 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egymásért fordítsuk meg a napot!. Célok •a fogyatékos emberek elfogadottságának növelése érdekében: ▫integrált események szervezése, ▫a fogyatékos emberek.
Advertisements

Van-e „Fazekas titok”?.  1911 – ben Bárczy István f ő polgármester alapította  1948 – tól óvoda, általános iskola és módszertani központ egy épületben.
EURÓPA MAGYARORSZÁG.
Tehetségazonosítás gyakorlata
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
2003. január Tanulói munkaterhek. A kutatás módszere  Válaszadók: 2700 tanuló és szüleik (elsősorban az édesanya)  Kérdezés módja: személyes interjúk.
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Európai fiatalok- hasonlóságok és különbségek. Pedagógiai módszerek:  tanórán kívüli foglalkozások  előadások, beszámolók, kérdőívek  nyelvi előkészítés.
A Kék Vonal Internet Helpline tapasztalatai
Missziónk A gyerekeket meg kell hallgatni és a felnőtteket segíteni kell abban, hogy erre képesek legyenek. A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
Magyar Tudományos Akadémia
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Általános Iskola Medgyessy Ferenc utca
Tanítók: egy szakmacsoport az adatok tükrében Nagy Mária, Országos Közoktatási Intézet Tanítóság: szakma, mesterség, hivatás Előadóülés. MTA, június.
Növeli-e a középiskolai erőszak esélyét a televízió, a számítógépes játékok használata, valamint a vallásosság hiánya ? A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.
Szűcs Norbert A SIP oktatási tapasztalatai Magyarországon.
Kósa Éva : VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Médiapolisz lakói I. Közvetítő faktorok.
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
H OGYAN KÁROS AZ INTERNET ? E LEMZÉS VII. OSZTÁLYOS TANULÓK KÖRÉBEN Ozsváth Berényi Hajnal KAM – Regionális és Antropológiai Kutatások Központja.
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
A Mályi-projekt. Bevezető A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is Olyan.
Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda Nagy Attila
Témahét 2014 FÓKUSZBAN A DEMOKRÁCIA. Miért szervezünk témahetet minden évben? Azért,… hogy a jelen valós problémáit boncolgatva együtt tanulhassunk hogy.
Mit gondolunk arról, mi a tanulás és hogyan szervezzük meg ?
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
Pszichológiai és gyógypedagógiai diagnosztika
TÁMOP / Önálló innováció az Erkel Ferenc Tagintézményben Délutáni sportfoglalkozás alsó tagozatos gyerekek részére készítette: Mócsán.
a KFRTKF Gyakorló Általános Iskolája
Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
Általános iskola első osztály
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Néder Katalin Ökoiskolai nevelési-oktatási program fejlesztése.
SZÜLŐI ELÉGEDETTSÉG MÉRÉS ÓVODAI FEJLESZTÉS 2011/2012
EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola és napokon tartok vizsgák alapján.
Erőszakmentes, egészségtudatos iskola
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Iskolai közösségi szolgálat
ILOSVAI SELYMES PÉTER ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI
Készítette: Szalayné Tahy Zsuzsa – Szalay Sándor 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Számítógéppel segített módszerek a természettudományok.
Internet a családban Székely Levente –
A 2014/2015 iskolai év pszichológusi tevékenységének beszámolója.
A jogszabályi változások megvalósulása és hatása intézményi szinten Fővárosi helyszín Készítette: Kállai Gabriella ONK, Budapest november 4.
Élet az Ságvári Bence eszközökben VIII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 29. A fiatalok internet- és médiahasználati szokásairól.
ADATVÉDELEM, ADATBIZTONSÁG Készítette: Horváth Tünde.
Iskolai tehetséggondozó tevékenység az online kérdőíves felmérés tükrében Sági Matild.
Az intézmény alapadatai fenntartó: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, 1051 Budapest, Nádor u.32. működtető: Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata,1145.
Sakk-logikaoktatás a gyakorlatban A logikus gondolkodástól a kritikai gondolkodásig.
Tovább együtt eredményesen … A FELSŐ TAGOZAT ÍGY.
Megfélemlítés iskoláskorú gyerekek körében A Megfélemlítés Elleni Program® pilot állapotfelmérésének eredményei Parti Katalin Országos Kriminológiai Intézet.
Tudja-e befolyásolni a Gyermekvédelmi Internet- kerekasztal tevékenysége a média gyermekekre és fiatalokra gyakorolt hatásait? VIII. Nemzetközi Médiakonferencia.
A Nemzetközi Gyermekment ő Szolgálat biztonságos internet oktatási programjának tapasztalatai Nagyváradon.
– Letölthető változat –
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
A KönyvTÁRva-nyitva jó gyakorlat
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
A felvételi eljárás elemei
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Üdv, tanulók! Tanár neve.

Osztályközösségben jelentkező problémák, közösségépítő foglalkozások
Országos kompetenciamérés 6. évfolyam (2017)
Matokos, avagy okoseszközök matematikaórán
Előadás másolata:

 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda felső tagozatos osztályai Földes Ferenc Gimnázium 7. és 8. évfolyam

2014. június 16. – december 15.

Kutatás Informatikai tudásbővítés diákoknak/szülőknek Pszichológiai csoportmunka diákoknak Pszichológia előadás szülőknek (Tari Annamária) Szabadidős programok diákoknak és szülőknek Online – Offline Témanap Verseny hirdetése a részvevő diákok között Mobildoktor szolgáltatás

o A kérdőívet 101 diák töltötte ki, 48 fiú és 53 lány o Életkoruk között o Általános iskola felső tagozatán és 6 osztályos gimnázium első két évfolyamán tanulnak

Az adatok 2014-ben Miskolcon éves korosztályról 10 gyerekből 8-nak van saját számítógépe, laptopja, tablete.

10 gyerekből 9-nek van saját okos telefonja! Az adatok 2014-ben Miskolcon éves korosztályról

Saját bevallásuk szerint a diákok 2/3-a legalább napi 2 órát tölt a gép előtt!

Az adatok 2014-ben Miskolcon éves korosztályról Szinte minden gyerek regisztrált valamilyen közösségi oldalon ! (pedig 12 éves kor alatt nem lehet!!)

Az adatok 2014-ben Miskolcon éves korosztályról A felmérésben részt vett diákok szerint szüleik 75-nak van FB profilja, viszont 25%-uk nem jelölte vissza saját szüleit !!!

Az adatok 2014-ben Miskolcon éves korosztályról A diákok 1/3-a ismerkedett már a neten!!

Az adatok 2014-ben Miskolcon éves korosztályról A gyerekek felénél semmilyen módon nem szabályozzák az internetezési szokásokat!

Az adatok 2014-ben Miskolcon éves korosztályról A diákok 1/3-nál nincs feltételhez kötve a netezés!

Az adatok 2014-ben Miskolcon éves korosztályról Ellentét!! Mit gondol a gyerek és mit a szülő!!!

Mindkét iskolában tanórán és önkéntes órán is rész vettek a diákok. Jókai: 9 osztály - Földes: 3 osztály Elérni kívánt cél: figyelemfelkeltés, biztonságos internethasználatra való ösztönzés Elért eredmény: érdeklődést sikerült felkelteni a témakör iránt, aktív részvétel, gyakorlati tanácsok FPS Webügynökség

Mindkét iskolában pszichológiai foglalkozásokat tartottunk tanórai kereten belül és önkéntes órán is. A diákok az Internet személyiségre gyakorolt hatásaival foglalkoztak csoportmunka keretében. A résztvevők nagytöbbsége úgy érzi a felnőttek „túlaggódják” a témával kapcsolatos problémákat. 90%-uk biztos abban, hogy meg tudja magát védeni az internetezés rossz hatásaitól. Görcsös Tamás - iskolapszichológus

Tari Annamária pszichológus szakmai előadása mindkét iskolában Online gyerekek – Offline szülők címmel Érintett témák: Az információs kor hatásai a gyermekek személyiség fejlődésére Szülői minták szerepe Tiltás vagy jó használatra tanítás

Az adatok 2014-ben Miskolcon éves gyerekek szüleitől A szülők fele nem érzi magát felkészültnek a témakörben, DE majd 2/3 részük aggódik a gyermekéért. TANÁCSTALAN!!

Az adatok 2014-ben Miskolcon éves gyerekek szüleitől

A szabadidős programok előkészítését és azokra jelentkezést a neten készítettük elő ( tudatos és jó használatra tanítás !). A három program (lézerharc, kalandpark, korcsolyázás) alatt a részvevők online és offline módon is bekapcsolódhattak a szabadidős programba. Laptopokon majd élőben is megtapasztalhatták a közösségi élményt.

Adatvédelmi irányelvek! Böngésző beállítások! SKYPE biztonsági beállítások! FACEBOOK biztonsági beállítások! Szülői felügyelet! Szűrőprogramok!

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány Magyar Hírközlési és Média Hatóság Nemzetközi Gyerekmentő Szolgálat