Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Papírtakarékos megoldások

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Papírtakarékos megoldások"— Előadás másolata:

1 Papírtakarékos megoldások
Készítette: Kozma Kitti Felkészítő tanár: Krizsóné Kőházi Andrea Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola 4031 Debrecen Holló László sétány 6.

2 Manapság szinte minden háztartásban nő a papírfelhasználás, ami természetesen növekvő költségeket okoz a fogyasztók oldalán.

3 Nem kétséges, hogy a papírtakarékosság az egyik legegyszerűbben kivitelezhető megoldás, amit a hétköznapok során erdőinkért megtehetünk.

4 A papírtakarékosság az odafigyeléssel kezdődik: nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy csak akkor használjunk fel papírokat, ha arra tényleg szükség van.

5 Hogyan takarékoskodhatunk Mi, gyerekek?

6 E-book olvasó Digitális „könyv”
Néhány érdekes szám: 2011-ben Magyarországon megközelítőleg 34 millió papírkönyvet adtak el. Ha ez mind E-book lett volna, azzal 86 ezer (!) fát menthettünk volna meg… Könyv helyett használj E-bookot!

7 Több oldal másolása egyetlen lapra
Papírtakarékossági okokból egy többoldalas dokumentum két vagy akár négy oldalát is egyetlen lapra nyomtathatja. Át kell állítani a szöveg méretét, elrendezését. Át kell állítani a lap méretét.

8 Hogyan takarékoskodhatnak a felnőttek?

9 Jegyvásárlás interneten
Manapság akár a mozijegyünket is megvehetjük online és felmutathatjuk okostelefonon. Ezzel nem használnak a moziban papírt a Mi jegyünk miatt.

10 Online kuponok Nincs szükségünk papír alapú kuponokra, hisz sok cég akár ben is elküldi és az üzletben elég felmutatni okostelefonon.

11 Az olvasatlan „reklámpostát", ingyenes katalógusokat mondjuk le.

12 Papír újrahasznosítva
Manapság rengeteg termék újrahasznosított papírból készül! Ha valami papírcsomagolásban van próbálj meg figyelni arra, hogy újrahasznosított papírból legyen.

13

14 Újrahasznosított papír füzetek

15 Levelezés Levelezz közösségi oldalakon vagy külön erre kitalált helyeken, hisz gondolj bele sokkal bonyolultabb megírni kézzel a levelet, elmenni a postára és feladni. Online a levelek azonnal megérkeznek és nem kallódnak el!

16 Mit gondolsz, melyik papírtakarékosabb?
…ha az informatika feladatsort papíron kézbe kapod VAGY …ha a feladatsort megnyithatod egy külön alkalmazásban …ha painttel készítesz egy vázlatot VAGY …ha papíron rajzolsz és fenn áll a veszélye annak, hogy többször elrontod és újrakezded egy újabb lapon

17 Gondolj bele! Papírtakarékos és praktikus is!
E-book VAGY könyv? – Válaszd az E-bookot, hisz ha 20 vagy akár 40 könyvet szeretnél magaddal vinni mind ráfér a készülékedre, hisz praktikus és cipekedned sem kell (és nem mellesleg nagyon jól néz ki)!

18 Mentsük a fákat! Gondolj bele… egy gyönyörű erdő mellett vagy inkább betonutak és bárházak tömkelege mellett élnél? Ha a természetes környezet mellett állsz takarékoskodj a papírral!

19 A jövő Gondolj a jövődre és biztosíts magadnak és a rokonaidnak és minden pár évtized múlva élő embernek tiszta és természetes környezetet!

20 Köszönöm a figyelmet és továbbra is figyelj a környezetre és a papírfelhasználásra!


Letölteni ppt "Papírtakarékos megoldások"

Hasonló előadás


Google Hirdetések