Fehérjeszekvenálás Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A fehérjék.
Advertisements

4. Előadás: A mohó algoritmus
Doktori téma vezetője: Prof. Dr. Romvári Róbert, DSc
A kérődző állatok emésztési sajátosságai
Fehérjék biológiai jelentősége és az enzimek
Boranalitika.
Delta Bio 2000 Kft. Ügyvezető: Dr. Haracska Lajos
ENZIMOLÓGIA 2010.
Hogyan működik az elektronikus nyelv
Génexpresszió más (nem-E.coli) prokariótában
Fehérjék, peptidek mintaelőkészítése
DNS replikáció DNS RNS Fehérje
A DNS Szekvenálás 2008 Géntechnikák labor.
Makromolekulák Simon István. Transzmembrán fehérjék Anyagcsere folyamatok Transzporterek Ion csatornák Hordozók Információ csere Receptorok.
Makromolekulák_2010_11_30 Simon István. Transzmembrán fehérjék Anyagcsere folyamatok Transzporterek Ion csatornák Hordozók Információ csere Receptorok.
Mikronalalitikai kurzus elválasztástechnika
Mikronalalitikai kurzus aminosav analízis
Eddig csak kvali volt... Kvantitatív proteomika 1) a frakcionálás szintjén Pl. 2D gélek összehasonlítása vizuálisan, komputer programokkal, differenciál.
Strukturális genomika Gyakorlati feladatok. SNP-k és vizsgálatuk Mi az SNP?
Az élő szervezeteket felépítő anyagok
Molekuláris genetika Falus András.
LEBONTÁSI FOLYAMATOK.
A kérődző állatok emésztési sajátosságai
MUTÁCIÓ ÉS KIMUTATÁSI MÓDSZEREI
Az élelmiszereket felépítő anyagok
2004. március „Megbízható harmadik fél szolgáltatás, a digitális aláírás bevezetése az egészségügyi ágazatban” EP 1 részprojektjének státusza és.
Fehérjék biológiai jelentősége
Poszttranszlációs módosítások Készítette: Cseh Márton
Géntechnikák Labor FÁG DISPLAY
Mikronalalitikai kurzus szubsztrátkönyvtár
A Raman spektroszkópia alkalmazása fémipari kutatásokban
A tápcsatorna funkciói:
Az izomdystrophiák molekuláris genetikai vizsgálata
A herediter sensorimotoros neuropathiák (HSMN) – Charcot-Marie-Tooth betegségek (CMT) genetikai háttere Karcagi Veronika FJ Országos Közegészségügyi Központ.
Arabidopsis thaliana tip120 inszerciós mutáns jellemzése
Az éhezés Mennyiségi és minőségi éhezés
Aminosavak és fehérjék
AZ ELLENANYAG SOKFÉLESÉG GENETIKAI HÁTTERE. AZ ELLENANYAGOK SZERKEZETE KOMPLEMENT AKTIVÁCIÓ SEJTHEZ KÖTŐDÉS LEBOMLÁS TRANSZPORT Könnyű lánc (L) Nehéz.
2002. október 15.1 MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE Második előadás.
Előzmények Peptidkémia Analitikai kémia Protein kémia 1923
Nukleinsavak kimutatása, szekvenálás
ELŐNYÖK ÉS LIMITÁCIÓK MOLEKULÁRIS MIKROBIOLÓGIAI VIZSGÁLATI MÓDSZEREK ALKALMAZHATÓSÁGA A BIOREMEDIÁCIÓBAN Balázs Margit.
Készítette: Páncsics Nikolett Témavezetők: dr. Gergely Gréta Lukács István Endre Nagy Áron.
Ásványok, kőzetek vizsgálati módszerei
IN VITRO MUTAGENEZIS Buday László.
Az ember táplálkozása.
Táplálékok , tápanyagok
Takarmányok fehérjetartalma Az állati szervezet létfontosságú vegyületei fehérje természetűek Az állati termékek szintén Fehérjét az állat csak N-tartalmú.
Gazdasági állataink vízforgalma A víz létfontosságú építőanyaga az állat és az ember szervezetének: –10%-os hiánya már anyagforgalmi zavart okoz, 15%-os.
Tagozat, 10. évfolyam, kémia, 16/1
Ismétlés Heterotróf életmód Mindenevő Táplálkozás folyamata
2004-es kémiai Nobel-díj. Díjazottak Aaron Ciechanover Avram HershkoIrwin Rose The Nobel Prize in Chemistry 2004 was awarded jointly to Aaron Ciechanover,
A Fe(III) néhány indolszármazékkal alkotott vegyületének Mössbauer - spektroszkópiás vizsgálata Kovács Krisztina, Alexander A. Kamnev, Vértes Attila,
Analitika gyakorlat 12. évfolyam
TÁMOP /1-2F Drogismereti laboratóriumi gyakorlatok – II/14. évfolyam Illóolajok minőségét jellemző fizikai és kémiai mutatószámok és.
Horváth Mária Olga, László Edit, Kocsis Ibolya
Makromolekulák Simon István. Aminosav helyettesítési mátrix.
A fehérjék. az élőlények legfontosabb anyagai (görög név: protein) a sejtek szárazanyag-tartalmának %-át adják monomereik: aminosavak (C, H, O,
A fehérjék biológiai jelentősége, felépítése, tulajdonságai Amiláz molekula három dimenziós ábrája.
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
30. Lecke Az anyagcsere általános jellemzői
Biomérnököknek, Vegyészmérnököknek
Cukrok oxigén BIOKÉMIA VÍZ zsírok Fehérjék szteroidok DNS.
DNS replikáció DNS RNS Fehérje
Új molekuláris biológiai módszerek labor
Molekuláris biológiai módszerek
Makromolekulák Simon István.
Proteomika, avagy a fehérjék „játéka”
ENZIMOLÓGIA.
A fehérjék.
Előadás másolata:

Fehérjeszekvenálás Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás

1.Miért van szükség az aminosav-sorrend meghatározására 2.A fenilizotiocianátos lebontás: az Edman reakció 3.A PTH-aminosavak azonosítása RP-HPLC-vel 4.A “pulsed-liquid phase” automata szekvenátor felépítése és mûködése 5.Mennyiségi és minõségi követelmények 6.Minták elõkészítése szekvenáláshoz 7.Blokkolt N-terminálisú minták szekvenálása 8.Peptidek és proteinek kémiai és enzimatikus fragmentálása 9.Blottolt minták vizsgálata 10.A szekvenálás eredményessége peptidek és proteinek esetén 11.Néhány sikeresen megoldott polipeptid aminosav-sorrend meghatározása Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás

Miért van szükség az aminosavsorrend meghatározására? Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás

A fenilizotiocianátos lebontás: az Edman reakció Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás

Minták elõkészítése szekvenáláshoz Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás

Peptidek és proteinek kémiai és enzimatikus fragmentálása Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás

Enzimatikus hasítási módszerek Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás

Kémiai hasítási módszerek Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás

A szekvenálás eredményessége fehérjék esetén Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás

A szekvenálás eredményessége peptidek esetén Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás

Teljes szekvencia meghatározása HPLC-n TISZTÍTOTT  -AMILÁZ INHIBITOR BrCN, HANGYASAV AMINOSAV ANALÍZIS: AMINOSAV ÖSSZETÉTEL VINILPIRIDIN/  -MERKAPTOETANOL VINILPIRIDIN AMINOSAV ANALÍZIS: NINCS SZABAD Cys SZEKVENÁLÁS CIPKWNRCGPKMDGVPCCEPYTCTSDYYGNCS CIPKWNRCGPKM DGVPCCEPYTCTSDYYGNCS Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás

Diszulfid hidak lokalizációja TRIPSZINES/KIMOTRIPSZINES EMÉSZTÉS pH 5.2 SZEKVENÁLÁS RP-HPLC WNR CGPKMDGVPCCEPY Y CIPKGNCSTCTSDY CGPKTCTSDY MDGVPCCEPYCIPKGNCS ? Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás