Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ízelítő a gyermekistentiszteletről

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ízelítő a gyermekistentiszteletről"— Előadás másolata:

1 Ízelítő a gyermekistentiszteletről
Arany ABC Húsvéti ünnepkör

2 A tíz leprás Csak egy mondta, hogy „köszönöm!” Lukács 17,11-19.
„Áldjad én lelkem az Urat, és ne feledkezzél el semmi jótéteményéről.” (Zsolt 103,2)

3 Ha valaki jót tett veled, Te azt soha el ne feledd;
– Háládatosság – Ha valaki jót tett veled, Te azt soha el ne feledd; A rosszért is jóval fizess, Hogy Istennél kedves lehess.

4 Az istenfélő Jób Az Úr ezt kérdezte a szenvedő-lázadó Jóbtól:
Hol voltál, amikor a földnek alapot vetettem? Lett-e parancsodra reggel, mióta élsz? Eljutottál-e a tenger forrásáig? Eljutottál-e a hó raktárához? Föl tudod-e hozni a csillagképeket a maguk idejében? Tudsz-e villámokat küldeni útjukra, és mondják-e neked: Itt vagyunk? A te parancsodra száll-e magasan a sas, és rakja magasban a fészkét? Tudod-e, mikor ellik a kőszáli zerge? Ki oldozta el a zebra kötelét? A pusztát rendeltem otthonává, lakóhelyévé a szikes földet. Te adsz-e erőt a lónak? Neveti a rettegést, nem remeg, nem fordul vissza a kard elől. Nézd a Behemótot (vízilovat)! Én teremtettem, akárcsak téged. Nézd a Leviatánt (tengeri szörnyet, krokodilt)! Nyúlj csak hozzá, majd nem gondolsz többé a harcra! Semmivé akarod tenni az én igazságomat? Bűnösnek mondasz engem, hogy te lehess igaz?! Jób ekkor megszólalt, és így felelt az Úrnak: Tudom, hogy mindent megtehetsz. Valóban olyasmiről szóltam, amit nem érthetek. Bizony, könnyelmű voltam! Mit felelhetnék neked?

5 Istent féljed, Istent szeresd, Reménységed ő benne vesd:
– Istenfélelem – Istent féljed, Istent szeresd, Reménységed ő benne vesd: Ő mindnyájunk édes atyja, Oktalan, ki ezt tagadja.

6 Nézz körül Csodálkozz!

7 Ujjfestékkel készíthetsz pikkelyeket Dinó hátára

8 Ezékiás király szívesen megy a templomba 2Krón 29-32.
J – Templomszeretet – Járj el az Isten házába, Oda soh’sem jársz hiába. Öntsd ki szíved Isten előtt, És nyersz tőle áldást, erőt. És míg ott vagy: légy csendesen, Viseld magad figyelmesen. Ne suttogj és ne szunnyadozz, Szemeiddel ne kalandozz, Épülj a jó tanításon, Ne járjon az eszed máson. A templomban maradj végig, Az utolsó éneklésig. „Örvendezem, amikor azt mondják nekem: Menjünk el az Úr házába!” (Zsolt 122,1)

9 Illés, akiben erős lélek volt 1Kir 17-19.
– Erős lelkűség – Erős lélek legyen benned Nem kell mindent szívre venned. Ne csüggedj el ínségedben: Folytasd tiszted, s bízz Istenben. „Istenem az erősségem.” (Ézs 49,5)

10 Illés,akiben erős lélek volt
A Kármel-hegyi csoda Az Illés oltárán felgyulladt tűzre égő palacsintarakás emlékeztetett.

11 Hozsánna!

12 Húsvét

13 Jézus él! (Mk 16,11)

14 Minden gyermeket szeretettel várunk a gyermekistentiszteletekre!
A gyermekistentiszteletek időpontja: vasárnap délelőtt 10 óra a templomi felnőtt istentisztelettel párhuzamosan Helyszíne: Lorántffy-terem, a templom mellett. A felnőttekkel közösen kezdünk a templomban, onnan jövünk ki a Lorántffy-terembe a gyermekistentiszteletre kb. ¼ 11-kor. Szülők, nagyszülők is beülhetnek a gyermekekkel!


Letölteni ppt "Ízelítő a gyermekistentiszteletről"

Hasonló előadás


Google Hirdetések