Fehérjeszekvenálás Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás
1.Miért van szükség az aminosav-sorrend meghatározására 2.A fenilizotiocianátos lebontás: az Edman reakció 3.A PTH-aminosavak azonosítása RP-HPLC-vel 4.A “pulsed-liquid phase” automata szekvenátor felépítése és mûködése 5.Mennyiségi és minõségi követelmények 6.Minták elõkészítése szekvenáláshoz 7.Blokkolt N-terminálisú minták szekvenálása 8.Peptidek és proteinek kémiai és enzimatikus fragmentálása 9.Blottolt minták vizsgálata 10.A szekvenálás eredményessége peptidek és proteinek esetén 11.Néhány sikeresen megoldott polipeptid aminosav-sorrend meghatározása Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás
Miért van szükség az aminosavsorrend meghatározására? Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás
A fenilizotiocianátos lebontás: az Edman reakció Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás
Minták elõkészítése szekvenáláshoz Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás
Peptidek és proteinek kémiai és enzimatikus fragmentálása Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás
Enzimatikus hasítási módszerek Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás
Kémiai hasítási módszerek Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás
A szekvenálás eredményessége fehérjék esetén Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás
A szekvenálás eredményessége peptidek esetén Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás
Teljes szekvencia meghatározása HPLC-n TISZTÍTOTT -AMILÁZ INHIBITOR BrCN, HANGYASAV AMINOSAV ANALÍZIS: AMINOSAV ÖSSZETÉTEL VINILPIRIDIN/ -MERKAPTOETANOL VINILPIRIDIN AMINOSAV ANALÍZIS: NINCS SZABAD Cys SZEKVENÁLÁS CIPKWNRCGPKMDGVPCCEPYTCTSDYYGNCS CIPKWNRCGPKM DGVPCCEPYTCTSDYYGNCS Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás
Diszulfid hidak lokalizációja TRIPSZINES/KIMOTRIPSZINES EMÉSZTÉS pH 5.2 SZEKVENÁLÁS RP-HPLC WNR CGPKMDGVPCCEPY Y CIPKGNCSTCTSDY CGPKTCTSDY MDGVPCCEPYCIPKGNCS ? Mikronalalitikai kurzus fehérjeszekvenálás