Az Anthropolis Egyesület

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Advertisements

A határmenti együttműködés „iskolapéldája” Előadó: Kiss Gábor projektvezető.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
A hálózattá alakulás útján
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
NAT kiegészítő területeinek oktatása – az Új NAT kihívásai az új területeken Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó Zrt. Szentkirályi-Szász Krisztina.
Horizontális tanulás intézményi hálózati együttműködés
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
Határtalan Európa? Projekt összefoglaló Alattyányi István Szabadka, Borderless EUR Zárókonferencia HUSRB/1002/222/159.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
A filozófia helye a középiskolai oktatásban
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
Fejlesztések, többlettudás és forrásközpont az EGYMI-kben
Kulcskompetenciák Európai Bizottság 2005
Interaktív tábla használata a gyakorlatban. Az oktatás, nevelés olyan aktív folyamat, amely során különböző eszközök segítségével próbáljuk mi pedagógusok.
„A BAKONYÉRT” Egyesület fejlesztése a TÁMOP projekt keretében.
Az ökoiskola kritériumrendszer megújítása Magyarországi Ökoiskolák VII. Országos Találkozója Budapest 2009 OKM OFI Szontagh Pál.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
Képesítés – képesítési rendszer – képesítési keretrendszer Alcím Spartathlon km 36 Hour Time Limit.
Önkéntesség, mint a vállalati felelősségvállalás eszköze az E.ON-nál
Szociális kompetencia
Elektronikus tanulási környezetek sajátosságai
2.-3. Beszámoló, folyamatos és tervezett feladatok január 24. Közgyűlés Feladatok Képzésszervezés Pályázatok IT-mentor munka Kapcsolatépítés.
e-Learning a tanárképzésben
NAT 2007 kompetenciák.
Országos Közoktatási Intézet Tantárgyi obszervációs vizsgálatok
Magyarország 2015 Intézményi Reform Munkacsoport.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
E-learning Kovácspál Eszter.
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt.
Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt Motiváció felkeltése és fenntartása internethasználattal.
Utazás 33. Nemzetközi idegenforgalmi kiállítás Futár Veronika Monor, február 15.
Környezetvédelmi kommunikáció a gyakorlatban
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM REGIONÁLIS PEDAGÓGIAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT 1 A KOMPETENCIA ALAPÚ PEDAGÓGUSKÉPZÉS ELŐKÉSZÍTÉSÉNEK (HEFOP PROJEKT) EREDMÉNYEI.
A 2008/2009-es tanév 6 iskola közösségi életének szervezésével kezdődött.
Egyensúlyban a világgal TÁMOP A konzorcium tagjai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani.
1 Civil részvétel és szerepvállalás A helyi és térségi együttműködés lehetőségei és korlátai Rajnai Gábor Országos Területfejlesztési Civil Egyeztető Fórum.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Dr. Roóz József TÍZ ÉVES A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS VITAINDÍTÓ.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
"Talán a legnagyobb pedagógiai téveszme az a vélemény, hogy az ember csak azt tanulja meg, amit megtanítanak neki. A mintegy mellékesen elsajátított, tartós.
Tiszainform Idegenforgalmi Szolgálat
„A madárbarát Magyarországért!” Ki/mi az Önkéntes? aki valamilyen közös cél elérésének érdekében, szabad akaratából hajlandó időt és energiát.
R. M. Á. I. Kazinczy Ferenc Tagiskola Kincsesbánya TÁMOP – – 11/2 – A kincsesbányai Kazinczy Ferenc Tagiskola felkészülése a kistérségi.
Danyi Gyula Informatikai fejlesztések fontossága az iskolákban - különös tekintettel a tanári szemléltetés (oktatástechnológia) problémáira Budapesti Műszaki.
TÁMOP / „Karöltve” Integrációs közoktatási referencia intézmény kialakítása hálózati együttműködés keretében a Csertán Sándor Általános.
„Egészséges étel az egészséges életért”
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
Nyílt rendszerek összekapcsolása
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
1 AEMA – Hálózat Adult Education Made Accessible Projektcélok és megvalósítás - Információs nap Miskolc, március 19.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
ÁLLATI HETEK HÁROM HETET MEGHALADÓ PROJEKT. A TÉMA: Állatok és állatvédelem A TÉMA: Állatok és állatvédelem.
2015. október a osztály. TÉMANAP A TREFORTBAN Iskolánk 7. és 8. osztályos tanulói már harmadik éve vesznek részt az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló.
Érzékenyítés. Általános értelemben: valamilyen kérdésre való fokozottabb érzékenység kifejlesztése. Érzékenyítés.
Tervezési folyamat.
Osztatlan tanárképzés kompetenciái
Ágazatközi szakmai találkozók
Magyarországi Ökoiskolák VII. Országos Találkozója
Velünk élő középkor Forrás:
Globális nevelés: új szemlélet az oktatásban?
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

Fenntarthatóság az oktatásban A Globális Nevelés Határok Nélkül - program

Az Anthropolis Egyesület civil szervezet fő tevékenység: oktatás fő területek: digitális történetmesélés globális nevelés z

A nívódíjas projekt: Globális Nevelés Határok Nélkül civil szervezetek összefogása regionális együttműködés cél: a globális nevelés terjesztése a Közép-európai régióban z

Mi a globális nevelés? Interaktív rész! z

Mit gondolsz: mennyi a globális átlagéletkor ma? 28 év mennyi lesz 2050-ben? 40 év

Mit gondolsz: a globális népesség hány százaléka középosztálybeli? 20 % várhatóan mennyi lesz 2020-ra? 40 % http://www.reuters.com/middle-class-infographic

Mit gondolsz: hány év alatt érte el a rádió az 50 milliós közönséget (eszközzel rendelkezők száma)? 38 év mennyi idő kellett ugyanehhez az internetnek? 4 év és a Facebooknak? 2 év

Mit gondolsz: A világ 500 legnagyobb vállalatának az átlagéletkora a 60-as években: 62 év ma: 18 év 2025-re: 15 év

Mit gondolsz: „Olyan állások betöltésére képezzük a gyerekeket, melyek ma még nem is léteznek, a munkájuk során olyan technológiákat fognak alkalmazni, melyeket még nem találtak fel, hogy olyan problémákat oldjanak meg, melyeket ma még nem tekintünk problémának.” – Karl Fisch, tanár

A Globális Nevelés fogalma A globális nevelés egy oktatási szemlélet, amelyet az a tény hívott életre, hogy a mai ember egy egyre erőteljesebben globalizálódó világban él. Lehetővé teszi, hogy a tanulók a problémákat a nagyvilág kontextusában közelíthessék meg. Felelősségvállalásra ösztönöz, és arra, hogy a tanulók aktív globális polgárokká váljanak.

Globális Nevelés Határok Nélkül Korábbi projekt eredményének (Globális Nevelés Tudásközpont) továbbfejlesztése: helpdesk utazó kiállítás rendezvények z

Globális Nevelés Határok Nélkül – hatások a szervezetre Motiváció: a siker mindig motivál a fenntarthatóság siker Kompetenciák: szervezőkészség önbizalom, önértékelés kommunikáció Szemléletváltás: a fenntarthatóság élménye z

Globális Nevelés Határok Nélkül –fenntarthatóság A Globális nevelés tanára - projekt ingyenes tanár-továbbképzési rendszer partnerség: egynapos, gyakorlatorientált képzés távlati cél: egységes EU-s tanárképzés a témában z

Köszönjük a figyelmet!