Szülőatyja Elkeseredett harc az Extasy körül (Magyar Hírlap) 2003.08.09. 20:02 Rendkívül tekintélyes nemzetközi tudományos tábor nyilvánította áraltalmas.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Savio Szent Domonkos Bosco Szent János Laura Vicuña.
Advertisements

Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Kutatási eredmények Az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár ügyfelei között végzett telefonos közvéleménykutatásról 2008 Április.
Kondicionális Eddig: Boole-konnektívumok ( , ,  ) Ezek igazságkonnektívumok (truth-functional connectives) A megfelelő köznyelvi konnektívumok: nem.
Önkéntes program a Budapest Kőbányai Önkormányzat
Lovak.
KÖZGAZDASÁGI-KERESKEDELMI ISKOLA ÓBECSE
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Santa Fè, New Mexico, USA. Egy több, mint 130 éves csoda, évente 250
A pillangó tanítása Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült mellette, és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy.
Nirvana megalakulása Üdvözlök mindenkit! A rock forradalma nevű projekt keretein belül szeretnénk bemutatni, egy amerikai rock bandát, a Nirvana együttest.
A drogok, a kábítószerek és a függőségek
Igaz történet karácsony előttről
A legjobb osztály.
Bravecto a gyakorlatban 2011 szeptember – november
Feltűnt nekem, milyen zavarba ejtő tud lenni ez a kérdés: „Mit jelent: szeretni?”.
É: Pali is, Pista is jól sakkozik. T: Nem igaz. É: Bizonyítsd be. Mi nem igaz? T: Nem igaz, hogy Pali jól sakkozik. Nyertem É: Pali vagy Pista.
(Klikkelj nyugodtan tetszés szerint)
A Magyar Tudományos Akadémia 180. Közgyűlése Bíró JózsefImre Sándor MTA TRB és AKB közgyűlési képviselői TexPoint fonts used in EMF. Read the TexPoint.
Hogyan legyünk jó tanulók?
Alapok Néhány apróság, amit tisztázni kell. Első feladatok Szúrj be egy diát a legelső helyre! Legyen rajta valami főcímszerű szöveg!
Bogdán András Péter EHA kód: boaqadi.elte 1.
Me to you, szakadt mackó. Me to you, szakadt mackó.
Déry Tibor:.  Déry élete utolsó évtizedében főként kisregényeket írt. Közülük a legnagyobb sikert a Képzelt riport egy amerikai pop- fesztiválról című.
ALAPIGE: 1Kir 3,
Halász Dániel (HADNAAI.ELTE) ELTE:IK
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
Közösségi portálok használata
Mára ugyancsak megtépázta az idő a sárkányok létezését, mivel kizárólag mesékben bukkannak fel. A 16 század elején, az emberek elkedztek hinni a sárkányok.
Milyen csodás kék bolygó! What a wonderful blue planet!
RENDEZVÉNYSZERVEZÉS TÖRTÉNETE
Tanári beírások – szülői válaszok
Digitális közszolgálat és a gyerekek és fiatalok nethasználata Hammer Ferenc ELTE Média és Kommunikáció Tanszék
A kiskorúak védelmének etikai dilemmái
Worst case scenario: Kiderül, hogy mi voltunk a felelősek Sajtótájékoztatót kell tartanunk a hiba okáról és a következményeinek kezeléséről Biztonságtechnikai.
Életige október.
A modell fogalma, a modellezés jelentősége
AUSZTRÁLIA FELFEDEZÉSE
SEGÍTSÉGET KÍNÁLOK, HOGY A PTC OLDALAKRA VALÓ REGISZTRÁCIÓ NE VEGYE EL A KEDVEDET A MUNKÁTÓL. HA SIKERREL JÁRSZ, NEKED IS LESZNEK KEDVENC PTC OLDALAID,
What is Carol doing? Where is she? What season is it? Where is the dog? How many tulips are in the pot? What did Carol do once she woke up? What colour.
Szociometria A szociometria szülőatyjának Jacob Lévy Morenót tekintik
Könyvtártörténet dióhéjban
Hamlet és a játékelmélet 19/A. 1. Egyedisége A szerző leghosszabb darabja Épp a századfordulón keletkezett, 1599 és 1601 között A főszerep női előadásra.
Atomi mondatok FOL-ban Atomi mondat általában: amiben egy vagy több dolgot megnevezünk, és ezekről állítunk valamit. Pl: „Jóska átadta a pikk dámát Pistának”
HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei.
Melyik döntési elvnek felelnek meg az alábbi bizonytalanság melletti döntések?
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
New View Beszámoló a tanulókkal történt interjúról.
Shakespeare és a káosz-elmélet
Egy napon azt kérte az osztálytól a tanárnő, hogy minden osztálytársuk nevét írják föl egy lapra úgy, hogy a nevek mellett maradjon egy kis üres hely.
Before 4th Surány song contest american tour :-D Avagy Szanyi „Gaga” Ádám amerikai útja ahogy én gondolom :-D.
Lorantffy Zsuzsanna Nagyvarad- Bihar.  A nevem Grosmann Tibor, es ezekkel a foto sorozatokkal a Liceumomat fogom bemutatni.  Eloszor le fogom irni, hogy.
A sínekről. (Krónikus betegségek, allergiák, visszatérő betegségek.)
A varázslat világába lépsz be... Enter the world of magic …
FEKETE VALÉR (SIOR) PÁSZTORVÖLGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM.
Új szigetre érkeztünk, itt normálisak is laknak. Ők hol igazat mondanak, hol hazudnak. 39. A, B és C közül egy lovag, egy lókötő, egy normális. A: Normális.
Inessza Goldberg Izraeli Tudományos Grafológiai Társaság.
Csak olvasd el… Angol szöveg, magyar fordítással.
Egészséges életmód. A sport A sport hozzájárul a test fejlődéséhez, és szinte nélkülözhetettlen a hétköznapokból. Különböző sportágak közül tudunk választani.
Erdélyben járunk, a bennszülöttek egy része vámpír. Az emberek mindig azt mondják, amit igaznak hisznek, a vámpírok az ellenkezőjét. De az embereknek és.
Tantra Indiából
DROGOKRÓL lintszk. MIK A DROGOK? Drognak nevezünk mindenféle olyan ANYAGOT ami függővé tesz, ez lehet folyákony, szilárd, vagy éppen gáz halmazállapotú.
Káros szenvedélyek.
Kábító szerek világa.
Készítette: Mayer Vivien
Az érvelő szöveg I. Érvelési technikák.
a hét verse Bob Dylan pentz annamária
Új fogalmak és jelenségek a felsőoktatás nemzetköziesedésében: összefüggések a bolognai folyamattal A nemzetköziesedés folyamata a magyar felsőoktatásban.
A G szigettel kapcsolatban a következő dián olvasható két pár kérdés
A dia beszúrása a bemutatóba
Előadás másolata:

Szülőatyja

Elkeseredett harc az Extasy körül (Magyar Hírlap) :02 Rendkívül tekintélyes nemzetközi tudományos tábor nyilvánította áraltalmas kábítószernek az Extasyt. A szer fogyasztása ugyanis gyakran párosul más kábító- és élvezeti szerek fogyasztásával, melyek felerősítik egymást. Éppen ezért maradandó károsodást okoznak főleg fiatal szervezetben. A brit Independent című liberális lap ugyanakkor Rodney Croft ausztrál egyetemi tanár, drogkutató azonnali válaszát is idézi; ő azt állítja, hogy Cole-ék csak vádaskodnak, nem bizonyítanak, mert mind ez idáig senki sem végzett olyan nagyszabású vizsgálatot, amely meggyőzhetné a felelős tudósok többségét arról, hogy az Extasy tabletta képes lenne maradandó károsodás előidézésére. ?

Nem tudom hogy lehet, hogy csak 27 évesen jutott el hozzám a Happy Mondays. Jelentőségük az angol popzenében letagadhatatlan, ők hozták be a 80-as években a chicagói house-ritmust a popzenébe, üttörői voltak az acidhouse-nak, de nemcsak ezért szeretem őket. Shaun (X) és Paul Ryder (Bez) extasy-ból merített ihletet ("Drugs are what makes me the lyrical genius you see before you. Drugs did that. Any and all." - X), X a zenekar 92-es szétesése óta folyamatosan polgárpukkaszt ("Shit, is this mine? Did I puke on myself?"). Íme néhány érdekesség, amit Ryderékről tudni érdemes:

Shaun 18 éves kora óta heroint fogyasztott. A Mondays menedzsere (és egyben dílere) szerzett metadont X kezelésére, aki onnantól kezdve heroin- és metadon-függő lett. Amikor egy új albummal akartak kijönni a Factory Records-nál (Joy Division? New Order? Does it ring a bell?), Barbadosra utaztak, mondván ott nincs heroin. Valóban nem volt, viszont a szigetet pont akkor árasztotta el az olcsó crack. A szigeten töltött két év alatt sikerült eltapsolniuk a kiadó utolsó néhány tízezer fontját, a stúdió- felszerelést eladták, végül a ruháikat is, hogy crack-et vegyenek.

Bez a koncerteken többnyire látványelem volt és egy rumbatököt rázott ("...served as a dancer/percussionist", ahogy a wikipédia mondja).. X állítása szerint a földönkívüliek segítségével szokott le a metadonról. A fogai kihullottak az extasy-tól. A Channel Four angol kereskedelmi csatorna etikai kódexébe bele van foglalva, hogy Shaun Ryder se élő adásban nem szerepelhet, se felvételről.