroll: Gruffacsór ( magyar ford. Tóthfalusi István ) Nézsonra járt, nyalkás brigyók turboltak, purrtak a zepén, nyamlongott mind a pirityók, bröftyent a mamsi plény. "Kerüld a Gruffacsórt, fiam, a foga tép, a karma metsz! Ne járj, hol grémmadár csuhan s a bőszhedt Gyilkanyessz!"

6 Kolozsváriné Váray Ibolya Anna
Bábel tornya Kolozsváriné Váray Ibolya Anna Megvalósítási szakasz: A korcsoporttól függően a dobozok és az alapanyagok és eszközök használata változó lehet. A nagyobbakkal a dobozkészítéssel is kezdhetjük, a kicsikkel készebb és többféle anyaggal dolgozhatunk. A nagyobbakkal komolyabb témát és verset elemezhetünk, a kisebbekkel játékosan eszperente, halandzsa verset írhatunk.

7 Bábel tornya Megvalósítási szakasz:
nagyokkal szakköri keretben kicsikkel napközis táborban...

8 Fűzfakunyhó az iskolakertben Kolozsváriné Váray Ibolya Anna
Megvalósítási szakasz: Életkor: 7-12 éves korosztály és éves korosztály Létszám: 6-12 fő, de több nevelővel a létszám növelhető Kapcsolódás a NAT nevelési céljaihoz: Fenntarthatóság, környezettudatosság, társas kultúra fejlesztése Felhasználási keret: Szakköri foglalkozásokon, témanapon, témahéten, napközis táborban, erdei iskolában, tanórákon.

9 Kolozsváriné Váray Ibolya Anna
Bábel tornya Kolozsváriné Váray Ibolya Anna Modullezárás: Elemző szempontok az alkotásokhoz: Térbeli kompozíció Elrendezés Tengelyek Anyaghasználat Színhasználat Az irodalmi párhuzam a novella, vers, cím-vers, ami közös elemzésre ad alkalmat.

10 Kolozsváriné Váray Ibolya Anna
Bábel tornya Kolozsváriné Váray Ibolya Anna A kipróbálás tapasztalatai A modulkipróbálás során a diákok a doboz egyéni téralakítását saját személyiségükről való vallomás lehetett. A feladat komplexitása, főleg a művészeti területeken a holisztikus pedagógiai módszerek alkalmazásában jó. A modul projekthét vagy tábor keretében is meg valósítható.


Letölteni ppt "Bábel tornya Kolozsváriné Váray Ibolya Anna."

Hasonló előadás


Google Hirdetések