A világ legfurcsább múzeumai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

PÁRIZS A KÖZÉPKORBAN Kattintással tovább…..
Kis történet kedves embereknek!.
(Bedekovics Péter: London)
Merre jár a tekintetünk?
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
Steven Saylor texasi születés ű, amerikai író történész diploma, ókortudományi érdekl ő dés mindig regényírónak készült, nem akart kutató vagy akadémikus.
Hirdetésfeladás, vásárlás az interneten, aukciós oldalak.
AZ AJANTA BARLANGOK INDIA.
Dóm kőtár, Pécs ( ).
Játékos katonák, katonás játékok
„CSOPORT VEZET CSOPORTOT”
Kis történet kedves és kedvetlen embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt,
:00 --Atom-- Rézfaszú bagoly és további híres nemlétező dolgok tárlata - röhejes kiállításon jártam:) Nemrégiben Busával a nemlétező tárgyak-dolgok.
Befogadó tervezés. Átlagosak – nem átlagosak átlagosak – nem átlagos.
Kνωσός Knósszosz.
Kémiai anyagok felhasználása az iparban Comenius-project.
Történet a boldogságról. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
Kis történet kedves embereknek! Space- billentyűvel tovább…
Matematika a tudományban és a művészetekben
Kis történet kedves embereknek!. Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta.
Mágneses kölcsönhatás
Kis-Balaton Turisztikai Értékek. Kis-Balaton Ház A Kis-Balaton Ház a Zalavár-Zalaszabar összekötő út mellett található. A zárt természetvédelmi területen.
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
A Királyi Palota egykor és ma
Idegenvezetők világnapja Idegenvezetők világnapja történelmi bemutató óta számos országban ünneplik az Idegenvezetői Világnapot. Némely európai.
Tokaji múzeum.
Világ legrégebbi még lakott városa
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 42. Vándorgyűlése ajánlásai.
MEGHÍVÓ Sas-hegy Föld napja szombat Szombat.
A Ráday-kastély helyén Ráday I. Pál ( ) – II. Rákóczi Ferenc titkos kancellárja és diplomatája – kezdett építkezésbe, míg a ma látható, Grassalkovich.
1 II. Országos Múzeumandragógiai Konferencia Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, október 17. A „Képzeletbeli Múzeum” jelenvalósága a modern művészeti.
A világ szép múzeumai Múzeum pedagógia.
2. Ismerkedés a Damjanich Múzeummal
AZ ÉLET NAPOS OLDALA.
(múzeumban, kiállításon)
Nagysági relációk projekt Híres emberek Híres épületek Állatok, melyeket mindannyian ismerünk.
Badacsonytomaj.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Készítette: Dömötöri Melinda
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Almárium – Trescsik Angéla Ne kerteljünk, tanuljunk lépésről.
(Angyali) kalandozás a barokk Gödöllőn avagy múzeumpedagógiai foglalkozások a Gödöllői Városi Múzeumban.
Rippl-Rónai Múzeum Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum
Kis történet kedves embereknek!.
INNET Az interaktív térkép Duray Zsuzsa. Mi is az interaktív térkép? Olyan kép- és hangzóanyagokat, feladatokat tartalmazó felület, amely bemutatja a.
Életrajz: Timpul Hopa.ro Készítette: Valer Pop.
A stockholmi metro A stockholmi metrót "a világ leghosszabb művészati galériájának" nevezik. 3 fő vonala (a kék, a vörös és a zöld) közel 110 km.
Rippl-Rónai Múzeum Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum.
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
AZ ELKÖVETKEZŐ ÉVEK LEGFONTOSABB TRENDJEI: Hagyományos TV helyett - streaming, - intelligens gépek és polgárok - városok - gondolatátvitel.
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
KIHÍVÁS A bemutatót készítette: kihivasottak_6: Zsámboki Csilla Tóth Judit Fári Anna.
 Multilaterális iskolai együttműködési pályázat  Célja: a partnerországok megismerése a kultúra minél több oldaláról  Részt vevő országok:
ABA - NOVÁK (1894 – 1941) a barbár zseni Életmű - kiállítás MODEM Debrecen
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne Szombat Foto:Telek.
Báder Fanni Nikolett 9.a.  Tate Liverpool (1988)  Tate St Ives (1993)  Tate Modern (2000)
NEM MINDENNAPI FOTÓK Családi fotó Párizs számítógépi-játék üzlet. Valójában, a padlóburkolat teljesen sík. ‏
Museé d’Orsay Párizs Panyik Sára.
02/10/ :56 T.B. STRASSBURG A Kis Franciaország „A Kis Franciaország“ egy nagyon kedves és bájos terület, csatornákkal, jellegzetes, múlt századbeli.
Mészáros László prezentációja. Hong Kong TDC Tények Hongkongról A világ legszabadabb gazdasága (Cato Inst.) 11. a világkereskedelemi ranglistán Világelső.
Kép- és film a művészetben, eljárások, irányzatok 1. témakör:
Kurzusfejlesztés – a Párizsi hullaház történetének feldolgozása- DR. Reglődi Dóra A Z ÉLETTUDOMÁNYI - KLINIKAI FELSŐOKTATÁS GYAKORLATORIENTÁLT ÉS HALLGATÓBARÁT.
MTM Budapest Holler Judit
A CÉH KIÁLLÍTÁSA NYÍRBÁTORBAN JÚLIUS 8 – AUGUSZTUS 7.
Louvre Régen és napjainkban.
SZECESSZIÓ VICTOR HORTA
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Előadás másolata:

A világ legfurcsább múzeumai A British múzeum, a Louvre képtárai, vagy a Pergamon múzeum ázsiai tárlatai minden turista elsőszámú célpontjai közé tartoznak. De mit tegyen az utazó, ha ha ezeknél furcsább, extrémebb múzeumokra vágyik.

Középkori kínzóeszközök múzeuma, Prága A múzeumban azokat a középkori vallatóeszközöket tekinthetik meg a látogatók, amelyekkel az eretnek-gyanús polgárokból csikarták ki vallatóik a számukra megfelelő választ. A látogató több mint 60 furcsa és morbid eszközzel ismerkedhet meg egy 45 perces tárlatvezetés keretében. Minden egyes szerkezethez pontos használati leírás is tartozik, így mindenki kedvére borzonghat a szadisztikus eszközök láttán. Az egyik legbrutálisabb eszköz a "Fej zúzó" gép. A leírás szerint a vádlott állát egy fából készült támasztékra helyezzük, egy fém sisakot teszünk a fejére úgy, hogy kényelmesen illeszkedjen, majd a sisakhoz kapcsolódó forgattyút forgatni kezdjük. A többit mindenki elképzelheti.

Szex-múzeumok - Párizs, Ha a Louvre termeit bejárta már, megvolt a Musée d'Orsay is, következő párizsi kirándulásakor ne hagyja ki az Erotika múzeumát! A szexboltjairól, utcalányairól és a Moulin Rouge-ról híres Pigalle negyedben, egy hétszintes épületben kapott helyet a múzeum, ahol a világ minden táján összegyűjtött, erotikával kapcsolatos tárgyat tekinthet meg a látogató. Köztük például dél-afrikai és ázsiai termékenységi szobrok, a párizsi prostituáltak történetét bemutató tárlat és modern erotikus művészek festményei is.

Amszterdam, Husavik A híres amszterdami szex-múzeum az első volt a világon a hasonló intézmények sorában, s évente közel 500 ezer látogató keresi fel. A múzeumban festmények, szobrok, erotikus kéziratok, segédeszközök, kép és hangfelvételek várják a felajzott érdeklődőket, sőt még privát interaktív kabinok is rendelkezésre állnak. A parányi izlandi halászfaluban, Husavikban lévő hímvessző múzeum tematikája még ennél is konkrétabb. A múzeumban mintegy 250 különböző emlősöktől származó minta tekinthető meg, némelyik a falra akasztva, némelyik pedig pici üvegedényekben tartósítva.

Sulabh Nemzetközi WC-múzeum, Új-Delhi A múzeum i.e. 3000-től napjainkig mutatja be a wc-történelmet, hogy az egyszerű földbe vájt lyuktól hogyan jutottunk el a bonyolult vízhálózattal működő szerkezetekig, amelyeket manapság már a design és a kényelem szempontja alapján terveznek. A múzeum érdekes tényekkel is szolgál a témakörben: megtudhatjuk például, hogy XIV. Lajos előszeretettel könnyített magán hivatalos tárgyalásain, vécéhasználati szokásokkal ismerkefdhetünk meg a világ minden tájáról, sőt a tárgyban készült műalkotásokban is gyönyörködhetünk. A belépés ingyenes, a mellékhelység használatáért ugyanakkor furcsamód fizetni kell.

Csatorna-múzeum, Párizs Hasonlóan különleges múzeum a párizsi csatornamúzeum is, ahol a látogatók szakavatott idegenvezetők segítségével járhatják be a hatalmas csatornarendszer egy részét. Ne lepődjön meg a látogató, ha itt ott különböző rágcsálókkal találkozik a túra során, a kirándulás végeztével - immár a felszínen - sokkal szebb látványban lehet része a gyönyörű Szajna-parton.

Temetkezési múzeum, Houston A temetkezési iparág gazdag örökségét hivatott bemutatni és megőrizni a múzeum - áll az intézmény tájékoztatójában. A kiállításon a látogató betekinthet egy koporsógyár mindennapjaiba, megismerkedhet a balzsamozás történetével és megcsodálhatja a tucatnyi kiállított halottaskocsit is. Az épületben egy temetkezési iskola is helyet kapott, annak aki esetleg jobban szeretne elmélyülni a témában. A múzeumba az idős korú látogatók kedvezményesen léphetnek be.