Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Növényvédő szerek tárolása a felhasználónál 89/2004 FVM rendelet Növényvédő szert elkülönített raktárban, vagy illetéktelenek által nem hozzáférhető szekrényben,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Növényvédő szerek tárolása a felhasználónál 89/2004 FVM rendelet Növényvédő szert elkülönített raktárban, vagy illetéktelenek által nem hozzáférhető szekrényben,"— Előadás másolata:

1 Növényvédő szerek tárolása a felhasználónál 89/2004 FVM rendelet Növényvédő szert elkülönített raktárban, vagy illetéktelenek által nem hozzáférhető szekrényben, tűz és robbanásveszélyt kizáró, egészséget és a környezetet nem veszélyeztető módon szabad tárolni. A raktár a növényvédő szeres szennyeződés esetén maradéktalanul tisztítható legyen (pl. mosható kő burkolat) A növényvédő szer raktár ajtajára ki kell írni, hogy „Méregraktár”, vagy „Növényvédő szer raktár” A raktár, vagy tárolószekrény ajtaját biztonsági zárral kell ellátni, a kulcsot az arra jogosult személy kezeli. Munkaterületen csak 1 napi használatra szükséges növényvédő szer tárolható biztonságosan zárható, alkalmi raktárban.

2 Növényvédő szerek tárolása a felhasználónál 89/2004 FVM rendelet Növényvédő szer raktárban csak a növényvédő szer raktározásával és kimérésével kapcsolatos munka folyhat. A szer eredeti zárt csomagolásban, vagy visszazárva, az eredeti csomagoló anyagban tárolható. A növényvédő szer raktárban kell elkülönítve tárolni: –a kiürült, szabályosan megtisztított és bezárt csomagolóeszközöket, flakonokat, amit összegyűjtenek és újra felhasználnak növényvédő szer csomagolására –a sérült csomagolású, azonosíthatatlan, lejárt szavatosságú szereket, és az ártalmatlanításra váró göngyölegeket.

3 103/2003. (IX.11.)FVM rendelet a növényvédő szerrel szennyezett csomagolóeszköz-hulladékok kezeléséről A tisztított csomagolóeszköz-hulladék nem veszélyes hulladéknak minősül, ha a rendeletben meghatározottak szerint kezelik. Lakossági felhasználásra kerülő 1 kg-nál nem nagyobb mennyiségű növényvédő szer tisztított csomagoló anyaga települési hulladékként kezelhető. 250l/kg –nál nagyobb mennyiségű szer göngyölegének begyűjtéséről, ártalmatlanításáról a gyártónak, importőrnek kell gondoskodni. A gyakorlatban a Cseber Kft. gyűjti be a tisztított göngyöleget évente 1-2 alkalommal a kijelölt gyűjtőhelyekről. Ezek általában növényvédő szer kereskedések, telephelyek. Növényvédő szer csomagolóeszköz más célra még tisztított állapotban sem használható! A csomagoló anyag illetéktelenektől elzárva legfeljebb 1 évig tárolható.

4 Hulladékkezelés A veszélyes hulladékokra vonatkozó jogszabályt kell alkalmazni a forgalomba hozatalra, felhasználásra nem engedélyezett növényvédő szer, a lejárt szavatosságú növényvédő szer, az azonosíthatatlanul összekeveredett növényvédő szerek esetén.


Letölteni ppt "Növényvédő szerek tárolása a felhasználónál 89/2004 FVM rendelet Növényvédő szert elkülönített raktárban, vagy illetéktelenek által nem hozzáférhető szekrényben,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések