Den Computer einschalten bekapcsolni a számítógépet den Computer einschalten bekapcsolni a számítógépet auf das Dokument klicken rákattintani a dokumentumra.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Partnerl ogo Dieses Projekt wird im Rahmen des ETZ Programms zur grenzüberschreitenden Kooperation ÖSTERREICH-UNGARN durch den Europäischen Fonds.
Advertisements

Anikó Fekete Németország Deutschland 2013.feb. 18-márc.20.
Internet Explorer A programot a Start menüből vagy a Munkaasztalon található ikonjára duplán kattintva indíthatjuk el.
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
A Windows használata Bevezetés.
A számítógép felépítése és működése
Én így tanítanám a tabulátor használatát
Programok és alkalmazások indítása, futtatása
Az operációs rendszer Egy olyan szoftver, ami a számítógépeink használatához nélkülözhetetlen. Főbb feladatai: programok betöltése, futtatása perifériák.
Az operációs rendszer.
Microsoft Excel 2007.
MICROSOFT - WINDOWS operációs rendszer
Blog, Fórum, Chat, . Blog Blog vagy veblog (ang. web log) tulajdonképpen egy napló, azaz időben rendezett, felhasználó által begépelt szöveg sorozat.
Számítógépes ismeretek 5. óra
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
4. Feladat (2) Foci VB 2006 Különböző országok taktikái.
Operációs rendszerek Mappa és file-kezelés.
Adatbevitel egérrel.
Windows felhasználói felület Az felhasználó és a operációs rendszer közötti kapcsolatot az úgynevezett héj (shell) valósítja meg.
Az operációs rendszer.
Készítette:Szente-Varga Dóra és Basa Richárd
Windows XP ismeretek és mappaműveletek
Windows operációs rendszer
A Windows grafikus felülete
Eszterházy Károly Főiskola ─ Médiainformatika Intézet HTML (HiperText Mark-Up Language) HTML leírónyelvvel írjuk le, hogy a weboldal elemei (képek, szöveg,
A körlevél készítésének menete
Az operációs rendszer.
A szövegszerkesztés alapjai
HTML oldal felépítése Készítette: Pataki Arnold
Horváth István Általános Iskola
Másolás és áthelyezés. Másolás 1. Kijelölni a mappát amit másolni akarunk (ráklikk) 2. A bal egérgombot folyamatosan lenyomva a „fogd és vidd” módszerrel.
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Way Access Global WAY.ag Üdvözöljük! A tájékoztató hamarosan kezdődik.
A mikroprocesszor frekvenciája (mérete)
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Üdvözöljük a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán! TF.
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Az m70.hu Szaknévsor adatlapjának kitöltési folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó.
Szöveg bevitele, kijelölések, szövegrészek mozgatása, másolása
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
  Az archiválás egy olyan eljárás, ahol könyvtárakat és fájlokat egyetlen állományba tesszük tárolás vagy továbbíts céljából.  Az archiválás azonban.
Szoftverek csoportosítása
Nagy benyomást kelt ő reklámfotók*** Ausdrucksstarke Werbefotos.
Ich und der Computer und natürlich das
Bevezetés. Alapok: szövegszerkesztő alkalmazás (Word) megnyitása: Start gomb  Minden program  Microsoft Office  Microsoft Office Word 2007 szövegszerkesztő.
Számítások az Accessben Számított mező létrehozása Az adatbázisokat érdemes úgy tervezni, hogy ne tároljunk olyan adatokat, amelyek a többiből kiszámíthatók.
A szoftver csoportosítása 1. A rendszerprogramok a számítógép üzemeltetéséhez szükséges programok. Ezen belül: Operációs rendszerek MS DOS Windows 95,
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
Bibliográfia adatbázis-kezelő alkalmazások (EndNote, Mendeley, Zotero) 2015 Skultéti Attila
Az operációs rendszer.
Információ és kommunikáció
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata Skultéti Attila
A HTML alapjai Az internet és a web.
Bibliográfia adatbázis-kezelő alkalmazások (EndNote, Mendeley, Zotero) 2017 Skultéti Attila
1 Diese Vorlage eignet sich als Ausgangspunkt für Aktualisierungen zu Projektmeilensteinen. Abschnitte Abschnitte durch Klicken mit der rechten Maustaste.
Das älteste Auto der Welt und funktionstüchtig ist Französisch
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
Bibliográfia adatbázis-kezelő alkalmazások (EndNote, Mendeley, Zotero) 2017 Skultéti Attila
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
TabuláTOROK HASZNÁLATA
Das älteste Auto der Welt und funktionstüchtig ist Französisch
Internet és kommunikáció
Hasznos billentyű kombinációk
Johann Wolfgang von Goethe: Rád gondolok
Bibliográfia adatbázis-kezelő alkalmazások, EndNote 2018 Skultéti Attila
Bibliográfia adatbázis-kezelő alkalmazások (EndNote, Mendeley, Zotero) 2018 Skultéti Attila
Bibliográfia adatbázis-kezelő alkalmazások, EndNote 2018 Skultéti Attila
Előadás másolata:

den Computer einschalten bekapcsolni a számítógépet den Computer einschalten bekapcsolni a számítógépet auf das Dokument klicken rákattintani a dokumentumra auf das Dokument klicken rákattintani a dokumentumra die Daten löschen törölni az adatokat die Daten löschen törölni az adatokat mit der Maus klicken kattintani az egérrel mit der Maus klicken kattintani az egérrel eine Datei schließen bezárni egy fájlt eine Datei schließen bezárni egy fájlt die Taste drücken megnyomni a gombot die Taste drücken megnyomni a gombot eine Datei öffnen megnyitni egy fájlt eine Datei öffnen megnyitni egy fájlt ein Programm starten elindítani egy programot ein Programm starten elindítani egy programot eine senden t küldeni eine senden t küldeni im Internet chatten csetelni az interneten im Internet chatten csetelni az interneten eine bekommen / empfangen t kapni / fogadni eine bekommen / empfangen t kapni / fogadni eine Datei speichern lementeni egy fájlt eine Datei speichern lementeni egy fájlt im Internet surfen / stöbern szörfözni / böngészni az interneten im Internet surfen / stöbern szörfözni / böngészni az interneten Informationen im Internet suchen információkat keresni az interneten Informationen im Internet suchen információkat keresni az interneten eine schreiben t írni eine schreiben t írni die Daten eingeben beírni az adatokat die Daten eingeben beírni az adatokat den Computer ausschalten kikapcsolni a számítógépet den Computer ausschalten kikapcsolni a számítógépet ein Programm installieren telepíteni egy programot ein Programm installieren telepíteni egy programot online kaufen / verkaufen online vásárolni / eladni online kaufen / verkaufen online vásárolni / eladni eine DVD einlegen / entnehmen betenni / kivenni egy DVD-t eine DVD einlegen / entnehmen betenni / kivenni egy DVD-t einen Text kopieren kimásolni egy szöveget einen Text kopieren kimásolni egy szöveget einen Text einfügen beilleszteni egy szöveget einen Text einfügen beilleszteni egy szöveget einen Text ausschneiden kivágni egy szöveget einen Text ausschneiden kivágni egy szöveget ein Bild / Video hochladen feltölteni egy képet / videót ein Bild / Video hochladen feltölteni egy képet / videót einen Beitrag kommentieren hozzászólni egy bejegyzéshez einen Beitrag kommentieren hozzászólni egy bejegyzéshez jemanden auf einem Foto markieren valakit bejelölni egy fényképen jemanden auf einem Foto markieren valakit bejelölni egy fényképen dieses Bild mit „Gefällt mir” markieren lájkolni ezt a képet ;-) dieses Bild mit „Gefällt mir” markieren lájkolni ezt a képet ;-)

mit der rechten Maustaste klicken jobb egérgombbal kattintani mit der rechten Maustaste klicken jobb egérgombbal kattintani eine Verknüpfung erstellen parancsikont létrehozni eine Verknüpfung erstellen parancsikont létrehozni ein Programm deinstallieren letelepíteni egy programot ein Programm deinstallieren letelepíteni egy programot ein Symbol auf die Taskleiste legen szimbólumot rögzíteni a Tálcán ein Symbol auf die Taskleiste legen szimbólumot rögzíteni a Tálcán den Computer hochfahren bekapcsolni a gépet den Computer hochfahren bekapcsolni a gépet etwas auf dem Desktop ablegen valamit az Asztalra helyezni etwas auf dem Desktop ablegen valamit az Asztalra helyezni auf eine Anwendung doppelt klicken duplán kattintani egy alkalmazásra auf eine Anwendung doppelt klicken duplán kattintani egy alkalmazásra das Fenster minimieren lekicsinyíteni az ablakot das Fenster minimieren lekicsinyíteni az ablakot zwischen den Programmen wechseln váltani a programok között zwischen den Programmen wechseln váltani a programok között eine Tabelle einfügen beilleszteni egy táblázatot eine Tabelle einfügen beilleszteni egy táblázatot zu Favoriten hinzufügen hozzáadni a Kedvencekhez/Könyvjelzőkhöz zu Favoriten hinzufügen hozzáadni a Kedvencekhez/Könyvjelzőkhöz das Fenster schließen bezárni az ablakot ;-) das Fenster schließen bezárni az ablakot ;-) einen Browser aufrufen megnyitni egy böngészőt einen Browser aufrufen megnyitni egy böngészőt einen Ordner anlegen létrehozni egy mappát einen Ordner anlegen létrehozni egy mappát den Balken nach unten ziehen lefelé húzni a görgetőcsúszkát den Balken nach unten ziehen lefelé húzni a görgetőcsúszkát die Lautstärke regeln a hangerőt szabályozni die Lautstärke regeln a hangerőt szabályozni per Mausklick ein Bild auswählen kattintással kiválasztani egy képet per Mausklick ein Bild auswählen kattintással kiválasztani egy képet eine Datei auf einen USB-Stick kopieren egy fájlt átmásolni egy pendrive-ra eine Datei auf einen USB-Stick kopieren egy fájlt átmásolni egy pendrive-ra eine Datei an eine anhängen egy fájlt mellékelni egy hez eine Datei an eine anhängen egy fájlt mellékelni egy hez Fotos auf eine DVD brennen kiírni a fotókat egy DVD-re Fotos auf eine DVD brennen kiírni a fotókat egy DVD-re die Systemsteuerung aufrufen megnyitni a Vezérlőpultot die Systemsteuerung aufrufen megnyitni a Vezérlőpultot den Computer herunterfahren kikapcsolni a gépet den Computer herunterfahren kikapcsolni a gépet den Computer neu starten újraindítani a gépet den Computer neu starten újraindítani a gépet eine Datei markieren kiválasztani egy fájlt eine Datei markieren kiválasztani egy fájlt eine Datei in einen Ordner verschieben egy fájlt áthelyezni egy mappába eine Datei in einen Ordner verschieben egy fájlt áthelyezni egy mappába zur vorherigen Webseite zurückspringen visszaugrani az előző weboldalra zur vorherigen Webseite zurückspringen visszaugrani az előző weboldalra einen Befehl rückgängig machen visszavonni egy műveletet/parancsot einen Befehl rückgängig machen visszavonni egy műveletet/parancsot