1 A probiotikus gyógyszerek szerepe a gyógyszerészi gondozásban.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Aviguard készítménnyel szerzett tapasztalatok az Egyesült Királyságban Dr. Cserép Tibor MSD Animal Health.
Advertisements

Az élelmiszerek mikrovilága
A bélflóra szerepe a gyulladásos bélbetegségekben
Lehetnek számunkra hasznosak a mikrobák?
Öko-ni és Trifender mikrobiológiai készítmények gyakorlati alkalmazása a Sclerotinia elleni védekezésben Dr. Bohár Gyula BIOVÉD 2005 Kft.
Dr. Matejka Zsuzsanna „Gyógyszerterápiás gondozás”
Antibiotikumok használata Itt láthatja az F/1 és az F/2 jelű feladatlapokhoz tartozó grafikonokat, amelyeket akár ki is vetíthet a diákok számára.
Sportolás hatása szervezetünkre
TÜDŐGYULLADÁS - PNEUMONIA
III. Belgyógyászati Klinika
Az SCD Probiotikus technológia bemutatása
Dr.Werling Klára VIMOR Elnöke
A védekezés.
Antibiotikum- rezisztencia
Antibiotikumok kimutatása a talajból
I. Probiotikumok Mint termékek: a probiotikumok olyan táplálékkiegészítők, melyek az emberi szervezet szempontjából jótékony hatású baktériumokat tartalmaznak.
A Family-Business legújabb terméke Budapest, november 4. Dr. Bérci István.
Az egészséges mosoly titka: Dent  med Perfect-Team.
Antibiotikumok hatásmechanizmusa
Új gyógyszeres terápiás lehetőségek a
Prof. Dr. Alessandro Armuzzi
Kutatási eredmények bizonyítják, hogy kb. 650-féle kórokozót 6 percen belül elpusztít. /Science Digest magazin(1978/03.)/ Ezzel szemben egy antibiotikum.
A szociális segély indokoltsági célzása – önkormányzati esettanulmányok tapasztalatai (vázlat) Bódis Lajos – Nagy Gyula.
A depresszió megelőzése és kezelése természetes gyógymódokkal
A sclerosis multiplex immunmoduláló kezelése
PROBIOTIKUMOK SZEREPE AZ UROGENITALIS FERTŐZÉSEK KEZELÉSÉBEN
Racionális/költség kímélő antibiotikum felhasználás a kórházakban
Légzőszervi betegségek elleni védekezés
Antibiotikumok és antibiotikum-rezisztencia
FOLYADÉKVESZTÉS ÉS REHIDRÁCIÓ
FELSŐ LÉGÚTI FERTŐZÉSEK
A gyulladásos bélbetegségek kezelése – új terápiás lehetőségek
Nano Silver.
A húgyuti bántalmak természetes ellenszere
Kaposvár, április 28. FEJLESZTÉSI IRÁNYOK, EREDMÉNYEK HÚSIPARI VONATKOZÁSBAN Dr. Zsarnóczay Gabriella Országos Húsipari Kutatóintézet.
Dr. Hidas András tudományos tanácsadó Az SCD Probiotikus technológia az egészségmegőrzésben.
Takarmánykiegészítők a. , hozamfokozók: javítják az egészséges
„Bor és egészség” A bor érrendszerre gyakorolt pozitív hatása.
A magzati vesztesztés mértéke és annak vizsgálati lehetősége a termékenyítés utáni 60. napig tejelő szarvasmarhában Dr. habil. Gábor György PhD tudományos.
Takarmánykiegészítők a. , hozamfokozók: javítják az egészséges
Együtt élő baktériumok Készítette: Kovács Milán. Tartalom  Származásuk  Számuk  Baktériumok nélkül nem megy  Felértékelődik a féregnyúlvány  Baktérium-bélyeg.
Bakteriális megbetegedések
Hasznos baktériumok Oláh Szófia 10.B.
Gastrointestinális fertőzések/2 V. évfolyam, I. félév,
Az algák világa A 3,5 milliárd éves élet a Földön 1.
CKD-MBD: multifaktoriális, progresszív megbetegedés klinikai következményekkel Kalcifikáció 1,2 Klinikai események Csont- anyagcsere 1 Laboratóriumi eltérések.
Az antibiotikum használattal összefüggő Cl
A probiotikumok helyes terápiás alkalmazása
A probiotikumok II..
Szepszis – A gondot okozó ellenség! A szepszis antibiotikum-terápiája
Gyomorsav és epe szerepe a szervezetben
Szájápolás felsőfokon a BIYOVIS készítményeivel. Fog és szájüreg állapota Esztétikai szempont Egészségünk tükre Fontos szerepet játszik a gyomor- és bélrendszer.
HERBA GOLD AKTÍV BALZSAM Gyógyír a bőrnek. HATÓANYAGOK KERESÉSE: SEJTREGENERÁLÓ, ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ MEGÓVJÁK A KÖTŐSZÖVET ÉS AZ IZOMZAT EGÉSZSÉGÉT HELYREÁLLÍTJÁK.
Véráramfertőzések epidemiológiája egy hazai lymphoma centrumban Wolf Krisztina 1, Gergye Mária 2, Deák Beáta 1, Molnár Zsuzsanna 1, Rottek János 1, Schneider.
A probiotikumok helyes terápiás alkalmazása HU.MGP
A PIROS BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi fejlesztésére.
Rezisztencia helyzet változása, új szempontok, új antibiotikumok Dr. Szabó Judit egyetemi docens Debreceni Egyetem KK. Orvosi Mikrobiológiai Intézet, Debrecen.
A Gyógyszerhamisítás veszélyei Szellemitulajdonjog-védelem a gyakorlatban III. rész Amit egy középiskolásnak tudni illik... TE DÖNTHETSZ!
Terápiás lehetőségek a cisztás fibrózis gondozásában.
Hazai kórházi-járványügyi helyzetkép: adatok és aktualitások
Johan Béla Országos Epidemiológiai Központ
A prokarióták.
Dr. Füzi Miklós1, Prof. Dr. Ludwig Endre2, Prof. Dr.Szabó Dóra1
HUMIFERR kapszula.
Nem kórokozó baktériumok
Takarmánykiegészítők a. , hozamfokozók: javítják az egészséges
A Fabry terápia fejlődése
Antibiotikumok kimutatása a talajból
Magvas gondolatok a FruitCafé-ról
Előadás másolata:

1 A probiotikus gyógyszerek szerepe a gyógyszerészi gondozásban

Normaflore probiotikum

3 A Bacillus clausii: Gasztro-rezisztens: ellenáll a gyomorsavnak és az emésztőenzimeknek  élve éri el a béltraktus alsóbb szakaszait, ahol kifejti hatását Thermo-rezisztens: ellenáll a hőnek  sem a tárolás sem a bevétel során ért hőhatás nem csökkenti a hatékonyságát Antibiotikum-rezisztens  már az antibiotikum-kezelés során alkalmazható Kiváló antigén-tulajdonságú  igen hatékony immunstimuláló és immunmoduláló hatású Különböző vitaminok (különösen a B-vitamin komplex) termelésére képes  a készítmény hozzáadott vitamin nélkül szünteti meg a vitaminhiányt Kiválóan tapad a bélfalhoz: a kezelés után még 2 hétig magasabb csíraszám  hosszan tartó hatás A Normaflore egyedülálló A Normaflore egyedülálló probiotikus törzset tartalmaz

4 A Normaflore egyedülállóan hatékony A Normaflore egyedülállóan hatékony módon javítja a bélflóra működését Javítja a szervezet immunműködését, gátolja a kórokozók szaporodását és pótolja a hiányzó vitaminokat! Hatásmódja: Immunmoduláló és immunstimuláló stimulálja az sIgA szintézist fokozza az IFN-gamma termelést befolyásolja a T-sejtek aktivitását Antimikróbás hatású antimicrobiális anyagot termel (clausin), amely elsősorban a Gram pozitív baktériumok növekedését gátolják Vitaminokat termel különösen a B-vitamin komplex termelésére képes

5 Miért fontos része az antibiotikus Miért fontos része az antibiotikus kezelésnek a probiotikum? A probiotikum fokozza az antibiotikum-kezelés hatását, mert védi a baktériumflóra egyensúlyát  mérsékli a helyi felülfertőződést antibakteriális hatású anyagokat termel  a helyi és a távoli nyálkahártyákon csökkentik a kórokozók-számát, megbontják a baktériumok képezte biofilmet  az antibiotikumok hatékonyabbá válnak fokozzák a nyálkahártya általános immunitását, a baktériumok eradikációja fokozódik. Reid G. Can J Infect Dis Med Microbiol 2006;17(5):291-5

6 A Normaflore probiotikum hatékonyságát mindhárom pontban vizsgálatok bizonyítják A Normaflore probiotikum hatékonyságát mindhárom pontban vizsgálatok bizonyítják I. Védi a bélflórát: Antibiotikum-kezelés során segít megőrizni a bélflóra egyensúlyát. A Normaflore a leggyakrabban alkalmazott antibiotikumokkal (amoxicillinnel és klaritromicinnel) történt együttes alkalmazás során csökkenti a gasztrointesztinális panaszokat. Nista EC et al. Alimet Pharmacol Ther 2004;20:

7 A Normaflore probiotikum hatékonyságát mindhárom pontban vizsgálatok bizonyítják A Normaflore probiotikum hatékonyságát mindhárom pontban vizsgálatok bizonyítják II. Antibakteriális hatású anyagot termel: A Bacillus clausii egy új antibiotikumot, a clausint termeli. Ez az anyag hatékony a Gram+ baktériumok (különösen a Staphylococcus aureus, Enterococcus faecium és Clostridium difficile) ellen. Bouhss A et al. Biophysical J 2009;97: Urdaci M et al. J Clin Gastroenterol 2004;38(suppl 2):S86-S90

8 A Normaflore probiotikum hatékonyságát mindhárom pontban vizsgálatok bizonyítják A Normaflore probiotikum hatékonyságát mindhárom pontban vizsgálatok bizonyítják III. Fokozza az immunitást: A Bacillus clausii indukálják a NOS II szintetáz aktivitást, az IFN- gamma termelést és a CD4 T-sejt proliferációt. A visszatérő légúti fertőzések megelőzésére adva a Normaflore probiotikum lecsökkentette a légúti fertőzés időtartamát és csökkentette a visszatérő fertőzés súlyosságát is.* Urdaci M et al. J Clin Gastroenterol 2004;38(suppl 2):S86-S90 Marseglia GL et al. Therapeutics Clin Risk Management 2007;3(1):13-17 *Csak szakmai információként szolgál, a sanofi-aventis nem támogatja az indikáción túli alkalmazást.

9 A Normaflore probiotikumot a korszerű A Normaflore probiotikumot a korszerű antibiotikum-terápia részeként az OALI is ajánlja

10 A Normaflore egyedülálló, mert… A Normaflore egyedülálló, mert… a vény nélkül kapható probiotikumok közül egyedül a Normaflore minősül gyógyszernek, hatékonyságát és biztonságosságát klinikai vizsgálatok támasztják alá, a Normaflore probiotikum tartalma egyedülálló, ráadásul az innovatív, nem törékeny műanyag ampulla csak természetes anyagot tartalmaz.

11 Mit vegyünk figyelembe a probiotikumok kiválasztásánál? A baktérium fajtáját: a különböző baktériumfajok eltérő hatást (immunmodulálás, kórokozókkal szembeni védelem, vitamintermelés, stb.) fejtenek ki A csíraszámot: a felnőttek napi hatásos dózisa: kb. 5 milliárd baktérium/nap Klinikai vizsgálatokat, amelyek az adott készítmény hatásosságát bizonyítja: a készítmény hatásosságát csak a készítménnyel végzett klinikai vizsgálat bizonyítja (azonos törzs, azonos napi dózis!) ! Tévedés: több baktériumfaj együtt jobb, mint egy baktériumfaj igazság: a készítmény hatásossága a benne lévő baktérium(ok) immunmoduláló és antimikrobás hatásától, és nem a benne lévő fajok számától függ, ugyanis nem pótlásról, hanem bakterioterápiáról van szó!