Balatonföldvár, szeptember 4.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
15. SZABÁLY – A B erugás. 15. SZABÁLY – A BE RUG ÁS A be rug ás a játék újrakezdésének egyik módja. Be rug ást kell ítélni annak a csapatnak a javára,
Advertisements

Kultúra és internet Csepeli György Budapest, november 7. Neumann János Számítógép-tudományi Társaság konferenciája
FIATALOK AKTIVITÁSA KÖZÖSSÉGFORMÁLÓ TEVÉKENYSÉGEKBEN
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
A HÁROM FA.
Szinte lehetetlen??? DWIGHT D. EISENHOWER generálisnak igaza volt akkor, amikor megparancsolta, hogy minél több képeket és filmeket készítsenek a holokausztról.
Az életminőség mérése Kelemen Rita
AZ INDIÁBA VEZETŐ TENGERI ÚT
Hálózati alapfogalmak, topológiák
A támogatott lakhatás és a szükségletfelmérés
Napjaink „népviselete” A katonai gyakorlók utóélete egy Közép- Tisza-vidéki faluban.
A személyes gondoskodás megszervezésére köteles szervek
Közigazgatási alapismeretek
Ivády Rozália – BME-KTT Takács Boglárka – ELTE-PPK
Régészet Szerényi Dóra
Albert Einstein idézetek.
Értékek, Világkép. Társadalmi, politikai, ideológiai attitűdök
Az Élet Vonata.
„Férfinak és nőnek teremtette”
Igaz vagy hamis? „Mindig volt – mindig lesz.” „A legősibb mesterség” „Áldozat nélküli bűncselekmény” „A prostitúció megvédi a többi nőt a nemi erőszaktól.”
Küldd el ezt a szívet mindazoknak, akiket nem szeretnél elveszíteni 2009-ben, nekem is, amennyiben nem akarsz elveszíteni. Sorolj fel 12-t közülük! Lássuk.
SZÉLSŐSÉGES POLITIKAI IFJÚSÁGI CSOPORTOK SZERVEZŐDÉSE ÉS ÉRTÉKVILÁGA. A szélsőjobboldali ideológia reprezentációja a debreceni egyetemisták körében Campus-lét.
Vállalati folyamatok, alrendszerek, tömegszerűség, külső környezet, belső adottságok, hierarchia, kultúra.
SPÁRTA, A KATONAÁLLAM.
A bőr színe…..
Ápolásetika.
Média és Gazdaság, ha a keresztény hit számít NymE-SEK, Szombathely, május 9. Dr. Németh Norbert.
A népesség családi állapota. Az élet folyamán szerzett tulajdonság Az élet folyamán szerzett tulajdonság Családi helyzet megközelítése: Családi helyzet.
A kalamajka Egy csaj története. Másnap a suliban…
Gabriel García Márquez
A (nemi) erőszak kortárs sajtómegjelenítése, valós és fiktív esetekben: esettanulmány Joanna Laurens és Roman Polanski történeteiről.
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
Kutatási problémák megoldása. Feladat „A” Kutatási problémánk a következő: az Omnia imázsjavító reklámkampányt tervez. A kommunikáció célja, hogy a kávé.
\ A modern és fenséges Airbus 380, az Atlanti óceán fölött repült, New-York felé.
Gyönyörködni a nők mellein, jó a férfiak egészségének, segít, hogy tovább tudjanak élni. Erre jöttek rá német tudósok, miután több éven át ezt megfigyelték.
A Titanic első útjára indult a látóhatár fel és senki sem tudta előte, hogy sosem látják viszont.
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
VII. Nemzetközi Médiakonferencia „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra" szeptember Balatonalmádi Fiatal group leaderek Facebook használati.
1. A fogyasztói társadalmak átalakulása az utóbbi fél évszázadban.
MŰVELŐDÉSTÖRTÉNET.
Fogyasztásszociológia Balogh Eszter. Miről szól a kurzus? Szociológiai aspektusok Közgazdasági aspektusok.
Ha álmaidat valóra szeretnéd váltani, nem szabad sokáig aludnod.
Polgári jog 2. Dologi jog előadó: dr. Osztovits András.
Szabados Tímea és Wéber Andrea (EBH) október 26. Intézményekbe vetett bizalom és jogtudatosság a mai magyar társadalomban (Kutatási eredményeink.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Támogatott lakhatási programok a fővárosban Adatok és módszertan szerepe a fővárosi lakhatási programok lebonyolításában.
A kriminálpszichológia
A gender-kutatások kritikai jellege Dr. Molnár László PhD egyetemi docens NYME FMK Tanárképző Intézet.
{ Miért utálnak a férfiak gyülekezetbe járni? Nehéz kérdések, Békevár, Jóföldi Endre, 2012.
Alapfogalmak, definíciók
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
A deviancia értelmezési kerete
Volt egyszer egy sziget,ahol emberi érzések éltek:
Sorolj fel 12-t, nem könnyű.
BMSZKI Szabolcs utcai Átmeneti Szálló bemutatása
Specifikus betegcsoportok
KLASSZIKUS SZOCIOLÓGIA ELMÉLETEK
CITROM ÉS CUKOR Ezt kellene mindenkinek a fürdőszobában a tükrére írni, hogy minden nap szem előtt legyen és elolvashassa.
A pénz nem boldogít . Egy ember, akinek 3 milliárdja van, semmivel sem boldogabb, mint az, akinek csak kettő van…!
A káros szenvedélyek hatása egy fiatal szervezetre
Miért kell jól viselkedni a földön? Hogy a paradicsomba kapjunk jegyet. Másképp a pokol vár!!! De a valóságban a paradicsom és a pokol ugyanaz csak kis.
A Pun-Római háborúk.
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
Műhelytalálkozó SOPRON Május 26.. Soproni ellátás Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Szociális Szolgáltató Intézmény Idősek ellátása Fogyatékosok.
Az új rendeletek hatálya az uniós tagállamokra
Hajléktalan emberek Magyarország nagyvárosaiban 2006.
A tévés főműsoridő a célkeresztben Látogatottsági adatok után már nézettségi adatok?! Mester Sándor [origo] értékesítési igazgató T-Online Magyarország.
Mindenki próbál egy másik “fajként” nézni a fiatalokra.
Abúzus a családban Hogyan felel meg a családon belüli erőszak a társadalmi normáknak, és mi a haszna az elkövető számára? Kuszing Gábor Stop-Férfierőszak.
Közbiztonság Budapesten Budapesti adatok
Előadás másolata:

Balatonföldvár, 2015. szeptember 4. Hajléktalan emberek értékvilága a társadalomban Miletics Marcell – Prazsák Gergő Balatonföldvár, 2015. szeptember 4.

Michel Foucault A bolondság története Atlantisz Kiadó, Budapest 2004 Kizárt, elzárt (a kliens): érdemes vagy érdemtelentől (bűnöző, beteg, morálisan elitélendő) az emancipációig (segítségre szoruló: ugyanolyan mint bárki más) Az elzárók (az elzárás intézményei): diferenciálatlan lepratelepektől a közkórházon át a specializált ellátást nyújtó intézményekig (börtön, kórház, elmegyógyintézet, stb.)

„Ám ezek közül a regényes vagy szatirikus hajók közül egyedül a Narrenschiff létezett a valóságban: ténylegesen voltak olyan hajók, amelyek egyik városból a másikba szálítottak esztelen rakományokat. Akkoriban a bolondok többnyire vándoréletet éltek. A városok gyakran elűzték őket falaik közül, s vagy hagyták, hadd kóboroljanak el maguktól távolabbi vidékek felé, vagy csoportosan utazó kereskedők és zarándokok gondjaira bízták őket. Ez a szokás főleg német földön dívott: Nürnbergben például hatvankét bolondot tartottak számon a XV. század első felében, akik közül harmincegyet elűztek, míg a következő ötven évben huszonegy személy kitiltását jegyezték föl (ne feledjük, hogy kizárólag a városi hatóságok által őrizetbe vett bolondokról van szó). Gyakran folyami hajósokra bízták őket: 1399-ben Frankfurtban ily módon szabadították meg a várost egy mezíttelenül sétáló tébolyulttól, s a XV. század első éveiben ugyanerre a sorsa jutott Mainzban egy bűntett elkövetésén ért bolond. Előfordult, hogy a hajósok az ígért távolság megtétele előtt tették partra kellemetlen utasaikat: ez történt egy kovácsmesterrel is Frankfurtban, akit kétszer bocsátottak útra, de mindkétszer visszajutott a városba, mielőtt végleg elszállították volna Kreuznachba. Az európai városokban gyakran kötöttek ki bolondokat szállító hajók” (Foucault 2004: 19).

A kutatásban elért hajléktalan emberek 2013 Összesen: 347 fő Férfiak: 242 fő Debreceni Szenvedélybetegek férfia lakóotthona: 12 fő Közterület: 75 fő Isola Éjjeli menedékhely: 31 fő Utcafront (Bánya): 25 fő LH házak (akkori néven): Soroksár: 56 fő Újbuda: 25 fő Csepel: 18 fő Nők: 105 fő Miksolci Szenvedélybetegek női lakóotthona: 13 fő Közterület: 15 fő RÉS: 21 fő Utcafront (Bánya): 10 fő Soroksár: 19 fő Újbuda: 12 fő Csepel: 15 fő A kutatás eredményeinek részetes bemutatása: Prazsák Gergő: Marginális csoportok értékrendszerei. In Kultúra és közösség. 2015/1

Értékek - értékrendszerek Eszmei objektivációk (nem azonosak a közvetlenül a dolgok belső tulajdonságaival) „Az érték kívánatos explicit vagy implicit fogalma, amely megkülönböztető az egyénre vagy jellemző a csoportra, és befolyásolja a cselekvés rendelkezésre álló módjainak, eszközeinek és céljainak a kiválasztását.” (C. Kluckhohn et al. 1952) Rendszebe szerveződnek: sorba rendezhetők (fontos – nem fontos – elutasított)

Schwartz (2003) Portrait Values Questionnaire

FÉRFIAK AUTONÓMIA HEDONIZMUS BIZTONSÁG! !UNIVERZALIZMUS!

NŐK AUTONÓMIA BIZTONSÁG!